РС – Кюстендил задържа под стража грузинец, обвиняем за противозаконно подпомагане на чужденци 

29 май 2023 11:29   3 коментара   2762 прочита


 

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на грузинския гражданин Мустафа С. / на 25 г. /, привлечен като обвиняем за това, че с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно е подпомагал чужденци – 11 лица, едно от които не е навършило 16- годишна възраст, всички представящи се за граждани на Република Сирия, да преминат в страната в нарушение на закона, като деянието и извършено чрез използване на МПС / лек автомобил със софийска регистрация /. Обвиняемият е задържан на 25. 05. 2023 г., около 19, 30 ч. на път II- 62. Съдът, под председателството на съдия Калин Василев уважи искането на Районна прокуратура за вземане на най- тежката мярка за неотклонение. 
При проведените до момента процесуално- следствени действия в хода на досъдебното производство – привличане и разпит на обвиняемия, разпит на свидетели, са събрани доказателства и е формирана определена доказателствена съвкупност, от която не се разколебава изводът за съпричастността на обвиняемия към деянието. Налице са данни, че с поведението си се е отклонил от извършване на проверка спрямо него от служители на полицията.

Макар обвиняемият да не е осъждан на територията на Република България, то той няма постоянен адрес в страната, не говори български език, не работи на територията на България. Съдът счита, че има опасност, както от укриване, така и от извършване на престъпление. 
Определението, с което по отношение на Мустафа С. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок.

В.Костов  
 


Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
29 Май 2023 11:48 | смехотворно
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Той е превеждал незаконно мигранти в страната! Какво е това обвинение за незаконно подпомагане на чужденци?! И в правосъдието ли включихте подмяна на ясно обвинение в конкретика?!


29 Май 2023 13:10 | Йосиф Вис. Джугашвили
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Мустафата - директно черен печат към Тифлис (Тбилиси)!


29 Май 2023 23:58 | чичо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

10 г. пандела и няма да има ни мигранти ни каналджии. Да ама не, сладки парички за МВР и съдебната власт.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар