РП – Благоевград се самосезира и възложи проверка на ремонта на пътния участък от Разлог до Симитли

24 ноември 2022 16:51   7 коментара   12761 прочита


Районна прокуратура – Благоевград възложи съвместна проверка по реда на надзора за законност и за защита на обществения интерес и правата на гражданите на Областно пътно управление – Благоевград, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР в гр. Благоевград и Районно управление на МВР в гр. Разлог.

Нейният предмет е ремонтът на път II-19 в участъка от гр. Разлог до гр. Симитли. Сред причините за възлагането й са реализираното на 18.11.2022 г. тежко пътнотранспортно произшествие на пътя от гр. Симитли до гр. Разлог, извършването на ремонтни дейности, както и постъпила информация за нарушения при осъществяване на временната организация на движение при ремонтиране на пътния участък от гр. Разлог до гр. Симитли.

Държавното обвинение установи, че в този участък не е изпълнена временна маркировка върху пътното платно, като изцяло е положена нова асфалтова настилка.

Налице са данни, че в участъците, свързващи с общински пътища, разликата в нивата между новоположената асфалтова настилка и тази на платната от общинските пътища е значителна.

Неполагането на асфалт, който да осигури плавен преход от едното пътно платно в другото, води до затрудняване на движението на моторните прeвозни средства при напускането на път II-19 и включването в общинските пътища и обратно.

Това създава предпоставки за произшествия и технически повреди на моторните превозни средства.

На съответните контролни органи са дадени подробни указания за извършването на съвместни проверки, с оглед предприемането на превантивни мерки за предотвратяване на ПТП, водещи до административни нарушения по Закона за движението по пътищата и престъпления против транспорта по Наказателния кодекс.

Проверките следва да установят налице ли са нарушения при осъществяване на ремонтните дейности, спазване на правилата за обезопасяване на служители, наличие на организация за временно движение, поставени пътни знаци, които да гарантират безопасност на движението и конкретната пътна инфраструктура.

С оглед правомощията си контролните органи следва да уведомят Районна прокуратура – Благоевград за резултата от проверката в указания срок с обобщен доклад за направените констатации и всички относими документи.

При установени пропуски и/или нарушения по прилагането на нормативни актове е необходимо да се посочи тяхната причина и предприетите мерки за отстраняването им.


Още за: ремонт   път   Разлог   Симитли   Още от: Общество

Принтирай статия
7 коментара
24 Ноември 2022 19:25 | Лазо
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Не може некой чобанон с осми клас да регулира движението с измислена палка в ръка... това го нема никъде-само в агромах


24 Ноември 2022 20:20 | Направено-недоправено
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Или - "Играм хоро, та не скакам". Положена нова настилка-добре. Връзката на новата настилка със страта на разклоните за Разлог откъм Банско са оставени да се чудиш как да минеш. Не можаха ли поне две лопати асфалт да хвърлят, та да не е така? Ами защо да "хвърлят" асфалта на пътя, като може да иде в някой джоб.


25 Ноември 2022 07:34 | .........
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Най гадното племе са македонските включително и тия от Пиринска Македония. път им правят да правят пари от снежинки и реват. баклуци. ало държавата направете тези пътища в северозападна България при българите. какво им оправяте пътищата на това неблагодарно племе а цяла България отвътре Стара планина не е видяла ремонт на път половин столетие


25 Ноември 2022 08:56 | tyo
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Карам през нощта, когато беше ремонта. Всички камиони наредени покрай пътя, обратно на посоката на движение, със светнати фарове на дълги. Караш на късмет, защото нищо не виждаш.


25 Ноември 2022 08:57 | Боре Бучински
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Абе,..... Докато тиквата не се посади за двадесет години в Бобов дол ще продължава все така: Куче влачи рейс-диря нема!


25 Ноември 2022 21:30 | КАТ2
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Колко сигнали е пратила Пътна полиция до Обл. пътно за не изпълнение на временната организация


25 Ноември 2022 21:32 | КАТ2
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Всеки ден има патрули и виждат недостатъци да докладват
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар