Ротация! От днес до края на месеца ще работи родилното отделение в петричката болница, след това родилките ще се пращат в Сандански

16 август 2019 13:24   1 коментар   8054 прочита


От днес работи родилното отделение в Петрич. Това съобщиха за Struma.com от болницата. То ще функционира до края на месеца, след което родилките ще се препращат в МБАЛ "Югозападна" в Сандански.

В сезона на отпуските и поради недостатъчно кадри е въведен този ротационен принцип, но младите жени и майки, не са оставени без надзор, коментират лекарите.. Възобновена е и работата в неонатология.

Както Strum.com писа, липсата на кадри в МБАЛ - Югозападна в Петрич и Сандански, принуди бъдещите майки от двата града да пътуват до Благоевград, за да родят.

Независимо от по-високите заплати, осигурени в двата филиала на болницата, в сравнение с тези в Благоевград, има голяма липса на специалисти. Това е и причината родилките да се препращат към областния център на Пиринско.

Цвети Иванова

1 коментар
16 Август 2019 16:09 | хондрокефалот
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Петричо умира, целиот веке е вулгаризиран и тотално превзет от опростачените (вулгарите) . Петричанчетата ще се раждат във Вулгария и ще са конвертирани българчета.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар