Рокада в Община Банско! ОБС уволни шефа на "Общински паркинги и гаражи" Н. Лечев

29 май 2020 11:51   1 коментар   10689 прочита


Николай Лечев вече не е управител на "Общински паркинги" - Банско. Това стана след решение на местните парламентаристи, които заседаваха вчера. С абсолютно мнозинство бе извършена рокадата, като на мястото на Лечев временно застава техническият секретар Райна Малкова, която ще изпълнява длъжността "управител" срещу минимално месечно възнаграждение, докато специално определена комисия проведе конкурс за назначаването на нов управител. Съветниците решиха, че на този етап Малкова е най-добрият избор, тъй като е добре запозната с работата на дружеството и би била от полза за неговото нормално функциониране докато трае процедурата по избор на нов шеф.

На редовното заседание на ОБС Банско бе повдигнат въпроса дали изобщо е необходимо дружеството "Общински паркинги" да съществува, след като в момента то на практика не функционира и не носи приходи.

Бившият кандидат-кмет, издигнат от ВМРО - Георги Думанов, сподели мнението си пред колегите си, че синята зона само ощетява Община Банско в момента, а приходите са нулеви. Отговорът на настоящият кмет Иван Кадев пък бе, че тепърва ще се обсъжда как и при какви условия дружеството ще продължи да работи, от което стана ясно, че идеята за закриването му няма да бъде обсъждана.

„Ако дружеството продължи да съществува, то най-вероятно няма да бъде в този формат. Ще се помисли чисто технически какво ще представлява и как ще работи, дали с SMS-и, паркинги с режим на достъп.

Сега е спокойно, няма хора, туристите липсват от града... Но когато дойдат, можем ли да си представим какво ще стане в центъра и по периферията, какво ще се случи?”, каза Кадев и даде добра оценка на дружеството по осъществяването на контрол и ред по паркирането. Припомняме, че заради обявеното извънредно положение и поставянето на курорта под карантина заради COVID-19, както и заради липсата на туристи, синята зона в града спря работа, а служителите на общинското дружество "Паркинги и гаражи" бяха съкратени и изпратени на борсата с уверението, че ще бъдат назначени когато дружеството отново заработи.

П. Пенева

1 коментар
29 Май 2020 22:37 | А бе Струмски говеда?
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Научете се най-сетне да пишете правилно! Райна не е Малкова, а МалЧова! Разбрахте ли? От малчо-Малчова. Неуки глупаци, с какво образование сте?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар