Рождеството Христово, представено в центъра на Разлог

09 декември 2019 11:10   2 коментара   4011 прочита


Рождество е един от най-красивите и тържествени християнски празници. Това е преди всичко празник на светлината - духовна и физическа. Светлината струи отвсякъде - от свещицата на празничната трапеза, от запаления бъдник в камината и лампичките върху елхата.

Затова и ярка звезда в небето е посочила пътя на мъдреците към пещерата на Младенеца. Те принесли дарове - злато, ливан и смирна. Тази Рождествена сцена е пресъздадена в центъра на град Разлог, по инициатива на Община Разлог. За да пресъздадат вълшебната нощ, членовете на пенсионерските клубове „Баба Магдалена Юрукова” и „Втора Младост” се включиха, като посветиха много време в мразовития ден и донесоха битови предмети от домовете си.

„Благодаря Ви, че с въображение, умения и много труд пресъздадохте Раждането на Исус Христос. Вярвам в общите ни усилия, каузи и любов към нашия град. Нека с надежда, вяра и топлина в сърцата да посрещнем Коледа, заобиколени от семейството и всички, които обичаме.

Нека Коледа донесе радост в душите на хората! Нека вярата и доброто ни води в нашето ежедневие! “ с уважение благодари кмета на Община Разлог - инж. Красимир Герчев

П. Иванов


Още за: prazn   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
09 Декември 2019 12:13 | Виздол
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Петрич - Браво, разложани ! И нашия централен площад е украсен в духа на предстоящия голям християнски празник .Украсата е страхотна и по подобен начин символизира Рождество Христово ! Светли празници на всички ! ! !


09 Декември 2019 12:28 | Иисус от Банско
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

В Разлог явно са католици, а не православни християни
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар