Родилното отделение в Петрич с нови придобивки

12 септември 2019 10:14   1 коментар   13944 прочита


Родилното отделение в болницата в Петрич има нов фетален монитор и светодиодна лампа от вчера. Жизненоважната апаратура е дарение от сдружение, което е осигурило средствата за закупуването им чрез събиране на пластмасови капачки. Принос за обновяването на отделението има всеки петричанин, пуснал непотребните си капачки в едно от трите метални сърца, които от сдружението са разположили в града. Новите придобивки веднага влезнаха в употреба.

Феталния монитор се използва за да се следят тоновете и движенията на бебетата. Също така, чрез него се определя интервала на контракциите. Новият фетален монитор в родилното отделение в петричката болница има възможност да следи показателите на близнаци. Нова светодиодна лампа вече свети в операционната, където до вчера имаше само стара лампа, на която работеше само едното осветително тяло.

Съвсем скоро предстои отделението, в което ежедневно проплаква по някое бебе, да се сдобие и с нов транспортен кувьоз, инфузионна помпа и реанимационна маса - отново дарени със средства, събрани с общи усилия. Апаратурата е поръчана след направено проучване от какво се нуждае отделението.

П. Пенева


Още за: отделение   болница   Петрич   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
12 Септември 2019 19:05 | Комита
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Бръчков ли ражда
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар