Родилно отделение на МБАЛ увеличи работата си! Броят на бъдещите майки от Петрич и Сандански, раждащи в Благоевград расте

09 август 2019 11:30   1 коментар   23601 прочита


Бъдещи майки от Петрич и Сандански все повече предпочитат да родят в МБАЛ „Благоевград“. Напоследък броят на жените, дарили живот на децата си в областния център значително се увеличава. Почти няма седмица, в която в местното родилно отделение да постъпва родилка от двата града.

Проверка на Struma.com установи, че една от причините за това е, че в МБАЛ Югозападна с филиали Петрич и Сандански, няма достатъчно персонал, който да обслужва родилното отделение, затова и лекарите там препоръчват на бременните жени, децата им да се родят в областната болница.

Факт е, че лекарските екипи в посочените болници, получават значително по- високи заплати от колегите си в Благоевград, но въпреки това няма достатъчно кадри, които да работят в Акушеро-гинекологично отделение в МБАЛ Югозападна. Заплатите на средния медицински персонал в Петрич и Сандански са близо 900 лв, за разлика от тези в Благоевград, на специалистите, които обслужват пациентите им срещу заплата от 700 лв. със значително по- голямо количество от работа.

Само за сравнение, през изминалата седмица в благоевградското родително отделение са проплакали 14 бебета, като от тях 9 от Благоевград, Сандански – 2, Петрич – 1 и Кресна 1 бебе. От тези 14 новородени 3 са момиченца и 11 са момченца.

Цв. Иванова


Още за: майки   МБАЛ   отделение   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
09 Август 2019 21:33 | Фрико
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

И аз съм така, правам убави бебета, а майките ги изпращам у САЩ да ми се родат американчета, ако и да си живеям у Джумаята пъпо на ЕС . А Гърция се намира на юг, демек под пъпо Бл-д, следователно Гърция е най-важниот орган на ЕС
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар