Резервоар за кислород и смарт агрегат за база Петрич на МБАЛ „Югозападна болница“

11 юни 2020 17:03   2 коментара   6454 прочита


Новият кислороден резервоар е поредната инвестиция в дългосрочен план за болницата в Петрич, която прави общинското ръководство. Представлява завършена технологична система за захранване с кислород на отделенията, което е жизненоважно за пациентите.

Съоръжението е монтирано, а след тестове предстои да бъде пуснато. Вместимостта на резервоара е 3 160 л, а работното налягане 18 бара. Резервоарът разполага с контролни устройства и измервателни уреди, които са необходими за пълната му автоматична работа. От този резервоар посредством захранващи медни тръби ще се подава кислород в отделните отделения до определените места.

Захранени ще бъдат операционни зали, Приемен блок, Хемодиализа, Детско отделение, Хирургия, Гинекология и Родилно отделение. „Смятаме, че това е голяма крачка, защото досега захранването с кислород беше по изключително примитивен начин – с кислородни бутилки“, каза кметът на община Петрич Димитър Бръчков. Освен резервоар за кислород болницата в Петрич получава сега и дарение, също толкова важно, колкото и всички други, направени във връзка с пандемията Ковид 19.

Строителна фирма дарява 50 киловатов смарт генератор ново поколение. „Това е агрегат, който ще осигурява допълнително мощности при проблеми с ел. захранването и най-важното ще гарантира функционирането на медицинската апаратура, която в някои отделения е жизненоважна.

Ще посоча Хемодиализа, операционни, Реанимация и други. Припомням само, че миналата година имахме четири сериозни аварии. Сега ще има обезпеченост и спокойствие в кризисни ситуации“, коментира Димитър Бръчков с уточнението, че дарителят е пожелал анонимност. Той напомни, че в община Петрич продължава да се изпълнява и проект за мобилна здравна грижа.

За целта е осигурен напълно оборудван медицински автомобил, в който се извършват прегледи. „Благодарение на това стигаме до пациентите в отдалечените от града населени места за профилактични прегледи.

До момента са прегледани близо 300 пациенти от селата в район Подгорие“, информира кметът. Следващата седмица по график ще се преглеждат пациенти в селата на високия Огражден: 16 юни - Вишлене, Кладенци, Дреново; 18 юни – Гега; 19 юни Зойчене, Долене и Волно. Прегледите се извършват от кардиолозите - д-р Иван Хаджииванов и д-р Траян Панев. Кметът Димитър Бръчков благодари на двамата лекари за професионалното и човешко отношение.


Още за: Петрич   МБАЛ   кмет   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
12 Юни 2020 15:56 | малее
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

тоя в синьото до кмета какъв типичен толуп е, пък на видеото как си гали брадата, голяма лапачка ще да е май, какъв е тоя бе, някои викат някакъв измислен икономически директор, абе чист лапач си е, то си личи


12 Юни 2020 20:16 | Петрич
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Айде Бръчков дефурсун те чака
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар