Ресторант "Винарната" отново в Районен съд Петрич за силна музика!

25 юли 2019 14:13   4 коментара   7154 прочита
Снимка: илюстративна
Снимка: илюстративна


Снимка: илюстративна

Петричкият ресторант "Винарната" отново се сдоби с акт за силна музика. Полицейски служители се отзовали на сигнал, подаден от живеещи в съседство, в началото на февруари тази година. На място те установили, че в 23:30 в ресторанта свирел оркестър на живо. Охранителите на обществения ред съставили акт за нарушението на наредба, според която през зимата се забранява вдигането на шум след 22:00 часа. Наложили глоба в размер на 100лв, която собственичката на заведението обжалва в съда. Тъй като съставителите на акта не били измерили нивото на шума, се наложило районният съдия да отмени глобата. Освен това, според съдът, глобата е трябвало да е за собствениците на помещението, а не за наемателите му.

Припомняме, че заведението отнесе глоба поради същата причина и през декември 2018 година, като от страна на собствениците също бе постъпило обжалване. Тогава обаче, районният съд потвърди глобата от 100лв за нарушаване на обществения ред.

Чести са сигналите срещу ресторанта от съседите, чието спокойствие ежедневно се нарушава със силната кръчмарска музика, идваща от заведението. Явно глобите от по стотина лева не са в състояние да стреснат сериозно собствениците му и тормоза продължава.

П. Пенева


Още за: ресторант   съд   музика   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
25 Юли 2019 15:00 | emi
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

оставете ресторанта на мира, хубав ресторант музиката им пречи на некой дъртефелници, а моторите къде бръмчат по целия град не им пречи, да си купат от аптеката тапи за уши и нищо няма да им пречи.


25 Юли 2019 16:37 | Бат Бойко
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Не се изказвайте неподготвени ей . Законите са за всички . Айде тихо


25 Юли 2019 23:04 | 1
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А на ЮСКАТА кога ще сложите глоба


26 Юли 2019 21:25 | Петрич, Петрич, ти си рай
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

За спазване на законите трябва правна и общочовешка култура. А на собствениците на повечето заведения в Петрич "отдек" такава. Те следват сляпо наученото от гюпците. Абе, важна е парата, съгражданите кучета ги яли.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар