Решения на Кризисния щаб! Председателят на Търговско промишлената палата в Благоеврад Р. Шатев с крайни мерки! Предложи да се затворят всички заведения, вместо да брани бизнеса

28 октомври 2020 08:29   7 коментара   8012 прочита


Градоначалникът възразил и заявил, че това е крайна мярка, пагубна за бизнеса

"Председателят на Търговско-промишлена палата- Благоевград Ромео Шатев скандализира с крайно предложение на проведения вчера кризисен щаб. Шатев обвинил общинска администрация  ,че мерките  срещу Ковид 19  не са достатъчно рестриктивни и многократно препоръчал на щаба да вземе решение, с което да се затворят абсолютно всички заведения на територията на община Благоевград, за срок от две седмици. 
  Така направеното предложение ще е пагубно за малкия и среден бизнес в града, бизнесът изпитва сериозни трудности през последните месеци, а такива крайни мерки биха били пагубни,репликирал на предложението кметът Румен Томов .От  Общинска администрация предложили:  

1. Въвеждане на общ вечерен час до 22. 30часа; 
2. Работното време на ресторантите, заведенията за бързо хранене, кафе аперитиви, магазини и всички други търговски обекти да бъде ограничено до 22. 00 часа, като в това число не попадат аптеките, предприятия и цехове, които работят на двусменен или едносменен режим; 
3. Да бъде преустановен учебния процес за учениците след 5-и клас, за срок до 10. 11. 2020г.; 
4. Да се забрани достъпът на външни лица в заведенията за социални услуги на територията на община Благоевград. 

С решение   Кризисният щаб, прие следните решения: 
1. Работното време на заведенията за обществено хранене се ограничава до 21, 00 часа; 
2. Забранява се достъпът на външни лица в заведенията за социални услуги на територията на община Благоевград. 

Остават допълнителните противоепидемични мерки, влезли в сила от 24 октомври 2020г. за всички нощни заведения, дискотеки, клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито на територията на община Благоевград. На заседанието на Кризисния щаб присъства  Ивайло Златанов, началник на Регионалното управление на образованиетo 

Началникът на РУО Ивайло Златанов запозна Кризисния щаб със справка за поставените лица под карантина, сред тях ученици и учители на територията на община Благоевград. Златанов изрази категоричното си становище, че с оглед на нищожния според него процент карантинирани ученици и педагогически персонал, към момента не се налага да бъдат преустановени учебните занятия. 

Днес със заповед ще бъде ограничено работното време и на всички търговски обекти, които не са посочени в  решението на щаба , с изключение на аптеките, предприятия и цехове, които работят на двусменен или едносменен режим.

П. Попов 

7 коментара
28 Октомври 2020 10:58 | питане
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

каво точно значи- общ вечерен час до 22. 30ч, ток колко ч. до колко ч. уточнете... умници...


28 Октомври 2020 12:15 | Трима съдии са по умни
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Затворете целия град. В него така или иначе нищо не работи. Плюс това ще си запазим и последното място в страната по доходи.


28 Октомври 2020 13:04 | кмета
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

каква е тази промишлена палата, каква промишленост има в благоевград и какво прави тази палата за развитието на бизнеса и промишлеността май са се настанили някъкви всезнайковци на високо платени службички и карай да върви.


28 Октомври 2020 13:04 | кмета
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

щттн


28 Октомври 2020 14:03 | ***
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А Шатев що за експерт е в случая, че не разбрах?


28 Октомври 2020 15:40 | viLLi
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А и централната аптека "Марешки" до 22ч ли ще работят? Която си е денонощна по график и досега.


28 Октомври 2020 16:52 | сеч
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какво друго да каже градоначалника като най-голямото заведение в града -
Рафи е негова собственост! Стопанисва го ония от телевизора с мазната коса
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар