Ремонтът на пътя Дупница - Самоков сериозно затруднява движението, шофьори масово заобикалят през Сапарева баня

21 юли 2019 09:54   4 коментара   20500 прочита


Ремонтът на второкласния път II-62 Дупница - Самоков сериозно затруднява движението. Масово хората избират алтернативен маршрут през селата Самораново - Овчарци - Сапарева баня - Сапарево, като по този начин избягват най-тежкия участък между Дупница и Клисура, а това удължава пътя им с около 5км. В този район движението никога не е било толкова натоварено, казват местните. Въпреки неудобството, шофьорите са изключително доволни, че очаквания от години ремонт най-накрая започна.

Пътят бе в окаяно състояние и се нуждаеше от спешно обновяване. След множество протести и разговори с Агенция пътна инфраструктура, започването на ремонта е факт от края на април. Движението на места се осъществява в едната лента, като за улеснение на преминаващите има поставени светофари.

Благоевградската фирма "Галчев инженеринг" ЕООД също участва в проекта, като работи по участъка Дупница - Клисура. Проекта е финансиран от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет и в него са инвестирани над 26млн. лв.

Второкласният път е важна пътна връзка за жителите от общините Дупница, Сапарева баня и Самоков, както и за хората от селата Крайници, Клисура, Сапарево, Продановци и Райово. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 15 месеца.

П. Пенева


Още за: ремонт   път   движение   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
21 Юли 2019 13:46 | Апостолов
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Да си спомнят при БСП как нямаше кой да ги чуе!


21 Юли 2019 19:23 | Георги Йосифов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Страхотни сте ! Благодаря ви


22 Юли 2019 12:10 | Браво
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много хубаво, че подновяват пътното платно а не попълват само дупки. Както е отсечката Клисура Самоков пътя е отвратителен!!!


23 Юли 2019 14:31 | Якимов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ще стане чудесен път, невиждан в последния половин век.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар