Ремонтират асфалтови настилки в седем села от община Благоевград, обновяват и пътя за Картала

08 август 2014 16:11   3 коментара   15964 прочита


Започва подновяването на асфалтовите настилки в малките населени места на община Благоевград. Улици в Дъбрава, Логодаж, Бело поле, Делвино, Лешко, Селище и пътят от Благоевград до махала Новоселска в село Горно Хърсово ще бъдат ремонтирани напълно, а платната изкърпени основно. Ще бъде преасфалтирана и улица „Васил Левски” в село Селище.

„Изключително сме благодарни на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за това, че обръща внимание на село Логодаж. Сега ще бъдат асфалтирани части от две улици с дължина 120 м и 70 м. Най-после се решава и наболелият проблем с пътя до гробищния парк”, коментира кметският наместник на Логодаж Пламен Червенков. За пръв път в селото се прави път до гробищния парк, по който ще може да се минават както пешеходци, така и превозни средства. „Зимата е почти невъзможно да се стигне до гробището, защото пътят е каменист, неравен”, допълни Пламен Червенков. След ремонтните дейности ще има използваем път.

Доволни бяха и жителите на село Логодаж. „Да сте живи и здрави и все такива хубави новини да носите. Аз помня, че от 20 години не е асфалтиран тоя път. Браво на общината, че мисли за нас”, коментира възрастна жена, която събираше тревата на чакълената улица пред дома си.

Помислено е и за любителите на планината, които предпочитат да прекарват свободното си време в курортната местност Картала. Трасето до там също ще бъде ремонтирано. Предвижда се обновяване и на пътя до село Горно Хърсово.

Ремонтно-обновителните работи в малките населени места ще бъде извършено със средства от общинския бюджет. През седмицата стартира и процедурата за избор на изпълнител. За обществената поръчка се конкурират „Пиринстрой инженеринг” ЕАД и „Благоустройствени строежи” ЕООД. След подробен анализ на постъпилите документи от комисия с председател Мартин Лалев, за изпълнител бе определен „Пиринстрой инженеринг’ ЕАД.


Още за: ремонт   села   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
08 Август 2014 21:13 | 123
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

А кога ще се асфалтира ул. "БАДЕМИТЕ" в Благоевград? Зимно време не се опесъчава и е невъзможно да се минава по нея!


09 Август 2014 08:46 | пилета
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Е това се казва кмет. Човек който работи, а не лала.


09 Август 2014 09:04 | пилета
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Браво кмете, но щом ще асвалтирате до Г. Хърсово, асвалтирайте и до село Горно Осеново само 5-6 км. ужасен път там хората са забравени от бога. След като не можахте ток да им откарате, ако им асвалтирате пътя през Хърсово пак някой близък ще ги посети. За да отидеш в с. Г. Осеново трябва да вървиш 6 км. пеш през с. Д. Осеново. Силно се надявам този проблем да го вземете присърце и да го решите

.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар