Ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ посрещна в Университетския център „Бачиново“ ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации, акредитирани в Република България

13 септември 2019 15:50   6 коментара   9433 прочита


Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков посрещна днес в Университетския център „Бачиново“ ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации, акредитирани в Република България. „За мен е особено приятно да Ви приветствам с „добре дошли“ на територията на Югозападния университет „Неофит Рилски““, каза проф. Юруков.

Ректорът запозна дипломатите със създаването и развитието на Югозападния университет. Той отбеляза, че във висшето училище се обучават над 11 500 студенти в 75 бакалавърски и магистърски програми след завършено средно образование, 118 магистърски програми след завършено висше образование и 84 докторски програми. Проф. Юруков подчерта, че университетът е акредитиран от Националната агенция за оценяване и акредитация с оценка 9,30 за срок от 6 години. Ректорът акцентира и върху факта, че обучението в ЮЗУ „Неофит Рилски“ се провежда в 30 професионални направление. По този показател висшето училище е на първо място в страната и е сред трите най-големи университета в България наред със СУ „Св. Климент Охридски“ и ПУ „Паисий Хилендарски“.

„Нашия университет е едно прекрасно място за получаване на знания и компетенции, за провеждане на изследвания в различни научни области, а Благоевград е град мечта за живеене, което прави Югозападния университет желаното и търсено висше училище в България и региона“, каза още в приветствието си към дипломатите проф. Юруков.

Ръководителите на дипломатически мисии проявиха огромен интерес към ЮЗУ „Неофит Рилски“ и зададоха множество въпроси, свързани с условията и начините на обучение на студенти от техните страни в Югозападния университет.

Посещението на Дипломатическия корпус в Благоевград е с опознавателна цел, в основата на която е представяне на външнополитическите приоритети и запознаване с туризма, икономиката, образованието, културата и местното самоуправление. Визитата е организирана със съдействието на Министерството на външните работи.


Още за: ректор   ЮЗУ   програми   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
13 Септември 2019 16:46 | ......................
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Проф. Юруков не е това което пише по-горе. То е написано от негов близък приятел от миналото който сега се чуди как да го очерни и злепостави. ++нка не го прави. С това нищо няма да постигнеш и да си фактор в т. н. университет.


13 Септември 2019 19:15 | Лиза Мишпека
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

..... написа:Юруков не е това което пише по-горе


Гола вода и кал по гърбо е набеденият за "професор"!


13 Септември 2019 20:02 | Ботьо
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Смешник


14 Септември 2019 13:01 | Храни куче да те лае !
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Най-некадърното "парче" от мЪтематическата чимевска мафия в ЮЗУ-то. Навремето киснеше по кръчмите и само дебнеше някаква далаверка да вземе комисионна от покупка на компютри, които делеше с тогавашния си сол-ташак Иван Мирчев. А оня излезе още по-голям глупак, че го мъкна на гърба си и го пробутваше с фалшификации и далавери по стълбицата до ректорско място с надежда, че ще остане да дърпа конците. Ама БоЮрката му би шута в гъза и сега го товари с увеличен норматив и го прати в 3-та глуха, а Юрука лапа крадени пари от агент Андреев.


14 Септември 2019 22:25 | Р
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Самозван “професор” дето една лекция не е изнесъл по това, което се направи сам професор. 20 години преподава методика на обучението по...., а сега вече е биоинформатик. Некадърно, жалко и злбно нищожество, което две думи на кръст не може да каже без да меца и черенее. Дано скоро бъде изритан, за да продължи да го има ЮЗУ.


16 Септември 2019 10:32 | Охлюв
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Юруков е ректор и професор, колкото аз съм космонавт. Как има сурат да се показва в ЮЗУ и града.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар