Ректорът на ЮЗУ Б. Юруков ще се кандидатира за втори мандат

12 септември 2019 15:07   14 коментара   20580 прочита


На редовното заседание на Академичния съвет на Югозападния университет „Неофит Рилски“, състояло се вчера, бяха приети промени на Вътрешните правила за развитие на академичния състав, свързани с процедурите за кадрово израстване на членовете на академичния състав. Гласувани бяха и изменения в Правилника за организация на работната заплата, свързани с отчитане натовареността в дистанционна форма на обучение.

По време на заседанието, по предложение на Правно-историческия факултет и Филологическия факултет, Академичният съвет взе решение за присъждане на почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на проф. Карл Казер от Университета в Гарц, Австрия.

Академичният съвет гласува Учебният театър към Факултета по изкуствата да запази името си и да се представя като Студентски експериментален театър „УСЕТ“. Единодушно бе взето решение репетиционната зала в Учебен корпус № 8, предоставена на Факултета по изкуствата, да носи името на проф. Венцеслав Кисьов.

След заседанието се проведе работна среща, на която присъстваха членовете на Академичния съвет, деканите на факултетите и ръководителите на катедрите в ЮЗУ „Неофит Рилски“, на която бяха презентирани възможностите за обучение с мобилни технологии.

В началото на срещата проф. д-р Борислав Юруков обяви официално, че ще се кандидатира за втори мандат на предстоящите избори за ректор на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Отчитайки съвременните тенденции в развитието на дигиталните технологии и високоскоростен достъп до Интернет, ректорът проф. д-р Борислав Юруков, заедно с длъжностни лица от IT отдела на университета, представи идеята си за предоставяне на мобилно устройство с набор от приложен софтуер и с бърза мобилна Интернет връзка на всички членове на академичния състав, които са на основен трудов договор.

Таблетите, които ще получат преподавателите от Югозападния университет, ще им помогнат да изпълняват още по-качествено и надеждно служебните си задължения от всяка точка на България. Ректорът отчете, че материалното обезпечение само по себе си не е достатъчно, а трябва да се придобият нови умения и знания. За постигането на тази цел след началото на учебната година ще бъде организиран специализиран курс за повишаване на цифровите компетенции на академичния състав.


Още за: ЮЗУ   промени   състав   Още от: Общество

Принтирай статия
14 коментара
13 Септември 2019 12:04 | Запознат с проблемите на
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

Жална му майка на ЮЗУ ако агентите Юруков и Миланов, с помощта на хамелиона Марин, управляват още един мандат Университета със затихващи функции. Дано зам. Ректорите проф. Стоилов и проф. Апостолов, които са не само по-можещи, но и морално по-чисти личности и преподаватели се кандидатират и един от тях да стане Ректор. Тогава и останалите преподаватели ще работят в по-чиста академична среда. А сега, какво е? - Страх, рекет, пари под масата, некадърници стават доценти и професори - само и само да се докопа Юруков, макар и незаконно, до още един Мандат!!!???. Спите ли уважаеми членове на Общото събрание и АС. Спете, спете и ще закриете ЮЗУ. Жал ми е за Вас.


13 Септември 2019 15:24 | NICK
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Борбата е безмилостно жестока. Борбата, както казват, е епична. Аз паднах. Друг ще ме смени. И толкоз. Какво тук значи някаква си личност? --Но в бурята ще бъдем пак със теб, Народе мой, защото се обичахме!... ВАПЦАРОВ


13 Септември 2019 20:00 | Ботьо
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Пълно е с пенсионери в това ЮЗУ, начело с "ректора". Няма ли кой да пише и каже, там, където трябва.


13 Септември 2019 20:40 | ЮЗУ
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Всички навършили 65 г. и с продължени договори за 1 година пенсионери трябва да бъдат махнати от ОС и АС. Също така да освободят заеманите ръководни длъжности - ректор, декан и ръководител катедра. Марш в пенсия Юруков, Миланов и Пенчева


14 Септември 2019 00:40 | Бай Ганьо
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Бай Ганьо, спиш ли!? Спинкай, спинкай, скоро ще се събудиш в реалността ... като обикновен служител (в най-добрия случай), един от всички тормозени от теб


14 Септември 2019 08:37 | За ЮЗУ
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Докато БЮр слушка Миланов и Маринатков нещата ще са така. Тези двамата разболяха десетки хора с лошотията си. Никога в историята на ЮЗУ не е имало толкова комплексирани емоционално и физически хора. Въпрос на седмици е всичко да се подреди и тези да си седнат на задниците. Но не във ваните на Бачиново, а в някой санаториум или психиатрия, примерно. Позорно и грозно е случващото се спрямо града и хората в ЮЗУ.


14 Септември 2019 10:41 | Преподаватели
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Колкото е по-тъп, комплексиран и некадърен е човек, толкова е по-нагъл, жесток и безкрупулен. А тези тримата, които управляват в момента ЮЗУ - Юруков, Бай Ганьо и агент Андреев са точно такива. Изгониха кадърни професори, доценти, гл. асистенти и асистенти и назначиха некадърници като тях, които ще загробят ЮЗУ, ако не бъдат изритани. Страх ги е от можещите и знаещите преподаватели.


14 Септември 2019 10:43 | Преподаватели
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Струма - знаем, че Юруков ви е затворил устата с тлъсти хонорари да пишете само това, което той Ви казва и да триете негативните кометари, защото други няма, но моля да направите независимо журналистическо проучване и напишете истината за това какво се случва в ЮЗУ в последните четири години - управлението на Юруков.
1. Как той сам се произведе за професор? Без да е написал една самостоятелна статия, учебник или книга в направлението Математически модели и алгоритми в компютърната биология, след като от 20 г. стаж в ЮЗУ преподава Методика на обучението по . За 4 години докато е ректор (2015 -2018 г.) успя да напише (подчинените му писаха) - 13 бр. публикации в периода 2015-2017 г. и 6 бр. през 2018 г. след обявяване на конкурса в ДВ бр. 100/15. 12. 2017 г. Проверете в НАЦИД как е станал д-р и доцент и с колко статии и кой ги е написал - от колеги пак. Сега предизборно пусна 57 конкурса за благодарност на роднини и тези, които


14 Септември 2019 10:47 | Преподаватели
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Сега предизборно пусна 57 конкурса за благодарност на роднини и тези, които писаха статиите му за професурата вместо него и на тези, които пишат дисертациите на двамата му сина и снахата. Голяма част от тези конкурси няма да минат, но .....това е предизборно. Ей това е лицето на ЮЗУ в момента. Назначи цялата си некадърна рода на хранилката ЮЗУ да получават пари без да работят нищо.


14 Септември 2019 12:53 | Маслинка Слимковска
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Некадърният Юруков е на 65 години и е за пенсия. Законово няма право да кандидатства за ректор, а само да му удължават (евентуално!) договора 3 пъти по 1 година, но БЕЗ ПРАВО ДА ЗАЕМА НИКАКВИ АДМИНИСТРАТИВНИ ДЛЪЖНОСТИ! Навремето на проф. Г. Ганчев от Стопанския ф-т не му позволиха да кандидатства за декан именно поради тази причина. С какво никому неизвестният и фалшив "проф. " БоЮр е по-добър? Жална им майка на оставащите на работа в този югозападнал ПУЦ!


15 Септември 2019 14:25 | Любчо
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Интересно как никой не защити тези трима герой от повечето коментари! Нито един позитивен коментар! Което значи само едно! Че си отиват от ЮЗУ! Жалко, че Юруков не се осъзна по-рано! А за другите две ръководни същества- май няма нужда нищо да се пише! Те са ощетени от живота и орисани да са такива! Крайно време е да спре тази злоба, фашизоидно поведение, параноичност и комплексарщина! И те ще си отидат само с тях!


15 Септември 2019 18:50 | Ханко Брат
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Любчо написа:Което значи само едно! Че си отиват от ЮЗУ

За съжаление в АС са набутани с машинации само едни послушници и чехльовци, които не смеят да гласуват по съвест, защото треперят за топлите си местенца. Шайката управляващи от години подбира само такива михлюзи, които, ако ги уволнят, ще умрат от глад, защото един пирон не могат да забият сами! БоЮр назначи в т. н. "Технически ф-т", тоест колеж, некадърници от Пощенския колеж в София, слага негови роднини на ръководни места, че да му осигурят часове след пенсионирането му, а принуди стойностни специалисти да напуснат, защото посредствеността не може да търпи конкуренция на можещи и със собствено мнение личности. А и двамата му формални заместници, и те самопроизведени в "проф. ", са нагаждачи, които изпълняват негови поръчки. Така че нищо добро не ви очаква, за съжаление просто няма личност с яко дупе, който да го гътне от незаслужено заеманото място!


16 Септември 2019 14:44 | Ботьо
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Как има очи да търси втори мандат. 1. Със запор на заплатата, осъден на всички инстанции. 2. Пенсионната му възраст, или ще променяме закона, заради него. 3. Нагласените на работа без нищо да работят, например тая на ксерокса в УК 6. Цял ден седи и тя не знае какво работи, но заплата, осигуровки, бонуси... Докога? Хората си скъсват гъза от работа за същите пари, затова "ректора" в пенсия, а такива като тая на Бюрото по труда.


16 Септември 2019 16:55 | Фанта с магории
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Ботьо написа:Със запор на заплатата

Не го мисли, достатъчно краде от фалшиви проекти и се самонаграждава от парите на ЮЗУ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар