Разследването откри: Издъхналият в МБАЛ Благоевград К. Ушев имал стент, трябвало да спазва строг режим и да приема лекарства за разреждане на кръвта

26 януари 2014 12:53   7 коментара   31847 прочита


Никой не знае дали се е лекувал правилно, тъй като имал друго съпътстващо заболяване

Болницата в Благоевград предостави необходимата документация, свързана с историята на заболяванията на починалия в кардиология 54-годишен Костадин Ушев, чиито роднини поискаха спешно разследване на причините за неговата смърт, търсейки лекарска грешка. Разследващите прегледали документите, от които е видно, че Ушев е имал поставен стент преди време в местната болница, т. е. тръба, която се поставя чрез операция в естествено съществуващи отвори в човешкото тяло с цел създаване на колатерално кръвообращение.

След подобна интервенция се спазва определен режим и се приемат лекарства, които да разреждат кръвта, коментираха за Struma. com лекари. Дали пациентът Ушев е приемал изписаните му лекарства и е спазвал постановения режим никой не знае. Още повече, че той е имал съпътстващо заболяване, заради което е бил настанен в диспансер преди постъпването му кардиология в петък. В болницата все още не са дошли резултатите от поисканата аутопсия, която по настояване на брат му Сотир Ушев -бивш управител на НОИ се прави в София, с което да се даде категорично заключение за точната причина за смъртта на Ушев. Според прогнозите, се касае за инфаркт.

Никой, обаче не се наема да потвърди това. Както съобщихме, Костадин Ушев от село Долен издъхна в кардиология в петък следобед. Час преди смъртта му лекарите се готвели да го преведат в столична клиника пак по настояване на близките му. Но в периода на подготовка той почина. Брат му пристигна спешно в Благоевград и поиска незабавна "ревизия " на смъртта, ангажирайки прокурори и полицаи. Местните лекари, направили всичко възможно за спасяване на живота му, но безуспешно. Дали ще се докаже лекарска грешка е въпрос на няколко дни, за сега е образувано дознание за причинена смърт срещу неизвестен извършител..

П. Иванова

7 коментара
26 Януари 2014 12:58 | 1
Оценка:
28
 (
34
 гласа)

Колко хора умират всеки ден в болниците, а за някакъв си пишете всеки ден. И то защото брат му е бил някой. Да де ама сега е никой. Пред смърта всички сме равни. А близките на починалия не знаят ли, че и в най добрите болници и при най добрите лекари почиват пациенти, и то не поради лекарска грешка а поради естествения подбор. Срещу природата никой не може да застане.


26 Януари 2014 13:47 | 555
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

кой е казал, че той непременно трябва да живее


26 Януари 2014 14:12 | пострадала
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

На никой не пожелавам негов близък да почине по такъв начин .....


26 Януари 2014 20:44 | .........
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

с тази кардиологична диагноза трябва спокойствие и покой, но за съжаление другото заболяване на ушев е психично -гневна мания и точно то не му дава покой който кардиолозите препоръчват тъй като е постоянно гневен и в движение от години лежи по психиатричните диспансери в коя ли не част на българия


27 Януари 2014 06:23 | дони
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Защо се прикрива основната му болест. Брат му търси под вол теле. На него все другите са му виновни.


27 Януари 2014 10:21 | ЧЕТНИК
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ВИНОВНИ са един глас, помалко на ДПС.


27 Януари 2014 11:03 | кантарджия
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Чума ком пак е преписала неграмотно предаденото и. Стента се поставя за възстановяване на просвета на кръвоносния съд. А колатерално кръвообращение се получава чрез налагане на байпас. Първото става "безкръвно" в инвазивните кардиологични лаборатории, които се навъдиха под път и над път. Второто се извършва само във водещи кардиологични клиники оперативно. Анадънмо?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар