Разследване на Struma. com! На вниманието на главния прокурор Ив. Гешев! Как лидерът на ГЕРБ Сатовча, агент "Ленко", се сдоби с апетитен имот за 1.45 лв. /кв. м. преди местните избори - 2019-та

05 май 2020 09:04   27 коментара   27265 прочита


Има ли брак по сметка между ДПС и ГЕРБ и защо партията на Б. Борисов остана без глас в битката за кмет на общинския център? Фактите, без коментар.

Има ли брак по сметка между ДПС и ГЕРБ в Сатовча и на каква цена е сключен той?!. Това е въпросът, който изниква след поредица от факти, до които Struma. com добра в хода на разследване на сигнали, получавани от хора от община Сатовча и членове на водещата политическа партия партия ГЕРБ. В бастиона на ДПС, каквато е община Сатовча, ГЕРБ остана претопена, унизена и смазана в последните местни избори през 2019-та година.

И докато навсякъде радетелите на идеята ГЕРБ се бориха за кметско място, в Сатовча поредният мандат на кмета Арбен Мименов бе най-лесната победа, спечелена без всякакви усилия и конкуренция. За пореден път Мименов оглави общината, а от партията на Бойко Борисов дори не номинираха свои собствен кандидат. Управлението на общинския център бе подарен на ДПС, защото в общината - ОПОЗИЦИЯ няма, говорят хората.

Активни членове на ГЕРБ напуснаха партията омерзени, отвратени и демотивирани да участват в избора, твърдейки, че политиката там се е превърнала в удобно прикритие за частно-собственически интереси и вместо да се провежда "състезание " на идеологии и възгледи, изборите в Сатовча извадили на показ интересни сделки и совалки, достойни за разследване на главния прокурор Иван Гешев, разказват сатовчанци пред Struma. com.

Без да сме съдници в цялата предизборна история на Сатовча ще ви покажем фактите и документите, до които се добрахме в хода на разследването, които именно отприщват въпросите, зададени към прокуратурата,. лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и областното ръководство на ПП ГЕРБ. Имат ли основание активните гербери за тревогата, която ги обзема и твърденията, че партията е претопена и предадена, а вотът на хората, симпатизиращи на ГЕРБ, подценен и неглижиран.

Има ли уговорки между лидера на ГЕРБ в Сатовча Румен Арнаудов и кмета на ДПС Арбен Мименов, или политическата връзка между ДПС и ГЕРБ е акт на злонамереност, породен от завист срещу продължаващото с години управление на ДПС и Арбен Мименов в общинския център., това бе акцентът в разследването ни. Ето какво говорят фактите: Месецът е юни на 2019-та. Предстоят избори за местна власт през октомври. Кандидат за кмет за пореден, четвърти мандат е Арбен Мименов от ДПС. Опозицията -ГЕРБ се ръководи от Румен Арнаудов.

КОЙ Е ТОЙ? :

Собственик на концесия за добив на гранитогнайс. Спечелена законно ,след проучване и утвърдително становище от страна на общината и респективно нейният кмет Арбен Мименов. Арнаудов оглави ГЕРБ по времето на Цветан Цветанов. Той е бивш зам. -шеф на СДС в Сатовча, а на местните избори през 2007 г. се явява от името на ГЕРБ и печели кметския пост в Плетена. .Според изнесени от комисията по досиетата данни Румен Арнаудов е работил като агент за Окръжно управление на МВР-ДС в Благоевград от 1988 г. под псевдонима Ленко. Личното му агентурно дело е унищожено с протокол през юли 1990 г. / в-к "Държавна сигурност". /

И така. През месец юли, 2019 г., в разгара на сезона на отпуските и почивки, Община Сатовча свиква съветниците си на спешно заседание с дневен ред от 13 точки като последната е „Разни“, 12-тата – разглеждане на добрата работа на общинския съвет и 9 точки, свързани все с продажба на общински имоти. Няма нищо лошо в това да се продават имоти на общината на безценица, ако сред тези сделки не се забелязваше един невероятен парадокс, който общинските съветници незнайно защо не са видели.

Веднага се забелязва, че два съседни имота, принадлежащи на републиканската пътна мрежа - един малък и два прилежащи, са продадени на двама различни купувачи на КОРЕННО РАЗЛИЧНА ЦЕНА! Малък парцел с площ 0. 112 дка е купен за 4. 50 лв. на квадратен метър, а два съседни с обща площ 4 228 дка (съответно 2 511 кв. м. и 1 717 кв. м.) са закупени на цена 1. 45 за кв. м. Как е възможно това е редно да се запитаме и кой е този така привилегирован купувач, и вече собственик!? ОКАЗВА СЕ, ЧЕ КУПУВАЧЪТ Е ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ОПОНЕНТ НА ДПС И ЛИДЕР НА ГЕРБ -РУМЕН АРНАУДОВ/ виж. документ удостоверяващ покупката /

Сделката е обект на коментари и по време на предизборната кампания, когато се оказва, че ГЕРБ Сатовча не излъчват свой кандидат за кметския пост, което автоматично прави Арбен Мустафов Мименов кмет за пореден мандат. ДПС пък не излъчват кандидат в село Кочан, където където печели мъжът на Секретаря на ГЕРБ – местният ветеринарен лекар д-р Ани Моллова.

Ротация, която подклажда съмнения за договорки ,совалки и предизборни трикове. Хронологията на събитията показва, че заседанието е проведено по спешност, извънредно на 11. 07. 22019 г., за да има време за реакция ,ако евентуално Областния управител върне по някаква причина решението за прегласуване и това да коства 14 дни.

От сайта на общината е видно, че сесия е имало на 28. 06. 2019 г. и друга през м. септември, но имотът не би могъл да го продаден на последната сесия, защото тогава са номинациите за кметски кандидатури и продажбите не са на дневен ред. И тук отново изниква въпросът? Кое наложи бързането и свикването на извънредната сесия, в която бяха точките за продажба на имотите на лидера на ГЕРБ, месец преди началото на предизборната кампания?!

Съвпадение, чиста случайност или бързане да се свърши работа по належащи за общината въпроси, преди вниманието на кмета да бъде приковани в местните избори?! Оценката на въпросните имоти е възложена и извършена от оценителя ЕТ „Цветан Селмединов – Селма“, който възлага работата на инж. Петър Костадинов Тигалонов със Сертификат за оценителска правоспособност при Камарата на независимите оценители.

И оценителят, вероятно имащ своите мотиви, оценява два СЪСЕДНИ имота на две РАЗЛИЧНИ цени. За имотите в м. „Милев гроб“, закупени от Арнаудов е посочена оценка от 1450 лв. за декар, а на съседния, прилежащ нему имот е посочена оценката от 4500 лв. за декар! Така тези за координатора на ГЕРБ струват по 1. 45 лв на кв. м., тоест: парцели № 069029 и 069032, общо 4228 кв. м. срещу сумата от 6131 лв., а тези на съседа по 4. 50 лв. за кв. м. или парцел № 069026 от 124 кв. м. срещу сумата от 558 лв. Почти четири пъти повече!

Грешка ли е това, или земята е различна, едната е по -лоша от другата, нищо, че са съседни. Именно това трябва да установява прокуратурата. Важно е да се знае, че и двете цени са десетки пъти под пазарните, защото от източната страна на Сатовча бе продаден свободно имот с подобни размери, прилежащ на главния път за сумата от 30 000 евро! Именно заради тези факти, които са публично известни, хората от общината са решени да поискат помощ от Главния Прокурор на Републиката г-н Иван Гешев, КЪДЕТО СДЕЛКАТА ЩЕ БЪДЕ ОТНЕСЕНА ЗА ПРОВЕРКА..

Как ще се произнесе прокуратурата ще съобщим. Има ли сделка между ДПС и ГЕРБ в община Сатовча?! Това ли бе цената, на която бе сключен политическия брак? Каква е ролята на лидера Румен Арнаудов  в политическия живот и икономически живот  на общинския център , питат сатовчанци и чакат спешната намеса на областното ръководство в работата на партия ГЕРБ в общинския център.

Ще я има, или няма да я има партията на Борисов в района?. Идват нови избори! Парламентарни ! Как ще се върнат обезверените членове, как ще работят за ГЕРБ, щом подобни съмнения раздират от противоречия местната структура. Очаквайте продължение...

П. Костадинов

Ето разликата в цените на имотите.

27 коментара
05 Май 2020 09:27 | Гешев съм
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

В момента разследвам дон Камбиньо, много работа има там...


05 Май 2020 09:37 | доленски
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ИМА ЛИ ГЛАВЕН ПРОКУРОР В ДЪРЖАВАТА...!?!?!


05 Май 2020 09:39 | Сатовча
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво струма ком показно .поздравления че дръзнахте да кажете истината по случая. Отдавна тези хора дерибействат в общината .Жалко за ГЕРБ


05 Май 2020 10:00 | Ив
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А защо ГЕРБ държи тоя човек там тогава.... нещо не се връзва.


05 Май 2020 10:11 | До Ив
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ГЕРБ има нов координатор, Новаков, който не е от района. Даниела Савеклиева държи като спящи клетки по места всички Цветанови хора с надеждата, че той ще се завърне. И така трябваше да стане, ама Корона-вируса му обърка сметките за април когато трябваше да обяви новата партия. Тя знае, че това и е последен мандат като депутат и е единствен изход. Новаков не ги знае тези работи и е в пълна Савеклиева мъгла. Искат да се върне Камбитов, тя и останалите но в новата партия. Така стоят нещата. Така този "координатор" в Сатовча координира нещата против Бойко Борисовия ГЕРБ и в някакви частни ползи. Цветанови клетки са това.


05 Май 2020 10:23 | Жител на Сатовча
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Господин ГЛАВЕН ПРОКУРОР.
Докога ще УНИЖАВАТЕ народа на община Сатовча. Мименов и Арнаудов са ПРЕСТЪПНИЦИ - /до доказване на противното/. Ами докажете го! Документите на измамата са пред ВАС! И ние ПИТАМЕ!. Според ВАС не е ли пррестъпление това да продаваш народна земя за стотинки и да си купиш избори? МИМЕНОВ трябва ли още да е кмет? Измамата държавен начин за купуване на власт ли е? Не е ли редно веднага този кмет да бъде отстранен от власт и да се проведе разследване? Точно това трябва да направите, ако сте ГЛАВЕН ПРОКУРОР, а не пионка в ръцете на Гоцеделчевската и Благоевградстката Прокуратура. Ние ЧАКАМЕ. От ВАШИТЕ действия ще зависи има ли държава или е в ръцете на разбойници и мошенници!


05 Май 2020 10:28 | Но сенс
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво на агент Ленко на Ани много партийната и на аго арсо Мименов така се прави г-н Гешев Новаков режи от дьно


05 Май 2020 10:36 | до Координатора на ГЕРБ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Господин Андрей Новаков - разкарайте веднага това цветаново котило от там! Само вие можете!


05 Май 2020 10:40 | Ив
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нещо не разбирам! Защо тоя човек "Ленко" е посочван с поне три имена? Как се казва той всъщност?


05 Май 2020 11:03 | до Ив
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

а вас и за всички останали: Румен Арнаудов е човек, който си е сменял три пъти имената и в крайна сметка плюс агентурното има четири имена. Борко, Краси, Румен и "Ленко". Всеки го знае с едно от тях. Това е перманентен лъжец! Патологичен! Той едно време единствен в училище беше в състояние два пъти да излъже учителката че баба му е починала. За такъв човек става въпрос. Дадоха му средно образование насила, защото беше задължително. Това не му пречи да е хитър. С агентурата се набърка в Държавна сигурност да клевети по възродителния процес. После дойде Първанов и като агенти се разбраха веднага! Водеше го на лов тук. После някой излъга Цветанов да го вземе като "сигрлен" човек. И него води на лов! И при двамата парадираше с връзките, даже Цветанов наричаше "човечето". "Ще се обадя на човечето"! Така заплашваше Арбен Мименов с контакти, а Мименов е прост човек и се лъже лесно. Че ще го пази от Прокуратурата, което е истина, защото Боро Истината го можеше чрез Цветанов. - /и още/


05 Май 2020 11:08 | до Ив
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

/продължение/: Целта му е била концесията, защото правото на проучване се дава от Мименов. И така той върши нещата на Мименов, а уж е ГЕРБ. Спасява го при кошмарните гафова на тоя кмет със записи, комисионни по обществени поръчки, правене на бензиностанции върху чужди имоти и каквото се сетите. Постепенно изби всички от структурата на ГЕРБ един по един, агентурно и сега останаха само двамата - Мименов и Арнаудов. "Противниците"!


05 Май 2020 11:47 | Короната
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ей Струма.... за да ви четат е трябвало да сложите друго заглавие... например "Корона-вирус в Сатовча" :-)))))..... Боро и Арбен са заразили с корупция отдавна всички там. Общината е разкапана от тия двамата. Те защо хората избягаха от там за Испания? ...защото е много хубаво при Арбен ли? И ако не си при него отиваш при Боро Лъжата - нямаш изход. :-)))))


05 Май 2020 11:49 | Конхоида на Никомед
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ами къщата в Барселона на мис мокри гащи Сандански, ами далаверите на Камбарион, много работа има този човек! А вие го занимавате с 1, 40лв, 2, 20 и така нататък!


05 Май 2020 11:56 | до Прокурора!!!
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

1. Незабавно да се отнеме лиценза на тази оценителска фирма. 2. Да се обезсили продажбата на имотите и да се обяви търга за невалиден! 3. Арбен Мименов, накарал общинските съветници да гласуват "За" продажбата, да бъде незабавно отстранен от власт до края на разследването! 4. Да се потърси отговорност на общинските съветници и да бъдат подведени под съдебна отговорност за продажбата на земя на безценица, в ущърб на общината! .....Всичко това много ли е? Какво не е ясно?!!! Народа знае какво да правите, а вие не знаете...?!


05 Май 2020 12:45 | до Премиера!!!
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Господин Борисов!
I. Помогнете на сатовчанци пред Главния Прокурор Иван Гешев! В горско стопанство сатовча хората са малтретирани от хора поставяни там от ДПС с одобрението на ГЕРБ координатора Румен Арнаудов! II. До министъра на Министерство на екологията. Кой от вас даде концесия от 200 декара земя на един лидер на Герб в зона "Натура 2000"? Законна ли е според вас такава концесия!?
III. До Тодор Узунов - САТО. Защо прескочихте във филма на Нова Телевизия този престъпник Арнаудов, който рови точно в Археологически фонд на Плетена!?


05 Май 2020 13:10 | 862
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Абе какво се занимавате с тоя мошенник. Махайте го и тва е! Аз за него няма да ида да гласувам никога! Никога! Тва е обидно.... Айде одма!


05 Май 2020 13:19 | Уйо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Боро льжата и Ани много партийната подведоха шефката на вик Благоевград и назначиха за шев на вик Сатовча Съби Господинов доказан депесар и некадьрник разби целия колектив на вик Сатовча учил 12години преди 3 месеца бе бит от работниците си но случая бе прикрит от шефката на вик Благоевград


05 Май 2020 13:31 | ало
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тоя дето окраде горското-пламен поюков разби герб в сатовча, продаде ги, предаде ги и са си търси къде да избие. Много си смешен пламене.


05 Май 2020 13:36 | до ало
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Много си прав. Личен свидетел сам за всичко. Тоя мерзавец опропасти всичко. Тоя се та краде, та накраде, та и още му е лакомо дупето. На изборите като беше кандидат даже не дойде в моето село да агитира, а иска да печели. Наистина е смешен, така е ало, прав си. Тоя човек за нищо не става. Трънка в гащите е.


05 Май 2020 13:39 | гражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

а бе хора тая статия от километър мирише на купена.


05 Май 2020 14:44 | до гражданина горе
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

На "купено" миришат само парцелите на Боро и кметското място на Мименов!


05 Май 2020 22:26 | Селянин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И шефа на полицията в сатовча е човек на бай ленко


06 Май 2020 19:28 | Hbb
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Гешев слуша Боко тиквата


06 Май 2020 23:52 | ТОЙ Е „НИКОЙ“
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А КОЙ Е ТОЙ ??? ДА, ТОЙ – „НИКОЙ“ !!! И ЗАЩО Е НИКОЙ ? ЗАЩОТО ТОЙ Е САМ „ПЛ. ПОЮКОВ“ НИКОЯ ПАРТИЯ ВЕЧЕ НЕ ГО ИСКА, ТОЙ Е ПОДЛЕЦ. ЗАТОВА ПИШЕ ФАЛШИВА СЛЕД ФАЛШИВА СТАТИЯ. ВРАТИТЕ ХЛОПНАХА ЗА НЕГО НАВСЯКЪДЕ ! ОСТАВА САМ ОЗЛОБЕН ВОЙН.
Колко пари плати за всички тези статии бе Поюков??? Ааа … ти можеш да си позволиш всичко, ти си от привилегированите с многото пари.


07 Май 2020 01:26 | Свободка Сиджимкова фон В
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ей помачори, ке се изяете бе, дееба и племето!


07 Май 2020 12:00 | Ще
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Шефа на вик сатовча дпс шефката на пречиствателна станция сатовча дпс. Димитрова вземи се в ръце хората които са с герб са безработни а ти държил депесарите на работа. Жалко че си лидер на герб Благоевград. Вашите хора изнемогват или тъпчени от тези мижитурки които държите на работа. Още малко ще потърпим и ако нещата не се променят ще забравите за доста гласове. Слушате нападките и лъжите на големите ви служители депесари срещу вашите хора и вие ги мачкате и унижавате. Тази голямата "Начелничка " венелина не става нищо от нея. Какъвто е съби такава е и тя. Тяхната политика е разделяй и владей. Дано не се хапите после като видите последиците от безхаберието ви. Жалко че властта е в герб ако беше властта в дпс един гербаджия нямаше да остане на работа. Срам


08 Май 2020 07:31 | Хихи
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ама тази госпожа освен по цял ден да продава продукти на орифлейм във фейсбук и да клечи на еконт да изпраща продукти с друго занимава ли се. Тази е за изхвърляне. На всички избори до този момент тя е гласувала за дпс и това не е тайна за никой. А герб я държи на работа, вие сте срам за партията.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар