Разследване на Struma.com! Какво се случи с 30г. родилка Евгения, издъхнала по време на планирано секцио в МБАЛ Благоевград?!

19 юни 2021 13:46   11 коментара   22890 прочита


Какво установи аутопсията като причината за внезапната и смърт?! И защо лекарите не са извадили бебето и?!

Смъртта на една млада жена на операционната маса, по време на планирано секцио, потресе държавата. 30-годишната Евгения, майка на 3- годишно момченце, не успя да роди второто си бебе -момиченце, а почина  внезапно в ръцете на дежурен операционен екип, в родилно отделение на МБАЛ  Благоевград.  История с ужасен  край, една голяма трагедия, превърнала млад мъж във вдовец без време и едно малко момченце в сираче. Какво се случи?! 

На 15-и юни в 10 часа, Евгения е била приета в родилно отделение на благоевградската болница, за да я подготвят за секциото на следващия ден 16-и юни. Направени са нужните изследвания на кръвта и всички необходими прегледи.

Взели са венозна кръв за Пълна кръвна картина, биохимични изследвания, йонограма, време на кървене, време на  съсирване и е направен задължителен антигенен тест. Всички изследвания били наред.

На другия ден 16-и юни, в 10. 30 часа, се е събрал операционния екип, в който участвали-6-тима - 2-ма лекари, акушер-гинеколог и неонатолог, 1 анестезиолог, акушерки и неонатологична сестра. Вкарали Евгения в операционната и я подготвяли  за раждането.

Анестезиологът провел разговор с родилката за наличие на алергии, за някакви проблеми и пристъпил към подаване на упойката. Секунди, след поставяне на маската, жената  започнала да се задушава, интубирана е спешно.

Пристигнали реаниматори, кардиолози, предприети са всякакви реанимационни мероприятия, но сърцето спряло Изчезнали и тоновоте на бебето и. То издъхнало заедно с майката. Всичко се развило за броени минути, пред очите на наблюдаващата бременността на жената, д-р Р. Костадинова, при която е родено и първото дете на Евгения. Лекарите нямали обяснение за случилото се.  

Здрава жена, нормални изследвания -никакви индикации за проблемно раждане. Незабавно е назначена аутопсия, чийто резултати шокирали лекарите: Причина за смъртта, според направилия аутопсията лекар, е  остра дихателна и последвала остра сърдечна недостатъчност, провокирани от силно увреден   бял дроб.

Белият дроб на жената е бил жестоко поразен, работила малка част от него, имала и множество възпаления на вътрешни органи. Причината е - Недоизлекуван Ковид 19, който Евгения  преболедувала през февруари. Лежала е с Ковид в гинекология на МБАЛ Благоевград, лекувана е , но не са правени рентгенови снимки и скенери, заради противопоказността им по време на бременност.

Пък и Евгения не показвала никакви признаци на неразположение. Лекари извън родилно отделение твърдят, че  коронавирусът е изключително опасен за бременни жени и нанася сериозни поражения.

Припомнят, че няколко от бременните жени с Ковид 19, минали през гинекология, са отказали да продължат лечението си в инфекциозно отделение, а са избрали да се лекуват у дома. Дали Евгения е сред тях ще установява проверката от независими експерти и одитори, която започва в понеделник.

Въпросът тук е защо една бременна жена е освободена да си ходи у дома при условие, че се знае, колко опасен е коронаврусът и какви поражения нанася, особено на бременни жени?!

Отговорът, който получихме е, че при изписването си Евегния е била добре, трябвало е да продължи да се лекува у дома. При консултациите в последните месеци на бременността нямала никакви сиптоми на инфекцията.

Защо не е правена рентгенова снимка, попитахме? Защото скенер и рентген увреждат плода, особено в големите месеци на бременността, пък и е нямало повод за подобни действия... Изненадата дошла след аутопсията......

Нелекувания Ковид19, увредил младата жена! Това е обяснението на лекарите в Благоевград. Дали това е така ще установи и предстоящото разследване на одита на полиция и прокуратура, които се самосезираха от публикации в медиите и предприеха действия по разпит на лекарите, имащи отношение към случая.

Има ли лекарска грешка и виновни, има ли опит за потулване на обстоятелства около смъртта на Евгения, също!

Отговорите на тези въпроси ще дадат независимите експерти, а не хейтъри, настръхнали срещу лекарите, без които не можем и чийто действия се коментират единството в подобни случаи. Денонощните им усилия за спасяване на човешки животи биват подминавани и недооценявани ....

Екипът на Struma. com изразява искрени съболезнования на съпруга и близките на Евгения. Няма думи за утеха в този случай. Поклон пред паметтта и!    

11 коментара
19 Юни 2021 14:18 | eeee
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

много интересно как с този поразен бял дроб не е умряла в кьщи. сигурно е чакала да влезе в операционната зала, за да сьздаде тревоги на потресените лекари..... които даже не са извадили бебето


19 Юни 2021 15:20 | �� ���� питане
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

а защо са допуснали ковида да не бъде излекуван.


19 Юни 2021 16:51 | Георгиеви
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

НЯМАМЕ качествено медицинско обслужване, защото болниците ги направиха търговски дружества, и в ъкъла на докторите са само парите, а хипократовата клетва са си я завряли в гъ,


19 Юни 2021 17:21 | Баща
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Какви независими лекари-къде има такива. Те са от една Гилдия, защитават се винаги и както до сега, ще се виновна починалата, Съдбата, Ковид но не и те. Правилно пише по-горе някой, как така белият дроб на жената, която нямало симптоми, добри кр. изследвания, кардиолог, анестезиолог и др. специалисти преценили че може да роди.... а после издъхват и двете души..... на опер. маса... Некадърници. Та, "независими"лекари щели да установят.... дрън дрън... Независими значи да не са практикуващи лекари, а Комисия от специалисти по медицина, хора с медицинско и правно образование, криминалисти и др. които не са в кюпа за народните и евр. пари, които изтичат по разни схеми в нечии джобове. На 30 години умира бременна жена и детето в утробата и..... О. А ние "хейтарите", както се изразяват от Струма, само плюем по лекарите, така ли... Вие предварително взимате страна. За това си има Прокуратура и Съд. Крайно време е и лекари да бъдат съдени като др. служители поне по чл. 282 от НК, а и по др. Да ни пази Бог.


19 Юни 2021 17:56 | Аз
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ние не сме хейтъри, господа журналисти!
Ние сме потърпевши от некадърността на същата тази "докторка"!!!


19 Юни 2021 18:16 | Хейтър
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Скалъпено набързо оправдание, всички знаем колко са слаби лекарите в благоевград


19 Юни 2021 20:11 | До до горните
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ами внимавайте с хейта. Има и лекари и нелекари и категорично лошо здравеопазване. Аз лично съм осакатена в българска болница от проф. Потресена съм от професорчето. Но ако и ония от министерството бяха създали ясни медицински протоколи щях да съм в много добро здраве, със сигурност доста по добро от сегашното.


19 Юни 2021 21:49 | Пациент
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Крайно време д_р Костадинова да отиде зад решетките!


21 Юни 2021 09:22 | долари и евро
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

СТРУМА!!! Напишете кой е анестезиолога????


21 Юни 2021 15:09 | Коко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Много е вероятно да е така. Има ли неизлекуван бял дроб, не може да се поддържа кислорода и се задушава. Особено ако е и пушила преди и по време на бременността. Цигарите (ако е била пушачка разбира се) и тежкото и коварно заболяване на Ковид-19 са си казали думата. А защо изобщо е трябвало да се прави секцио с пълна упойка, това не ми е ясно. Навсякъде практикуват секцио с епидюрал. Горката млада жена и момиченче! Да не говорим за семейството. Господ да им дава светлина и на Евгения и на момиченцето.


21 Юни 2021 15:12 | Коко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Поне се опитайте да се съберат помощи (за лекарите говоря) за семейството. Поне да подкрепят с нещо семейството.
Ама те ще се страхуват да направят това за да не се смятат за виновни.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар