Разлог се разтресе от гласа на хиляди чанове

24 декември 2022 23:52   4844 прочита


Гласът на хиляди звонци разтресе Разлог в 12 часа на 24 декември по обяд. Броени часове преди Бъдни вечер, над 500 чауши- пазителите на разложките традиции, сред които бебе на няколко месеца и дядо на 83- години се събраха на централен площад „Преображение“, окичени с чанове, за да оповестят идването на „Старчевата“. 

Броени часове преди Бъдни вечер, стотици пазители на разложките традиции от всички махали на град Разлог, Бачево и Елешница, окичени с чанове по себе си, се събраха на централен площад "Преображение" и разгласят идването на “Старчевата”.

В първия ден от новата година разложки чауши, млади и стари, облечени в традиционни носии ще играят неуморно български хора. Представителите на седем кварталата от град Разлог ще се включат в традиционно шествие, преминаващо през централен площад “Преображение”, благославяйки и наричайки за здраве, под звука на чанове, тъпани и зурни.

На първи януари в 11:00 часа разложани, облечени в традиционни носии ще заиграят отново неуморно български хора, благославяйки и наризайки за здраве, под звука на чанове, тъпани и звонци. 


Още за: разлок   звънци   център   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар