Разлог помага на 7 семейства, останали без дом след пожар

30 септември 2020 13:42   3 коментара   2048 прочита


Разлог се обединява в подкрепа на седемте семейства, които останаха без покрив заради пожар, предизвикан умишлено. Огнената стихия избухна през нощта на 28 септември в ромския квартал. Пламъците унищожиха две къщи, в които живееха седемте домакинства.

Сега жителите на общината стартират кампания в подкрепа на пострадалите. 

"Всички тези хора имат нужда от храна, дрехи, завивки, както и парични средства. Община Разлог прави всичко необходимо за подпомагането на семействата. Обръщаме се към всички с молба за помощ", призоваха и от Общинска администрация.

Направена е организация -  в сградата на Общината, при дежурния служител, могат да се предоставят хранителни продукти, по възможност пакетирани, консерви, както и запазени дрехи. 

Предстои откриване на банкова сметка от Инициативен комитет , която ще бъде публикувана допълнително на Фейсбук и Интернет страницата на Община Разлог. Осъществен е контакт с Български Червен кръст, благодарение на който ще бъдат доставени храна и дрехи, предаде kmeta.bg. Вярваме, че и този път хората от Община Разлог ще бъдат съпричастни към бедстващите ни съграждани, заяви и кметът Красимир Герчев.

Под ръководството на Районна прокуратура-Разлог се извършват действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление за умишлен палеж. Предвижда се наказание „лишаване от свобода” от една до осем години.

Към настоящия момент е известно, че около 04:15 ч. на 28.09.2020 г., на ул. „Стара Планина“ в Разлог, било запалено чуждо имущество на значителна стойност. Огънят засегнал дървени навеси, сграда от метална конструкция, шперплат и вата, тип барака. В нея имало обособени шест жилищни помещения с покъщнина, обитавани от пет лица. Освен това пожарът обхванал и 55 кв. Метра от покривна конструкция на къща на ул. „Малина“ в града, както и покъщнина от стая на втория етаж на недвижимия имот.

Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели, изискани са записи от охранителни камери. Щетите от пожара са в процес на установяване.


Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
30 Септември 2020 16:29 | �������
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

БРАВО НА РАЗЛОГЛИЙТЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ ГРАД В БЪЛТАРИЯ В КОИТО НЯМА ДИСКРИМИНАЦИЯ. И ТОЧНО ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА. С НЕТЪРПЕНИЕ ЧАКАМ КОРДИНАТИТЕ ЗА ДАСЕВКЛЮЧА С ФИНАНСИ. НИЩО ЧЕ НЕСЪМ ОТ РАЗЛОГ.....


01 Октомври 2020 00:11 | Ю
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Това са курбати не са сигани


01 Октомври 2020 00:12 | Ю
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

На Гербчев родата
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар