Разлог отдаде почит и признателност към загиналите и останали живи участници във Втората световна война

09 май 2021 14:23   3 коментара   3056 прочита


9 май - Ден на победата над фашизма, белязал края на най-кървавата война в Европа и в човешката история. На този ден отдаваме почит и признателност към загиналите и останалите живи наши участници във Втората световна война, проливали кръвта си край Струмица, Ниш, Страцин и Куманово; край Печ, Драва Полконя, Драва Чехи и Драва Соболч.

Пред паметника на загиналите във войните на пл. „Преображение” в Разлог се проведе честване, посветено на 9 май – Ден на победата над фашизма. Програмата включваше рецитал на стихове, посветени на победата, полагане на венци и цветя, слово на г-жа Христина Манова директор на Исторически музей – Разлог. Цветя и венци в знак на признателност поднесоха: инж. Красимир Герчев – кмет на Община Разлог, д-р Мария Копанарова – председател на Общински съвет – гр. Разлог, Исторически музей – Разлог, Център за обществена подкрепа.

9 май е ден, в който трябва да отправим най-силните послания и да предадем най-важните уроци на нашите деца. Ден, в който трябва да кажем на младите хора, че войната е жестока и унищожителна, че отнемането на човешкия живот няма оправдание, че никоя идеология не е основание да се ограничават правото на живот, свободата и на словото.


Още за: Разлог   почит   война   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
09 Май 2021 17:20 | Капитан Вишнаров
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Чест и слава на падналите в бой! А какво стана след това? Педесет години прекарахме под съветски ботуш. Избиха интелигенцията на България! Унищожиха бъдещето ни! От държава напреднала и просперираща под ръководството на комунистите отиде на ниво на третия африкански свят! Позорно гладни и бедни!


10 Май 2021 07:50 | ГРАЖДАНИН
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Е, капитане де да беше така.


11 Май 2021 14:04 | Николай Колчев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Аллах. Аллах е Най-Велик! ”, - на него ще му бъдат опростени греховете, дори да са толкова, колкото е морската пяна” . /Този хадис е сведен от Ибн Хиббан 2358, Ибн ас-Сунни 229/216. Виж "ас-Силсиля ас-Сахиха” (3414). /
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар