Разлог грейна в Коледна премяна

11 декември 2019 13:15   1 коментар   5373 прочита


Още от древността хората по света са възприемали дървото като символ на живота. Именно затова елхата със своя зелен цвят се превръща в олицетворение на вечно възраждащия се живот в природата. С течение на времето се установява традиция цялото дръвче да се украсява със светлини, гирлянди и играчки. Така днес сияещата елха се асоциира със светлите зимни празници и въплъщава в себе си топлината на домашния уют и надежда за благоденствен живот.

Празничната програма започна с изпълнение на Александра Бучкова от село Добърско. След това усмихнати и щастливи малчуганите с трепет очакваха на площада да дойде Дядо Коледа и Снежанка. В един миг се чу звън на коледни звънчета и някъде в тъмнината изгря светлина, а от нея пристигна белобрадият старец. Много смях и десетки греещи очички запалиха вълшебния плам на Коледата.

И както повелява традицията, кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев, тържествено включи светлините на коледната елха, а след това в небето заблестяха пъстроцветни фойерверки. Кметът поздрави всички присъстващи, пожела на тях и техните семейства много здраве, щастие, бъдещи успехи и весело изкарване на Коледните и Новогодишни празници.

Заедно с коледната елха, грейнаха светлините и по улиците и центъра на град Разлог. Община Разлог осигури хиляди лампички, светещи гирлянди, светлинни пана с коледни мотиви на възловите улици и централната градската част.


Още за: Разлог   елха   Коледа   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
11 Декември 2019 22:13 | художника
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

доста добре
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар