Различна и провокативна! Водачът на листата на ПП "Има такъв народ"-Перник: СИЛАТА Е В ИСТИНАТА! Скандални разкрития от Галя Бърдарска

14 март 2021 18:22   29 коментара   20437 прочита


Кандидат-депутатът хвърли "ръкавица" и се обърна към перничани: Нашият екип ще извади цялата истина КОЙ, ЗАЩО И КАК предизвика водната криза и какви публични средства се изляха без обществени поръчки... 

Водачът на кандидат-депутатската листа на ПП " Има такъв народ " в Перник Галя Бърдарска отправи силно предизвикателство към управляващите, заричайки се тя и екипът и да разкрият цялата истина за водната криза в Перник- проблем №1 за съгражданите и. В силно обръщение към перничани Галя Бърдарска заявява категорично: 
 
Уважаеми граждани на град Перник и областта, 

Аз съм Галя Бърдарска и съм водач на кандидат-депутатската листа на 14 МИР за област Перник от ПП „Има Такъв Народ”. Работя в екип с млади и сърцати хора от Перник. Нашата кампания ще бъде различна и провокативна, насочена към управляващите, като главният акцент е истината за водната криза. 

Ние няма да обещаваме нищо, ние няма да режем ленти, ние няма да раздаваме финансови стимули, ние няма да притискаме, изнудваме, заплашваме, за да получим Вашия глас.

Нашият екип ще извади цялата истина КОЙ, ЗАЩО и КАК предизвика водната криза и какви публични средства се изляха без обществени поръчки. 
На 3. 03. 2021 открихме офиса на ПП „Има Такъв Народ” в гр. Перник.

Поканихме бившата областна управителка Ирена Соколова, бившата кметица на Перник Вяра Церовска и бившия управител на ВиК дружеството Иван Витанов. От поканените се отзова само г-н Иван Витанов, който разполага с докладни, адресирани до г-жа Ирена Соколова и г-жа Вяра Церовска за опасността от водна криза, която връхлетя Перник. И то в страна на Европейския съюз и по време на пандемията от COVID-19, където над 80 000 жители бяха подложени на воден геноцид. 

Уважаеми Перничани, появата на г-н Иван Витанов на откриването на офиса ни взриви Вашия гняв. Точно този ефект търсихме, за да Ви провокираме да си припомните липсата на питейна вода с дни наред. В никакъв случай ПП „Има Такъв Народ” не цели да реабилитира или оневини някой, за което си има законов ред. Разполагаме с всички документи, които в следващите дни ще бъдат предоставени на обществеността и всеки, който пожелае ще научи ИСТИНАТА.

Кой крив, кой прав ще реши съда. 
Но ние продължаваме да питаме: 

Къде е бившата областна управителка Ирена Соколова и защо ТЯ не реагира на сигналите на ВиК дружеството? Защо не се появява в публичното пространство и не пое своята отговорност за безотговорността си като Председател на

Асоциацията по ВиК? 

Къде е бившата кметица на Перник Вяра Церовска и защо ТЯ не реагира на сигналите от „ВиК“ ООД гр. Перник с 49% общинско участие? Защо не се появява в публичното пространство и не пое отговорност за безотговорността си? 

Защо над 50 тома с разследването за източването на яз. Студена "отлежават" в Специализираната прокуратура и все още няма обвинителни присъди? 
Защо Министерството на регионалното развитие и благоустройство с 51% държавно участие във „ВиК“ ООД гр. Перник не пое своята отговорност за водния геноцид в Перник? 

Защо при данни на Националния институт по метеорология и хидрология за липса на засушаване се внушаваше от управляващите, че климата е виновен за водната криза? 

Защо не се даде гласност за какво конкретно се изразходваха близо 32 милиона лева от заемното споразумение между Министерството на регионалното развитие и благоустройство и Световната банка за рехабилитация на стената на яз. Студена, укрепване на водовземната кула, ремонта на пречиствателната станция за питейни води и отвеждащи водопроводи? 

Защо при изпълнението на ремонтните дейности от Консорциум „Хидроконструкция-Хидепито Солетанж Баши Мелялапозо ХБМ-Карпи“ е поддържано 60% запълване на язовира посредством забелязано и от Перничани изтакане, което противоречи на задължението ремонтните дейности да се изпълняват под вода? 

Защо се построи водопровод от яз. Бели Искър (за публично обявени 27 милиона лева, а те ще бъдат и повече до октомври 2021 г. поради тепърва неговото узаконяване от държавната фирма „Монтажи“), чиято вода без наличието на питейна пречиствателна станция не може да се използва за питейно-битови нужди съгласно Европейските изисквания от 2007 г.? 

Защо „Софийска вода“ АД е фактурирала на „ВиК“ ООД гр. Перник сумата 746 668, 10 лева за подадена вода по неузаконен водопровод за периода май-октомври 2020 г., когато водата в яз. Студена е била достатъчна, вследствие на което е отменен и водния режим? Тази неизплатена досега сума ще бъде за сметка на водопотребителите след изборния ден – 4 април. 

Защо при наличието на ПСПВ Перник качеството на подаваната питейна вода не винаги отговаря на Наредба №9, а консуматорите плащат за вода с питейни качества? 

Защо не са взети мерки за намаляване на радиоактивността в питейните води и въздуха в някои населени места, засегнати от закритата минна дейност? 
Защо се прикриват виновниците за замърсяването на въздуха, които не само задушават жителите на Перник, но и индиректно замърсяват трайно почвите и водите? 

 Ние знаем отговора на тези въпроси и ще Ви ги дадем с категорични доказателства. Всеки гражданин, който иска да знае ИСТИНАТА, е добре дошъл в офиса ни (гр. Перник, ул. Отец Паисий 47/А) и ще получи информация за гореописаните проблеми, създадени от досегашното управление на държавно и областно ниво. 

Уважаеми граждани, ясно подчертавам, че това не са КОМПРОМАТИ, а факти за прикривано престъпление през 21-ви век. 

 На 22 март е Световният ден на водата. Аз и моят екип отправяме покана към настоящия управител на „ВиК“ ООД гр. Перник Борислав Иванов, като ще му зададем само един въпрос : 

С какъв реагент се пречиства водата на яз. Студена, тъй като закупеният турски реагент впоследствие се оказва неефективен? Тоновете турски реагент на цена 1500 лв. /тон, складирани на ПСПВ Перник, са за сметка на водопотребителите. 
 На 22 март ще взимаме проби от различни места в област Перник, като разчитаме и на Вас гражданите да донесете вода. Целта е да покажем нагледно какво тече от кранчето в домовете Ви. 

Кампанията, която ПП „Има Такъв Народ“ провежда, е под надслов: 
 „СИЛАТА Е В ИСТИНАТА“ 
 На 04. 04. 2021 Вие решавате! 

Преди да отпиете от току-що налятата вода имате възможност да си кажете: 
ДО ДНЕС БЕШЕ! ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ ТРЯБВА ДА ГО СПРА ДНЕС! 
ИСТИНАТА ОТ НАС, РЕШЕНИЕТО ОТ ВАС! 

 
С уважение: доц. д-р. инж. Галя Бърдарска 
 

29 коментара
14 Март 2021 18:41 | Перничанка
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Браво смела жена ..повече такива да има.


14 Март 2021 19:20 | Дрън, дрън, ярина ...
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Айдеее, само водата и е проблем на тая държава ?! Търсите най-пресната болка, нали ?! Изтъркани номера, а и кой ще гласува за вас ?


14 Март 2021 19:32 | €€€$$$¥¥¥
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

“ С този мехлем гърдите на дамите ще се увеличат трикратно, а мъжкото достойнство на господата ще стане чудовищно ! Абсолютно безплатно ! Доставка - € 1000 “ Това познато ли ви е ????


14 Март 2021 20:31 | Анна
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Браво Госпожо Бърдарска !!! Така се прави -Право куме в очите !Месеци наред аз и семейството ми бяхме подложени на тази мизерия и това престъпление ! ВЯРВАМ ВИ


14 Март 2021 20:32 | Перничанин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Трябва да бъдат съдени ! БРАВО ! Ще гласуваме за Вас!


14 Март 2021 20:34 | Ксения
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

АДМИРАЦИИ! УДАР В ДЕСЯТКАТА


14 Март 2021 20:37 | НЕМА ВОДА
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

БРАВО! НИКОЙ ДОСЕГА ОТ УПРАВЛЯВАЩИ И ОПОЗИЦИЯ НЕ СЕ ОСМЕЛИ ДА ПОТЪРСИ СМЕТКА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ! ГЕРБ Е МАФИЯ ! СМЕЛА ЖЕНА СТЕ


14 Март 2021 20:39 | Дагоду Хаш
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Да се дообразова, напр. кога се употребява пълен мъжки член (не оня, за който си помислиха неграмотните!).


14 Март 2021 20:41 | НЕМА ВОДА
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

БРАВО! НИКОЙ ДОСЕГА ОТ УПРАВЛЯВАЩИ И ОПОЗИЦИЯ НЕ СЕ ОСМЕЛИ ДА ПОТЪРСИ СМЕТКА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ! ГЕРБ Е МАФИЯ ! СМЕЛА ЖЕНА СТЕ


14 Март 2021 20:43 | Хахаха
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Пълният мъжки член е най-малкото... тук са разкрити престъпления. Браво! Шах и мат! Силата винаги е била в истината!


14 Март 2021 20:49 | Иво
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Всичко изкарайте, покажете, че не сме слепи. Ние ще ви подкрепим! БРАВО


14 Март 2021 20:55 | Азазазаз
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Няма прошка! Ще решим, крайно време е! Номер 29 -


14 Март 2021 21:10 | Вода
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

НЯМА ДА ИМ БЪДЕ ПРОСТЕНО ! НОМЕР 29


14 Март 2021 22:12 | Рачето
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Хайде излизайте и гласувайте.... благодарим за фактите, чакаме още. Само така! 29


14 Март 2021 22:17 | 29
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Бате Бойко ИМА ТАКЪВ НАРОД със 200 ще те ИЗРИТА :)


14 Март 2021 22:23 | Водица Царица!
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ПРЕСТЪПНИЦИ! БРАВО НА ТАЗИ ЖЕНА


14 Март 2021 22:56 | Перничанин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Абе, тия суперлативи по-горе пак от екипа на Славчо ли се пишат ? “Браво, браво “ на кое браво


14 Март 2021 23:02 | Banana Republic
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Нали преди години Бойко каза, че се били разтурили другарството с Славе, защото дългия искал процент участие в ГРОБ, та навярно от години мерак му е политик да става ..


15 Март 2021 08:05 | Водица Царица!
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Герберастки слугини и ратаи, айде закъснявате ? Започвайте да плюете !
Казаха ви го и ви го показаха !
Краят е съвсем близо, оглеждайте чии подметки ще лижете от 04. 04. 21!


15 Март 2021 11:54 | Кокиче
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ама как ви шамароса !!!Къде са траловете на групировката ГРОП?


15 Март 2021 13:06 | Хр. Добрев
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Може да прибавим още много престъпления към хората, но Бърдарска е казала достатъчно, за да ги накажем с гласуване с бюлетина 29. За това, че казаното от нея е вярно, гарантирам, защото знам от съвместната ни работа в продължение на много, много години.


15 Март 2021 13:20 | Пешо
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

И кога извади "истината" наяве? Като я предложиха за депутатин. Иначе си трайкаше.


15 Март 2021 13:23 | Пешо
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Подмазвачи, подлизурковци, свирки. Дългия няма да спечели. А целта му е европарламента. Дудук 2.


15 Март 2021 13:51 | Силата е в истината
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Г-жа Бэрдарска е брилянтен професионалист от висока класа! Принципен и почтен човек! Да работиш с такъв човек е ПРИВИЛЕГИЯ И ЧЕСТ! Имам честа
да я познавам и знам че за да предприеме тази стъпка не е депутатското място! Проблема питейната вода със сигурност е много сериозен. Тя няма да спре дотук. Аплодисменти за смелостта


15 Март 2021 14:59 | Пламен Петков
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Още по време на водната криза подавахме сигнали за проблемите с водата на Перник, като смятахме, че тези проблеми ще се задълбочават като следствие на некадърно управление и съмнителни управленски практики и спуснати отгоре решения! Сигналите бяха включително и до ДАНС?! Бърдарска беше разпитвана и в МВР, Перник! Имаше образувано досъдебно производство, което за съжаление мисля, че не е приключило! Благодарение на Бърдарски беше спрян и съмнителен коагулант, влаган във водата която пиете. Перничани имат късмет, че доказан специалист с дългогодишен опит във водния сектор се занимава с проблема, който от МОСВ и МРРБ години неглижират! Меко казано.....


15 Март 2021 20:59 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Времето за естествена обществена реакция от резила с водата в Перник беше около януари 2020т. Някои помнят, че във форума на струма точка ком само аз напомнях от време на време. Къде беше доц. Бардарска в онова жестоко време?


16 Март 2021 10:24 | Аз
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Аз ще гласувам за експерта инж. Бърдарска!


16 Март 2021 10:54 | winkel
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Откачен бабишкер, дето ще натрупа поне -1000 гласа на Учиндолеца в Перник


16 Март 2021 15:35 | Аз
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да не изпускаме питомното, че проблема с водата е в цялата област. Като гледам кандидатката е професионалистка и е смела. Пък и Слави ни обича и ни радва с приятни лафчета за перничани. Номер 29.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар