Разкриват кабинети за единна неотложна помощ в Благоевград

14 януари 2011 00:10   4 коментара   26086 прочита
Дафина Тачова
Дафина Тачова


Дафина Тачова

Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пиринско д-р Дафина Тачова: Медицински център “Рубидент Медика” поема обслужването на пациентите от спешен и неотложен характер

Единната неотложна помощ на здравоосигурените пацинети от Благоевград ще се поеме от Медицински център “Рубидент Медика”.

Предложението на това лечебно заведение бе най-удачно за 50-те общопрактикуващи лекари, оказващи първична медицинска помощ на територията на Благоевград, обясни вчера председателят на Сдружението на семейните лекари в Пиринско д-р Дафина Тачова. Ето какво поясни тя:

Обсъждахме няколко варианта, решението ни неотложната помощ в целия град след 20,00 часа до 08,00 часа, почивните и празнични дни да се поема от едно лечебно заведение с цел осигуряване на единен достъп на пациентите. Преговаряхме и с ръководстовото на МБАЛ -Благоевград, но обвързването на джипитата с договор за едно дежурство на месец в спешно-приемно отделение не е приемливо, тъй като няма желаещи. Окончателното решение ще се вземе на общо събрание на джипитата, което ще се проведе през следващата седмица. Предстои подписване на договор с МЦ “Рубидент Медика” и разкриване на кабинети, в които ще се обслужват пациенти от спешен и неотложен характер през нощта, почивните и празнични дни, уточни д-р Тачова.

Съгласно промените в нормативната уредба от тази година неотложните кабинети са задължителни. Джипито, което ще дежури в спешен кабинет, ще получава 11 стотинки за всеки пациент, което е твърде малка сума. Около 6000 лв. ще се превеждат на месец от Министерство на здравеопазването за преминалите болни в неотложните кабинети в Благоевград.

4 коментара
14 Януари 2011 08:39 | kом
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Нямат желание, защото се страхуват, че няма да се справят дори една нощ със спешна медицина. Това не е като да джаркаш рецептички и прибираш таксичка.


14 Януари 2011 09:45 | Николина Янева
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Бъдете жива и здрава - стожер на нашето здраве и през 2011 г., във Вашето начинание за единна неотложна помощ, д-р ТАЧОВА! УСПЕХ!!!


14 Януари 2011 12:49 | никой
Оценка:
0
 (
0
 гласа)


"Нямат желание, защото се страхуват, че няма да се справят дори една нощ със спешна медицина. Това не е като да джаркаш рецептички и прибираш таксичка. " - ТОЧНО ТАКА Е


14 Януари 2011 14:23 | ГГ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво! Наистина разумна и удачна идея! Успех в осъществяването и!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар