"Разкрития" за незаконна сеч май ще донесат награда за горския стражар от Разлог Г. Алуминов!

19 април 2016 14:31   3 коментара   24647 прочита


ЮЗДП съобщи: Съставени са 47 акта за незаконен добив в добре позната инфарктна местност "Голак", последното нарушение е преди около месец

Опитите на бракониери да дискредитират съвестни горски служители, изваждайки на светло "нови и нови" разкрития за безхаберието на ръководството на горско стопанство Разлог и на служителя му Георги Алуминов, удариха категорично на камък. Както ви съобщихме, / четете в материала ни от вчера / дискредитирането даде старт на войната на бракониерите срещу горските служители. Ударът е насочен срещу ръководството на ДГС Разлог и най-вече срещу горския стражар Георги Алуминов, препречил пътя в гората на десетки контрабандисти.

Поредният сигнал за масова сеч в местността Голак се оказа позакъснял, за незаконно сечище там се знае отдавна и контролните органи в ЮЗДП са взели мерки още преди месеци.

По повод активизирането на сигналите, целящи дискредитиране на определени служители в горското стопанство в Разлог, днес от ЮЗДП разпространиха официално съобщение: Ето какво съобщават от предприятието: Общо 47 са съставените актове за незаконни дейности в държавните гори само в местностите Голак и Погребите край Разлог за миналата и първото тримесечие на 2016 година.

Над половината от тях са за незаконна сеч и транспортиране на дървесина в два отдела – 167 и 168, като всички актове са издадени от горския надзирател в ТП „ДГС Разлог” Георги Алуминов. В резултат на това са задържани 19. 80 куб. метра дърва за огрев и 4, 08 куб. метра строителна дървесина, както и три каруци и един моторен трион.

Последното нарушение в м. Голак е констатирано преди около месец, а мястото е в непосредствена близост до ромската махала на Разлог. Районът от години е известен с високата концентрация на посегателства от горите, поради което е обект на специално внимание както от страна на ТП „ДГС Разлог”, така и от Югозападното държавно предприятие.

В резултат на въведените денонощни дежурства и засилени мерки по опазване на държавните горски територии набезите и посегателствата в района са силно ограничени. Това няма как да се хареса нито на системните нарушители, превърнали кражбите от гората в семеен бизнес, нито на отделни заинтересовани страни, които вероятно се опитват да дискредитират работата на горския служител.

Югозападното държавно предприятие вече обяви допълнителни мерки за постигане на по-висока ефективност при опазване на държавните горски територии в един от най-проблемните райони – този около Разлог. Благодарни сме на всички, които сигнализират за нарушения, и без да бъдем „бързи и яростни”, ще продължим да сме достатъчно оперативни и адекватни на всяка ситуация – реална или измислена, казват от ЮЗДП.

П. Попова

3 коментара
19 Април 2016 18:54 | баня
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

така е на циганите всеки е кадърен да глоби Духовия и Цапата по цял ден режат и карат от района на Алуминов


19 Април 2016 19:00 | разложенин
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

нали има констатирано нарушение в участъка на Алуминов не разправяйте колко добър горски е бил навремето а кажете че жена му е кмет от партия ГЕРБ и Алуминов не трябва да се наказва


20 Април 2016 08:39 | горски
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Рибата се вмирисва от главата.
Хванете си стегнете редиците в това разпасано държавно предприятие, защото всички бели от него тръгват и после се правете на сериозния контрол, който го налагате избирателно и проформа.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар