Разкошни вечери на "Банско лято 2022"

04 юли 2022 14:55   2 коментара   2097 прочита


Лятото вече е пълновластен господар в Банско. Това се усеща не само от топлите дни и разкошни вечери, но и от градусите на настроението на „Банско лято 2022“.

След като посрещна първите лъчи на юлското слънце с култовата музика на Uriah Heep на вр.Вихрен и други пирински върхове, Банско продължи до края на дългия уикенд с програма, каквато има само тук – събрала на едно място живописно и приложно изкуство, фолклорна и съвременна музика, танци, традиции и спорт.

На особено голям интерес се радваше Фолк Фест Банско 2022 година, чийто гвоздей в програмата беше ревюто на носии. Жените от танцовите групи „Бански фукли“ и „Мераклии“ на хореографката Райна Асева, облечени с автентични фолклорни носии показаха защо в песента се пее, че „нема по-убаво от македонското девойче“. Голяма част от костюмите бяха предоставени от личната колекция на Станислава Иванова.

В първите дни на юли започна и Осмото издание на културните вечери „Традиции и изкуство“. Те ще продължат до края на м. септември с богата програма от демонстрации на бански занаяти, изложби, специални музейни турове, музикални и танцови уроци, филмова панорама. На 1 и 2 юли автентичната банска музика, грънчарството и пресукването събраха пред Туристическия информационен център хора на различна възраст, а картините от живописната изложба „Ухание“ на Галина Стоянова, подредени в него, ще ни радват до 5 юли. 


Още за: Банско   лято   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
05 Юли 2022 11:01 | Браво,банскалии!
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Да сте благодарни за всичко на вашият депутат-бивш и бъдещ-Александър Мацурев!


06 Юли 2022 09:47 | Браво,банскалии!
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Че не избрахте и никога вече няма да изберете ни за депутат, ни за кмет олигофренът Алекс. Мацурев!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар