Рано, рано в неделя! Президентът Р. Радев влезе в Община Банско, обсъдиха визията за развитие на Банско с кмета Ст. Баненски

11 февруари 2024 09:26   6 коментара   6846 прочита


Президентът получи като дар „Сборник за Банско и банскалии“ на братя Молерови. 

 
Непосредствено преди да се присъедини към специалните гости на втория ден от състезанията на Световната купа по ски, президентът Румен Радев се срещна с кмета на Банско Стойчо Баненски и в разговора си с него изрази своята съпричастност с проблемите и визията за развитието на общината. 
Безспорно е, че с всеки следващ сезон Банско утвърждава позицията си на световен център на спорта и целогодишна туристическа дестинация, заяви президентът Радев. Държавният глава подчерта важността на провеждането в България на световни състезания от най-висок клас, с които името на държавата ни се нарежда в световния елит. 
Като благодари за високата чест лично да уважи с присъствието си община Банско, където президентът е традиционен и почитан гост, кметът Баненски го запозна с основните предизвикателства в местното управление и изложи приоритетите на мандата си в сферата на икономиката, зелената енергия, социалната дейност, туризма, масовия спорт, образованието и инфраструктурата. Като човек на приемствеността, искам да Ви уверя, че помним и сме признателни за сериозната държавна финансова подкрепа, която община Банско получава, подчерта Баненски. 

 Държавният глава на свой ред изтъкна, че, наред със стратегическите инвестиции в перспективните отрасли, сред които е и туризмът, не бива да се забравя и инвестицията в здравето на българските граждани чрез осигуряване на възможности за спорт и отдих сред природата, без да се нарушава екологичното равновесие. Това трябва да стане чрез изграждане на спортна и туристическа инфраструктура, която да допринесе за развитието на община Банско и района и ще ограничи достъпа на автомобили в планината. Безусловен и най-важен компонент в тази инфраструктура е втората кабинкова линия Чрез интегрираните териториални инвестиции, потенциалът на Банско, Пирин и съседните общини трябва да бъде използван с разум и отговорност, както към природата, така и към хората, подчерта президентът Радев. 
Кметът Стойчо Баненски подари на президента емблематичния за историята, традицииите, фолклора и банския говор „Сборник за Банско и банскалии“ на братя Молерови. 
В.Василев 


Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
11 Февруари 2024 13:22 | Панаир
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Радев да дойде в Благоевград, да види развитието на града ~


11 Февруари 2024 13:47 | Рангел
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Как да доиде като неговите хора, Шушков и Р. Томов, загубиха катастрофално на изборите и сега няма кой да ръкопляска :)


11 Февруари 2024 17:36 | Дарин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Кмете много се мазниш на известните хора .
Подаръци, шужуци, чеканета, маанета .*$


11 Февруари 2024 18:49 | ///
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Квартирата му е във Витоша ама не види че там няма кабинки ...


11 Февруари 2024 20:47 | Глазне
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

На кмета му дай наколенки


11 Февруари 2024 20:58 | Лес
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Радев, питай Кмета на Банско каква Заплата взима ? Не да те цалива тоя натегач ..
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар