Ранени ангели! Разтърсваща майчина изповед! Тежко заболяване отнема детството на малкия Матео от Благоевград! Едно красиво детенце има нужда от помощ...

21 май 2022 11:10   11 коментара   21693 прочита


Struma. com започва кампания за набиране на средства за лечението на Матео, който е с детски аутизъм. 40 000 Евро е сумата, която дава надежда детенцето да се върне към нормалните игри, да изговори думичките, които напират.. да спре да се самонаранява до кръв... 

 

Това е Матео! Едно малко момченце, едно ангелче от Благоевград, което  страда неистово. Матео отключва детски аутизъм малко след като наврършил 1. 6 г. От тогава до момента семейството му минава през ада, клиники, лекари, изследвания и жестоката гледка ежедневно да виждаш как детенцето ти се мъчи да каже думите, които напират, но не успява. Как се търкаля по пода, мъчейки се да изрази емоциите си и най-страшното да виждаш автоагресията му, силата, с която удря обърканата си главица в стената, да хапе ръцете си до кръв и .... да си безсилен да помогнеш.

Историята е разтърсваща. След месеци, в които семейството, родителите му сляха дните и нощите в мисли за Матео, след разговори с десетки лекари, стигнали до препоръката да заминат за лечение в Турция, там давали надежда...., която струва 40 000 Евро. Майката на Матео през сълзи моли за помощ - за детето и, за нейния син, за нейната гордост и радост. Ето какво  пише  Лили Велкова: 
Здравейте, 
Пиша следващите редове с голяма надежда и болка. Надежда и болка на една майка. Няколко реда, за които събирам смелост от известно време насам. 
Това е Матео. Моят син, моята гордост. Моята радост и тревога. 
Миналата година, Матео беше диагностициран с Детски аутизъм. Диагноза, която промени нашият живот и все още не мога да проумея думите, чути в лекарския кабинет. От този момент насам, започна и нашият кошмар. Най-болезненото е да гледаш как с очички детето ти се опитва да каже нещо, защото той самият не може да го изрече.

Дори не мога да опиша с думи какво изпитва една майка, когато гледа как най-милото й се самонаранява, когато си удри главичката или се хапе. В същото време си безсилен, защото намесата ти може да доведе до още по-тежки последици. Най-тежкото е не диагнозата, а автоагресията. 
Ежедневиедневието на Матео е различно от това на другите деца. Неговото минава в прегледи, изследвания, логопеди, детски центрове, лекарства, диети и много други терапии. През последните месеци направихме всичко възможно и взехме най-различни мнения от специалисти.

Към момента, най-ефективната терапия е с вливания на стволови клетки в Лив Хоспитъл, Инстанбул. За съжаление, необходимата сума от 40 000 (четиридесет хиляди) евро за терапията е непосилна за нашето семейство. От друга страна, лекарите дават големи надежди след терапията Матео да може да води нормално детство. 
Мястото на децата не е в болниците или в постоянни изследвания. Тяхното място е на детската площадка. 
И затова се обръщам към вас с огромна молба и цялата си надежда за помощ. Помогнете на едно дете да води нормално детство, да може да си играе с другите деца, да си обуе само чорапките и да се храни нормално. Помогнете и на мен да чуя най-хубавата дума на света – Мамо! " 

Мили хора, читатели на Struma. com от близо и далеч! Погледнете Матео... вижте очичките му, вижте невинното му личице..... Матео страда, Матео е тъжен... Болката, която изпитваме в момента е раздираща, такава каквато е на всички състрадателни хора.. Нека бъдем съпричастни към тази болка и помогнем на Матео и семейството му... 
Можете да помогнете със сърцето си по следните начини: 
 

С директен превод на дарителската сметка на Матео Иванов Фроликов: 
IBAN: BG04UBBS80021032818550 
BIC: UBBSBGSF 
ОББ клон Благоевград, ул. Георги Измирлиев 7 

През следващата седмица ще бъдат поставени и дарителски кутии в различни търговски обекти в Благоевград, Дупница, Сандански, Петрич. 

Петя Колева 
 
 


Още за: майка   изповед   Още от: Общество

Принтирай статия
11 коментара
21 Май 2022 12:42 | Леля Таня
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

За украинците има пари, за това дете дано се намерят.


21 Май 2022 14:14 | Алекс
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Хайде да се съберат парите!!!!


21 Май 2022 15:00 | жител на Благоевград
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Сьграждани, хайде да покажем на управниците, че децата ни заслужават подобаващо отношение като помогнем на родителите. Успех на Матео!


21 Май 2022 15:14 | Благоевград
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Нека да помогнем на Матео!!!


21 Май 2022 15:20 | Приятел
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Познавам семейството. Много добри хора! Дано да имат късмет и парите бързо да бъдат събрани.


21 Май 2022 17:48 | !!!
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Хайде, хора, да помогнем!!!
Не познавам семейството, но никое дете не трябва да страда!!!


21 Май 2022 18:34 | народ
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

дай те да помогнем на това дете, а не фашизирани украинци, и жилища им дадох м.... ма ви проста


21 Май 2022 23:48 | Да помогнем, Приятел!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Познавам Иван и Лили!!! Добри хора са! С радост и надежда си гледат детето, нека им помогнем! С 10, 20, кой с колко може, градът е по-голям от нужната сума!!! Умножете 20 х 40 000 = на необходимата сума. Не мислете, че малката сума е срам, обратното помощ е!!! Аз, тази седмица няма да пуша, или повече няма!!!


22 Май 2022 00:32 | Баце
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А дали наистина ще помогнат стволовите клетки? Или турчолята ще направят маса пари на гърба на отчаяните и страдащи родители.


22 Май 2022 13:19 | златна душица
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тъй като имам болно дете от 30 години, макар и не от аутизъм, проучих лечението със стволови клетки. Няма за съжаление излекувани от аутизъм с този метод, само дадени много пари. Хранителен режим и много работа с детски психолог. Но пък Бог да е на помощ на детето и родителите. Дано не е тежка форма на аутизъм.


24 Май 2022 11:09 | Баце
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Много добре написано златна душица!
Блажени са вярващите защото празни са техните портфейли.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар