Ранени ангели: Благоевградският лекар, д-р Верка Кутлова, след поредната химиотерапия: В тежки моменти на жестоко страдание, човек оценява как е хабил здравето си и нервите си за дребни неща!

11 август 2019 11:42   4 коментара   19296 прочита


Оценява колко важно е да бъдем по-добри, по-човечни, дава си сметка за силата на приятелството и силата на доброто....

Д-р Верка Кутлова, известен благоевградски лекар, личен лекар на 1000 благоевграчани, страда от тежко заболяване. Лошата вест, че има злокачествен рак, я сполетяла преди повече от година и месеци наред тя минава през ада, борейки се с всички сили и най-вече със силата на духа си с това коварно заболяване.

В жестоката битка неотлъчно до нея е синът ѝ Александър, младият мъж не жали сили и средства, за да помогне на майка си в неравната битка с коварния рак. Напуснал работа, Александър помъдря за една година, порасна и мина заедно с майка си през ада в търсене на лек. И надеждата дойде от Германия, немска клиника уверява Александър и Верка Кутлови, че има възможност ракът да бъде спрян, при навременно и подходящо лечение. Но за това са нужни средства. Започна кампания в помощ на д-р Кутлова.

Един български лекар с 32-годишен стаж, който със сълзи на очи, свали бялата престилка, прекрати практиката си, разделяйки се с над 1000 пациенти, за чието здраве денонощно се е грижила. Репортер на Struma.com разговаря с д-р Кутлова, часове след като излезе от поредната химиотерапия. Извини се, че не е добре, благодари на всички, които и помагат в тези тежки дни и заяви: Страшно е да осъзнаваш, че това, което ти се случва е ужасно, аз съм лекар и знам какво означава диагнозата ми. Но не унивам, не се предавам, заради сина си и всички, които обичам и ме обичат.

В такива моменти, човек си дава сметка, за това, че в живота най-важното нещо е да бъдем добри, да има добри хора, да си помагаме, оценява силата на приятелството и направеното добро. Благодаря от все сърце на всички, които са с мен в тази моя битка, на хората, които ми протягат ръка. Де да бях здрава, щях да направя същото за тях.

Отправям апел към хората, грижете се за здравето си, бъдете добри, човечни и знайте, че е крайно ненужно да хабите нервите си за дребните неща, стресът, изхабените напразно нерви са в основата на всяко заболяване. Когато изпаднеш в такова състояние си даваш сметка, че си се напрягал излишно за несъществени проблеми, а има много, много страшни неща в този свят.

Още веднъж благодаря на всички вас, които ме окуражавате, каза д-р Кутлова. Гласът и на финала на разговора ни се разтрепера и падна, започна да говори тихо, явно толкова бяха силите ѝ.

Мили хора! Благоевградчани с големи сърца! Една жена, майка, професионалист страда неистово, здравето и е поставено в тежка зависимост от от парите, нужни и да си купи надежда, надежда за живот. И ние трябва да направим всичко възможно да и вдъхнем тази надежда, защото тя е една от нас. Никой не е застрахован! От името на Александър Кутлов благодарим на всички, които се включват в кампанията в помощ на д-р Верка Кутлова.

Да протегнем ръката на доброто! Има възмездие за всяко добро, което правим. А в случая д-р Кутлова наистина има нужда от спешна помощ.

П. Костадинова

Ето банковата сметка:

Ехрressbank

IBAN - BG25TTBB 9400 4624 0476 51
Титуляр на сметка Верка Йосифова Кутлова

4 коментара
11 Август 2019 14:09 | реален
Оценка:
20
 (
20
 гласа)

много жалко за доктор кутлова. тук сега е мястото на всички джипита, нейни колеги, специалисти, блс да се включат в тази кампания. те са с най големи възможности за участие.


11 Август 2019 18:11 | Гербер
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Ще се справиш, Верче, Бог ще ти помогне. Ти си боец. А, СЕГА ЩЕ ВИДИМ КОЛКО"ЩЕДРИ"СА ЛЕКАРИТЕ.


11 Август 2019 18:44 | Ax
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Д-р Кутлова, преведох, мъничко, но с много вяра и надежда.


11 Август 2019 21:43 | Безева
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Адаш, ще се справиш . Желая ти много сили и оптимизъм .Моля се за теб!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар