Новините на югозападна България
Красавица! Мъжете въздишат по Гришовата Никол  
   РегистрацияЗабравена парола

Ранени Ангели: 16-годишната Ренета от Кресна гасне в болница, в България няма лек, в чужбина и обещават да живее


28 юли 2014 14:36  6 коментара   54250 прочитаЕдно ангелче има нужда от нашата помощ !Нека и дадем шанс да живее, да обича и да вярва в доброто и в хората ...........


16-годишната Ренета Ташева от Кресна спря да ходи на училище тази година, защото я боли, защото не може да диша и проблемът е в болното й сърце, сколиозата и хипертонията на белия дроб. Тежка диагноза, обрекла момичето на нечовешки страдания. От началото на годината до момента Рени излиза за малко и отново влиза в болница, защото не може да ходи, не може да излиза с приятелки и е обречена да пази леглото. До нея в Трета градска болница в София неотлъчно са родителите и, които ежедневно са принудени да търсят различни отговори на въпроса-Какво ще стане с мен?.

В България лекарите поставили кардио стимулатор, но след него състоянието на Рени се влошило, припадъци и болки я отвели за пореден път в болница, където е и в момента . Българските медици са вдигнали ръце и твърдят, че у нас повече нищо за живота на момичето не може да се направи. Затова е нужно лечение в чужбина. Лондон, Турция и Германия. От там съобщили на родителите, че могат да спасят Ренета с операция чрез поставяне на устройство в сърцето й, което да осигурява нормалното преминаване на кръвта през него, ще оперират и изкривяването на гръбначния стълб / сколиозата /. Сумата за операциите е колосална за семейството. За случаят й е информиран фондът за лечение в чужбина и се очаква да се разгледа възможността Ренета да попадне в списъците на децата, имащи нужда от финансова помощ за лечение.

Болниците бавно и постепенно убиват мечтите на едно ранено ангелче. Да помогнем на Ренета да повярва, че мечтите и ще станат реалност! Да й помогнем да повярва, че в битката с болестта не е сама. Нека заедно да й дадем шанс да живее. Едно ранено ангелче има нужда от нашата помощ !

Struma.com започва кампания за набиране на средства за лечението в чужбина на Ренета Ташева от Кресна. Свързах ме се с фондации, които помагат на болни деца. Продължаваме да търсим източници на финансиране на сериозната медицинска интервенция в чужбина. Ето банковите сметки на Ренета Радославова Ташева :

П. Петрова

Дарителска сметка в лева:

BIC; BPBIBGSF IBAN; BG90 BPBI 7922 1010 2947 01 

Дарителска сметка в евро:

BIC; BPBIBGSF IBAN; BG72 BPBI 7922 1410 2947 01  

Сметките са името на бащата Радослав Владимиров Ташев

Още за: Ренета  Кресна  гасне  Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


6 коментара

28 юли 2014 16:22 | КАРАИБРАХИМ
Оценка:
39
 (
39
 гласа)

Дайте номер за SMS, много по удобно е. Малцина ще отидат в банка.


28 юли 2014 18:14 | Херувим
Оценка:
38
 (
38
 гласа)

Идеята с SMS е много добра. Болно ми е, че нашата община и нашата държава отпускат помощи на пияници, на крадци, на разни дилари на наркотици, на роми, които не заслужават и пукнат лев, а когато има хора, които наистина имат нужда от пари, за тях остават огризки. Дано каузата да помогне


29 юли 2014 10:19 | ви.и
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Съ, цето ми се къса като п, очетох статията Аз не мога да отде. я па, и но се мо. я на Този само който може да и помогне -Исус Амин


29 юли 2014 11:57 | рени
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Аз ще даря по банков път и ви призовавав и вас така, а не с sms, защото по банков път ще получат сумата, която изпратите, а с sms отива много малък процент, а не е така, както го обясняват. Затова само по банков път.


29 юли 2014 14:38 | АНОНИМЕН
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Помогнете, хора!


29 юли 2014 20:18 | гражданин
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

В Кресна на много места вече има поставени кутии за дарения, ще помогнат хората, дано и Бог помогне.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.