Районна прокуратура – Благоевград състави 9 акта за нарушаване на противоепидемичните мерки

22 октомври 2020 17:55   4 коментара   6017 прочита


Първоначални резултати от проверки, извършени от Районна прокуратура – Благоевград, за спазване на противоепидемичните мерки в града Районна прокуратура – Благоевград, съвместно с Областна дирекция по безопасност на храните, е извършила проверки за спазване на противоепидемичните мерки, утвърдени със заповед на министъра на здравеопазването.

В резултат на предприетите действия са съставени 11 констативни протокола с предупреждение за отстраняване на нарушения на мерките, наложени във връзка с усложнената епидемична обстановка в района на града. При неотстраняването им в рамките на следващата седмица предстои въпросните търговски обекти да бъдат затворени.

Освен това, през тъмната част на денонощието, проверката е установила 9 нарушения, свързани с носенето на предпазни маски, при които са били съставени актове. Предстои да бъде определен размерът на глобите за провинилите се лица, които варират от 300 до 1000 лева.


Още за: мерки   ковид   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
22 Октомври 2020 18:59 | в изгнание
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

В много от случаите трябва да се приложи разпоредбата на чл. 28 от Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН). „За маловажни случаи на административни нарушения наказващият орган може: да не наложи наказание, като предупреди нарушителя, устно или писмено, че при повторно извършване на нарушение ще му бъде наложено административно наказание; “ МВР и в частност актосъставителите определено не са запознати с тази разпоредба, ако се съди по ентусиазма, с който налагат глоби над гражданите. В случай че веднага след предупреждение, покриете носа или устата си с предпазна маска или „друго средство“, нарушението ви следва да се третира като маловажно. Ако от вашето действие не са произтекли опасни за живота на други лица последици и вие сте изпълнили указанията на органа на власт, деянието ви следва да се третира по посочения чл. 28 от ЗАНН. rastashki. com


22 Октомври 2020 22:43 | Хмммм
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Даа, правилно, но в случая е възможно да са произтекли опасност за живота и здравето на други хора със заразяването, заради неносенето на маска. Умник. Аман от умници в тази държава. Всички разбират всичко.


23 Октомври 2020 12:03 | Ко каза ко
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

хммм, ти предполагам с маска вечер спиш, нали. Умните си живеем живота и да, разбираме от всичко, ама като гледам не капят по улиците, както твоята унма реч го пресъздава от маааасово заразявне. АМАН ОТ ПСИХАРИ!


23 Октомври 2020 17:24 | Има и .....
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Луди
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар