Ќовините на югозападна Ѕългари€
Ѕивши€т на √ала се къпе в милиони, а водещата издържа —тефан  
   –егистрац舫абравена парола

–айонен съд - Ѕлагоевград реши: —лед трагеди€та в ѕадеш! 18-г. √ергана —то€нова, отговорна за смъртта на новородени€ »ван, остава в ареста


22 август 2019 11:25  4 коментара   25634 прочита√ергана —то€нова от благоевградското село ѕадеш, обвинена за смъртта на новороденото си бебе остава в ареста. “ова реши днес в –айонен съд Ѕлагоевград съди€ ¬л. ѕензов.

18-годишната жена се по€ви в съдебна зала окована с белезници и с наведена глава. “€ е обвинена за смъртта на новородени€ си син »ван, който оставила самичък вкъщи, а т€ отишла на селски€ събор.  огато се върнала, открила безжизненото телце на бебето в леглото. ¬ съда днес дойде само сестрата на баба ѝ - “. јндонова. ћакар и по-далечна роднина, единствено т€ полага грижи и заинтересованост към децата на племенницата ѝ.

√ергана имала краткотрайна връзка с мъж от ромски произход - биологични€т баща на бебето, който в момента излежава присъда в затвора, разказа за struma.com жената. ¬ момента √ергана има връзка с друг мъж. “€, заедно с една от сестрите си е настанена в социален дом в ƒупница.

»мат и друга сестра, ко€то живее в —андански с баща си. ћайка им не се интересува много от т€х, т€ пасе крави в планината, сподел€ почернената роднина и разказва през сълзи, че дошла да види бебенцето за пръв път ден преди неговата смърт. “ова всъщност бил и последни€т път, когато го вид€ла... живо.

"ћургавичко беше, но тр€бваше ли така да си отиде", проплака т€ и допълни, че когато отишла нагости не вид€ла нищо нередно - дрешките на детето били сгънати и подредени. помислила, че добре се грижат за него. ƒен по-късно научила черната вест от сестра си - бабата на √ергана. “рупът на бебето в момента все още е в съдебна медицина и не се знае кога ще бъде погребано, а почернената майка остава в ареста.

—луча€т разтърси хората в благоевградското село.  оментарите са разнопосочни. ≈дни жал€т майката, ко€то не била виновна за тежката си съдба, други пък € осъждат със злостни думи.

’ората разказват, че √ергана и майка и, краварка, живеели в абсолютна мизери€. Ѕебето н€мало никакви услови€, нито креватче, нито удобства. —п€ло на единственото легло за трите жени. √ергана често го остав€ла само.  ърмила го. ѕредполага се, бебето се е задушило след като било нахранено.

ќще за: √ергана —то€нова  бебе  арест ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


4 коментара

22 август 2019 14:14 | √ражданин
ќценка:
26
 (
26
 гласа)

Ќ€ма да осъждам майката, √оспод ще го стори! —амо питам - защо социалните работници не са също на подсъдимата скамейка?! ƒокога в това звено ще Уработ€тФ некомпетентни, бездарни, безсърдечни и прости люде, които ги мързи да обикал€т районите си и да провер€ват родителите и услови€та, при които отглеждат децата си, което всъщност е основна т€хна функци€?! ƒокога ще плащаме за хрантутници, които не стават за нищо?!!!!!


22 август 2019 14:40 | ќрлин махала
ќценка:
11
 (
19
 гласа)

ƒо кога ли? ƒокато герберите са на власт, те назначават послушковци-калинки, докарани от села и паланки, на т€х всичко различно от западналото им село е красиво и розово.


22 август 2019 15:12 | «апозната
ќценка:
13
 (
13
 гласа)

јми "социалните еничари" издирват красиви, здрави и добре гледани деца, с които да пълн€т новооткритите си центрове за социални услуги - ÷ќѕ, ÷—–»... ’ем имитират дейност, хем вс€ко поставено от т€х "дете в риск", насочено по "компетентност" от т€х в този център им носи 2 500 лева на месец. ƒруг е въпроса, че те н€мат такава компетентност, защото не са учили теори€ на риска. »нтересно защо при очевадни случаи, какъвто е този, социалните еничари са си затворили очите!!!


22 август 2019 16:07 | ’ристо
ќценка:
11
 (
11
 гласа)

ƒетето се е задушило след като е било нахранено от майката и не се е оригнало, стига пл€мпате глупости. Ќе че оправдавам тази небрежност на майката, но едва ли е очаквала, че това може да доведе до фатални€ край. Ћекарската, дали € е научила как тр€бва да го кърми? “ова тр€бва да е като обеца на ухото за всички неграмотни майки!
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.