Районен съд - Благоевград реши: След трагедията в Падеш! 18-г. Гергана Стоянова, отговорна за смъртта на новородения Иван, остава в ареста

22 август 2019 11:25   4 коментара   26747 прочита


Гергана Стоянова от благоевградското село Падеш, обвинена за смъртта на новороденото си бебе остава в ареста. Това реши днес в Районен съд Благоевград съдия Вл. Пензов.

18-годишната жена се появи в съдебна зала окована с белезници и с наведена глава. Тя е обвинена за смъртта на новородения си син Иван, който оставила самичък вкъщи, а тя отишла на селския събор. Когато се върнала, открила безжизненото телце на бебето в леглото. В съда днес дойде само сестрата на баба ѝ - Т. Андонова. Макар и по-далечна роднина, единствено тя полага грижи и заинтересованост към децата на племенницата ѝ.

Гергана имала краткотрайна връзка с мъж от ромски произход - биологичният баща на бебето, който в момента излежава присъда в затвора, разказа за struma.com жената. В момента Гергана има връзка с друг мъж. Тя, заедно с една от сестрите си е настанена в социален дом в Дупница.

Имат и друга сестра, която живее в Сандански с баща си. Майка им не се интересува много от тях, тя пасе крави в планината, споделя почернената роднина и разказва през сълзи, че дошла да види бебенцето за пръв път ден преди неговата смърт. Това всъщност бил и последният път, когато го видяла... живо.

"Мургавичко беше, но трябваше ли така да си отиде", проплака тя и допълни, че когато отишла нагости не видяла нищо нередно - дрешките на детето били сгънати и подредени. помислила, че добре се грижат за него. Ден по-късно научила черната вест от сестра си - бабата на Гергана. Трупът на бебето в момента все още е в съдебна медицина и не се знае кога ще бъде погребано, а почернената майка остава в ареста.

Случаят разтърси хората в благоевградското село. Коментарите са разнопосочни. Едни жалят майката, която не била виновна за тежката си съдба, други пък я осъждат със злостни думи.

Хората разказват, че Гергана и майка и, краварка, живеели в абсолютна мизерия. Бебето нямало никакви условия, нито креватче, нито удобства. Спяло на единственото легло за трите жени. Гергана често го оставяла само. Кърмила го. Предполага се, бебето се е задушило след като било нахранено.

4 коментара
22 Август 2019 14:14 | Гражданин
Оценка:
26
 (
26
 гласа)

Няма да осъждам майката, Господ ще го стори! Само питам - защо социалните работници не са също на подсъдимата скамейка?! Докога в това звено ще “работят” некомпетентни, бездарни, безсърдечни и прости люде, които ги мързи да обикалят районите си и да проверяват родителите и условията, при които отглеждат децата си, което всъщност е основна тяхна функция?! Докога ще плащаме за хрантутници, които не стават за нищо?!!!!!


22 Август 2019 14:40 | Орлин махала
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

До кога ли? Докато герберите са на власт, те назначават послушковци-калинки, докарани от села и паланки, на тях всичко различно от западналото им село е красиво и розово.


22 Август 2019 15:12 | Запозната
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Ами "социалните еничари" издирват красиви, здрави и добре гледани деца, с които да пълнят новооткритите си центрове за социални услуги - ЦОП, ЦСРИ... Хем имитират дейност, хем всяко поставено от тях "дете в риск", насочено по "компетентност" от тях в този център им носи 2 500 лева на месец. Друг е въпроса, че те нямат такава компетентност, защото не са учили теория на риска. Интересно защо при очевадни случаи, какъвто е този, социалните еничари са си затворили очите!!!


22 Август 2019 16:07 | Христо
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Детето се е задушило след като е било нахранено от майката и не се е оригнало, стига плямпате глупости. Не че оправдавам тази небрежност на майката, но едва ли е очаквала, че това може да доведе до фаталния край. Лекарската, дали я е научила как трябва да го кърми? Това трябва да е като обеца на ухото за всички неграмотни майки!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар