Пътуваща библиотека и лятно кино гостуват в Благоевград

07 август 2015 09:46   1 коментар   5415 прочита


Книги и кино завладяват Благоевград в началото на следващата седмица. На 10 август малки и големи ще могат да поседнат в гигантски стол на четенето и да разменят книги в „Пътуващата библиотека”. Книжният маратон започва от 18.30 часа на площад „Македония”.

Родители и деца ще могат да донесат своите любими книги и да ги разменят с друго интересно четиво от библиотеката. Много забавления и изненади очакват всеки решен да стане част от „Пътуваща библиотека” и след това да продължи своето приключение с „Кецове”. Това е заглавието на филма, които ще бъде прожектиран от 21.00 часа на площад „Македония”. Той е част от поредицата на БНТ1- „Пътуващо лятно кино”.

В духа на сезона „Кецове” ще отведе всеки зрител на плажа, за да го откъсне поне за малко от скучното ежедневие. Създаден през 2011 година от режисьорите Иван Владимиров и Валери Йорданов, сценарий Валери Йорданов и оператор Рали Ралчев, филмът ще ви срещне с лятната история, която споделят шестима младежи. Те бягат от своите провали – в семейството,любовта, парите, амбициите, в срещите с различните от тях.

Бягат от агресията на Града, който “различните” са превзели. Бягат към морския бряг и към свободата си. Какво намират всъщност ще разберат жителите и гостите на Благоевград в понеделник/ 10 август/ от 21.00 часа на площад „Македония”.

Организатори на събитието са Община Благоевград и БНТ 1.


Още за: книги   кино   седмица   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
07 Август 2015 09:56 | Киноман
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Как го обичам този филм!!!! Това ще бъде третия път, в който ще го гледам! Супер избор за филм!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар