Пътищата в община Петрич не са добре почистени, опасност и от режим в газоподаването

07 февруари 2012 00:07   15 коментара   21854 прочита
Д. Гогов
Д. Гогов


Д. Гогов

Поръчахме още 10 тона сол от Бургас, които трябва да бъдат доставени в Петрич най-късно до края на тази седмица, обяви вчера кметът Вельо Илиев. Продължават тежките зимни условия, не бяхме предвидили достатъчно количества сол за такъв дълъг период, разполагаме с още малко и затова заявихме нови количества.

В Петричка община пътищата не са в добро положение. Не са почистени артериите както от общинската, така и от републиканската пътна мрежа. Градоначалникът поясни, че предвид тежките условия и продължаващия снеговалеж и замръзванеq вчера са били опесъчени най-стръмните участъци в града. Докато вали, фирмите временно преустановяват чистенето, тъй като на практика няма ефект. Като цяло наблюдението на служителите от администрацията е, че при зимни условия в Петричка община, макар и трудни, пътищата са проходими, но трябва да се кара с повишено внимание.

Междувременно в общината се получи писмо от изпълнителния директор на “Булгаргаз” Димитър Гогов, който уведомява за евентуално намаляване газоподаването за южната община. В тази връзка от Общинската администрация поясниха, че училищата и детските градини в града, които се отопляват изцяло с газ, са заредени с резервни количества нафта, и ако евентуално се наложи режим в газоподаването, заведенията имат готовност да включат нафтата и да продължат нормално учебния процес.

15 коментара
07 Февруари 2012 09:07 | ...
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Бля, бля, бля-вчера в единадесет часа на обяд не валеше (от поне няколко часа не беше валяло) и къде беше само опесъчено? -сто метрова отсечка в местността "черешите" по-пътя за село Беласица-навсякъде другаде -пътя за Златарево, пътя за Петрич, в центъра на града-си беше чиста бяла покривка, а отдолу плътен лед...


07 Февруари 2012 10:33 | Eдин
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Смешници... В самия град, при все че вали сравнително малко, никога не почиствано добре. А на тея тъпи служители от администрацията, които мисля че е проходимо, да направят справка колко катастрофи стават и да гледат внимателно как колите се пързалят като шейни.


07 Февруари 2012 11:34 | muka
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Пътищата са пързалкал Децата не могат да отидат на училище. Нека си ги спрем вкъщи за няколко дни, докато отминат най- ледените дни и после пак да тръгнат. Или може би се чака да се изпоразболеят и изпотрошат хубаво и тогава да ги пуснат.


07 Февруари 2012 11:49 | 1
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

пътищата ама хич не са почистени не "не са добре почистени" пак излапаха парите на хората ИДИОТИ СМЕШНИЦИ ПЪК И ГОВОРЯТ КЪДЕ СА СНЕГОПОЧИСТВАЩИТЕ ФИРМИ КЪДЕ ТРЪГВА СНЕГОРИНА ДА ПОЧИСТВА И ЗАКЪСВА ШОТО НЯМА ГУМИ ДАЖЕ И ПЯСЪК НЯМАТ ИДИОТИИИИИ


07 Февруари 2012 11:50 | .........
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ХМ 10 Т СОЛ ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА ХААХАХ


07 Февруари 2012 11:53 | ВЪЗМУТЕН
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

В Петричка община пътищата не са в добро положение. Не са почистени артериите както от общинската, така и от републиканската пътна мрежа. Градоначалникът поясни, че предвид тежките условия и продължаващия снеговалеж и замръзванеq вчера са били опесъчени най-стръмните участъци в града. Докато вали, фирмите временно преустановяват чистенето, тъй като на практика няма ефект. БЛАЛА САМО ГЛУПОСТИ ГОВОРЯТ И ПОСЛЕ КВО КАК ТАКА НЯМАЛИ СОЛ КАКВИ СА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ЩЕ ПОРЪЧАТ АМА КОГА? ТЕ ФИРМИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ДВИЖАТ ИЗОБЩО ШОТО НЯМАТ НЕОБХОДИМАТА ТЕХНИКА ЯСНО Е АМА ЦЕЛАТА ДЪРЖАВА Е ТАКАВА ДЕ КРАДЦИ


07 Февруари 2012 12:25 | гражданин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

вельо вельооооо пак осра положението и доказа, че за нищо не ставашшшш... вчера цял ден обикалях с колата по града по работа и НИКАДЕ НЕ БЕШЕ ПОЧИСТЕНО И ОПЕСЪЧЕНО А СНЯГ НЕ ВАЛЕШЕ!!!! чаааакк към 16:00 мернах 1 "снегорин" Татра самосвал която само дозаледяваше положението с лопатата отпред, а отзад 2ма едва едва хвърляха чат пат по некоя лопата пясък. Центъра беше заледен а днес вече някои си карат и моторните шейни на централните улици!!!! Да попитам дали накрая ОА ще излезе с сметката за почистване пред обществото и да обясни, да каже за кое колко се е платило и на кой? И ДАЛИ ЩЕ ИМА НАКАЗАНИ ЗА ТОВА, ЧЕ НЯКОЙ ПАК НЕ СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА????!!!!!


07 Февруари 2012 12:40 | Запознат
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Спокойно Петричани в подгорието има изградени ски писти вземете си ските и идвайте само че преди това си осигурете транспорт защото автобуси НЯМА а тук сме като селище на зимна олимпиада


07 Февруари 2012 13:38 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Пътя за Подгорието никога не бил почистван добре. Снегорините минават с вдигнати лопати. За опесъчаане да не говорим..., а за сол - не си и помисляйте.
Осигурени ли са средства за снегорини по селата и има ли доставен пясък там за опесъчаване? Само по документи.....


07 Февруари 2012 13:55 | Чиро от Чурилово
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ако се спрат и газа, пак се отваря далавера за инж. Азис - че точи нафта и мазут от училищата... Те това му беше първата далавера като кмет, но мина давност и сега пак че краде овчарчето Велчо.


07 Февруари 2012 15:06 | Петричанина
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Избрахте си ги, сега им целувайте задниците, а не се оплаквайте. Пързаляйте се с колите, хората ще падат, парите ще ги откраднат селяците отново. Седете си у дама, вместа да стачкувате да се махнат неработещите кмет и заместници....


07 Февруари 2012 17:01 | =
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Между другото във вестника има много интересна позиция на общинския съветник Христо Малчев. Защо не е качена в сайта на вестника???? Сигурно защото Малчев е единствената опозиция на крадливото управление, което си плаща на Евлогиев какво да се публикува и какво не. Прочетете вестника и ще се уверите, че Малчев единствен от всички капчуци в общинския съвет не си мълчи.


07 Февруари 2012 18:05 | възмутен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Този кмет не спре да лъже! За каква нафта в училищата приказва, когато в училище Въпцаров отдовна ванитае за нафта се отрязаха и продадаха.


07 Февруари 2012 18:54 | Емигрант в Германия
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Абе хора вие да не сте паднали от Марс та се учудвате толкова. Парите са похарчени от фирмите спечелили търговете. Като ви чет коментарите, че опесячавали тук итам, направо ми става хем смешно хем учудващо. Как може да се изсипва пясък (баластра) по пътя! Еми това ако се случи тук в Германия, застрахователните компаний ще скъсат фирмите който почистват от дела. Как може в двадесети и първи век с пясък да се опесъчават пътища. Тук се използват химикали които топят снега за минути, а не както в Бг, щети по ламарини и стъкла, от тая баластра. Естествено и тук вали сняг, но фирмите извършващи тази дейност работят денонощно, защото ако не си вършат работата както трябва, плащат глоби, и повече не се допускат до конкурси. В Бг с допотопна техника получават пари като на запад, а свършено нищо. Това го няма никъде, ама като знаем как стават нещата, това не трябва да учудва никой. Моят съвете по една шейна, и си внесете по един елен от Финландия. Така няма да сте зависми от фирмите ментори, кои


07 Февруари 2012 20:54 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)


Пътя за Подгорието никога не бил почистван добре. Снегорините минават с вдигнати лопати. За опесъчаане да не говорим..., а за сол - не си и помисляйте.
Осигурени ли са средства за снегорини по селата и има ли доставен пясък там за опесъчаване? Само по документи..... в село Самуилово не се хвърля пясък, а колко ли пари ще бъдат похарчени само по документи..... идете в другите села да видите как се почистват селата.
Така трябва на хората от село Самуилово, кмета само си оправя неговата работа и не го засяга какво става със селото.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар