Пускат новите светофари на кръстовището при кв. Струмско

24 септември 2019 15:49   8 коментара   8155 прочита


Кметът д-р Атанас Камбитов инспектира на място изградената светофарна уредба на кръстовището при квартал „Струмско" в Благоевград.

Днес светлинната сигнализация ще бъде въведена в експлоатация, за да облекчи автомобилния трафик и да улесни шофьорите, които преминават през едно от най-натоварените кръстовища в областния център.

"Откриваме светофарната уредба на входа на квартал Струмско и следим трафика. Този проект е изключително важен за всички жители и гости на Благоевград. Много пъти получавахме такива молби от граждани, това беше едно от основните желания на хората и в инициативата "ТИ ПРЕДЛОЖИ! КМЕТЕ, НАПРАВИ!", каза кметът д-р Атанас Камбитов.

Той призна, че Община Благоевград е обсъждала многократно идеята за монтиране на подобна светофарна уредба на въпросното кръстовище, но съгласуването с други институции отнело време.

"Днес, след дълги съгласувателни процедури, откриваме тази светофарна уредба. Вярвам, че тя ще облекчи трафика и ще допринесе за сигурността на шофьорите", допълни д-р Камбитов.

Той увери, че през следващите 15 дни ще бъде направен подробен анализ на работата на светофарите.

"Ще следим трафика и натоварванията в час пик, за да сме сигурни, че няма да се образуват тапи. Този анализ ще ни помогне да организираме най-оптимално работата на светофарите", бе категоричен кметът на Благоевград.

Иван Христов

8 коментара
24 Септември 2019 17:32 | Милан
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

8 години лъжи за това кръстовище, десетки птп та, няколко ранени и двама души загинали от безхаберието на кмета и общинарите. Късно е либе за китка, Камбата е пътник.


24 Септември 2019 18:41 | До Милан
Оценка:
-8
 (
18
 гласа)

Мелане, Благоевград преди това не е ли имало кметове, бре? Имало е, ама нищо не направиха за разлика от Камбитов. Злобари


24 Септември 2019 18:46 | Милан
Оценка:
18
 (
22
 гласа)

Не е злоба пич, точно този кмет обеща нормално кръстовище на входа на Струмско, жп прелез грамада, сега след 8 години предизборно се сети. Ако имаше близки пострадали в птп на това кръстовище друга песен щеше да запееш. Трябва да си сляп или луд за да не видиш, че през последните 8 години Благоевград загива.


24 Септември 2019 22:17 | гд
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

всички гледат а мало виждат това са безхаберни хора като мазния камбитов този не е морален за 8 год нито еди не успя да си запише час за среща с кмета


24 Септември 2019 22:19 | гд
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

този ни потопи е събудете се и гласувойте против камбитов


25 Септември 2019 09:56 | Муйо Уйов
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

След изборите ще го направят кръгово с ново харчене на грешни народни пари!


26 Септември 2019 09:03 | Елена
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Някой засне ли го работещ този светофар?
Аз живея в този квартал и до сега не съм го ведяла да работи, въпреки че доста се изписа по сайтовете за "откриването" на така дълго чаканият светофар....


26 Септември 2019 14:08 | Кокороко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Този светофар не е на мястото си и всички го знаят ..... не е за светофар а за кръгово но ще го променят след време да изхарчат още народни парички
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар