Първо в Struma.com! Собственикът на Дупнишката популярна каса Георги Близнаков е мъжът, хвърлил се от високите етажи на блок в Благоевград

23 септември 2019 09:35   4 коментара   26579 прочита


61-годишният собственик на скандалната дупнишка популярна каса, дупничанинът Георги Близнаков е мъжът хвърлил се от високите етажи на блок в ж. к Запад в Благоевград, научи Struma.com. Това е поредният му опит за самоубийство, който този път завърши със смъртта му. Близнаков имаше сериозни проблеми ръководената от него популярна каса. Той и жена му Ивона са подсъдими по три обвинения, повдигнати им от окръжната прокуратура в Пловдив.

Двамата станаха известни със своята кредитно-спестовна кооперация, с която извършваха различни банкови дейности, с които са се облагодетелствали с над 5 млн. лв. В продължение на пет години – от 15 януари 2010 до 20 януари 2015г. в Дупница, са извършили неправомерни 10 парични сделки. Близнаков сключвал договор за заем между кооперацията и жена си. Той предоставил финансовите средства, за които знаел, че са придобити от престъпна дейност, за строителството на жилищна сграда в Сапарева баня и на къща за гости – хотел в същия град.

Третото обвинение срещу съпрузите е за укриване на данъци. Явно сериозните финансови проблеми са натежали на Близнаков, който според запознати, напоследък е правил и други опити, но безуспешно. Това обяснява и факта, че днес никой от живущите в блока не го разпозна.

П. Попов

 

сн. Блиц


Още за: самоубийство   каса   блок   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
23 Септември 2019 11:12 | Гоце
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Да му меслят останалите живи от ОПГ на наглите лихвари ..!


23 Септември 2019 13:24 | Стохата
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Дано повлече крак, и другите Дупнишки лихвари го последват


23 Септември 2019 19:01 | Georgi
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Има още лихвари в Дупница за разтрел обаче умориха народа докато има балъци ще има и терикати


25 Септември 2019 14:06 | новогражданин-Дупничанин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

АЗ ПЪК СИ МИСЛЯ ДАЛИ НЕ СА МУ ПОМОГНАЛИ ДА СЕ САМОУБИЕ ЧОВЕКА СЛЕД ТОЛКОВА НЕУСПЕХИ ТОЯ ПЪТ ДА УСПЕЕ Е УСПЯ. СЕГА ЖЕНА МУ ТРЯБВА ДА ГО ПОСЛЕДВА И НА ОНЯ СВЯТ ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ЛЪЖАТ ХОРАТА-БАЛЪЦИ ТЪПИ ДА ИМ ВЗИМАТ ПАРИТЕ КАТО НА ДУПНИШКИТЕ УЛАВЦИ-АЛЧНИ ЗА ВИСОКИ ЛИХВИ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар