Първо място за благоевградската фолклорна група "Бисери" на национален фестивал

26 октомври 2019 10:27   1 коментар   3808 прочита


Фолклорна певческа група "Бисери" към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград с ръководител Даниела Богданова спечели Първо място в първа възрастова група с участието си в 12 Национален фестивал на изкуствата 2019 - "Изкуството като мечта и мечтите в изкуството". За поредна година организатор на събитието е Югозападен университет "Неофит Рилски". Групата е създадена през 2005г. и изпълнява автентичен и обработен фолклор от Пиринския край и останалите фолклорни области на България. Малките изпълнители се изявяват в дуети, триа, квартети и хор. Пее се едноглас и двуглас.

С богатия си репертоар групата участва в много празници, конкурси и фестивали. Художествените достойнства на изпълненията й са оценени високо не само от широката публика, а и от специалистите.

С цялостната си дейност децата и ръководителите на ФГ ”Бисери” доказва, че съхраняването и популяризирането на фолклорното богатство на нашата страна, е задача изискваща постоянство и вдъхновение!

Художествени ръководители на групата са Даниела Богданова и Надежда Стоицова, преподавателки на класовете по народно пеене в Център по изкуствата.

П. Пенева


Още за: бисери   фестивал   група   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
26 Октомври 2019 11:40 | Иванина
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Конкурса конкурса не е ли за 10-12 клас, Богданова... Шменти капели.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар