Първите подземни контейнери в Благоевград вече са факт

03 юли 2019 10:24   4 коментара   4130 прочита


Първите подземни контейнери за битов отпадък в Благоевград вече са въведени в експлоатация. В централна градска част към момента са поставени монтирани общо осем подобни съда. Три от тях се намират в пространството между сградата на Камерна опера и Минералната баня, два - при паркинга под пл. „Македония“ и още три на ул. „Гьорче Петров“, под НАП. Съдовете са предназначени за битов отпадък, като в тях не трябва да бъдат изхвърляни изделия от стъкло.

Постепенно Община Благоевград ще надгражда проекта, като подобни съоръжения ще бъдат поставени и на други места в централна градска част, както и в кварталите.

Подземните контейнери имат редица предимства пред стандартните такива. Те разполагат с качествени гумени уплътнители, които не позволяват разнасянето на неприятна миризма във въздуха. Температурата под земята е по-ниска от тази на повърхността през лятото и е постоянна, което гарантира по-бавното загниване на отпадъците. Освен това досегът на неоторизирани лица до контейнерите е ограничен. Друго предимство е по-голямата вместимост на съдовете, както и лесно и бързо обслужване, и поддържане.

Поставянето на подземни контейнери е поредната стъпка за по-чиста околна среда, направена от кмета д-р Атанас Камбитов. Община Благоевград апелира за опазване на общинското имущество. При забелязване на нередности може да бъде сигнализирано на тел. 112, в делнични дни на 073/88 44 34, както и на дежурният телефон 073/88 44 06.

4 коментара
03 Юли 2019 12:21 | ....
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Много са удобни.


03 Юли 2019 13:54 | ..
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Крачнио механизом бачка ле?


03 Юли 2019 15:30 | .
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Дано в целия град бъдат заменени всички стари контейнери с тези. Наистина са много удобни. Така и боклуците по улиците ще намалеят. Да се надяваме и за тях да не се "майстори" и да ги изпочупят. И без това не се прави много за града, поне и малкото направено да се пази от нас гражданите.


03 Юли 2019 17:42 | Никола
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Те поГЕРБиха България и... Благоевград.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар