Първа реакция на Р. Томов след решението на Конституционния съд: С екипа ми положихме много усилия за развитието и добруването на Благоевград, отивам на избори с гордо вдигната глава...

24 септември 2020 18:27   58 коментара   20990 прочита


"Както вече станa ясно, Конституционният съд се произнесе днес, и макар че много хора вече произнасят свои присъди, аз съм оптимист и вярвам, че правдата ще възтържествува. Спечелих честно изборите преди 10 месеца, обърнах управлението на община Благоевград към хората, което бе най-важно. С екипа ми положихме много усилия за добруването и развитието на Благоевград. 
И все пак, ако се стигне до избори, ще се явя с високо вдигната глава и не, защото този пост е на всяка цена, а защото съм човек, който поема отговорност и държи на думата си", е написано на страницата на градоначалника, който от вчера е в отпуск, вероятно очаквайки днес журналистически въпроси, около бъдещето си, като обикновен гражданин на Благоевград. 

Най-късно до 20 октомври Румен Томов ще трябва да освободи кметския кабинет и опитите да се слага " "ако има  " пред  думата Избори, са крайно неудачни и неуспешни,смятат запознати с казуса юристи . В поста си Румен Томов говори за правда. Въпросът тук е : Коя е правдата?! Че е спечелил изборите "ЧЕСТНО"?.

Тук точната дума е СЛУЧАЙНО ! И не той е спечелил, а бившият кмет Ат. Камбитов загуби. Победата на Томов му бе подарена от благоевградчани,, заради развихрилата се антиГЕРБ кампания.  Не спечели и БСП, партията която го подкрепи, с нейните 3000 гласа. Томов и компания спечелиха с подкрепата на обединение на малки партии, които го подкрепиха на балотажа.

И тази истина, която 10 месеца той се опитва да прикрива, използвайки прекалено често местоимението АЗ, просто не се отнася към "правдата ", за която Томов говори. "Обърнали гражданите към общината ", тук правилното и правдиво изречение е "Обърнахме гражданите срещу общината ", чиито ръководен екип за 10 месеца успя да сътврови невиждани до момента гафове.  

Започнаха с гюбеци и чалга в деня на победата и подчиниха на този стил цялото си управление. Интриганти, с възродени апетити, дерибействаха и кадруваха в общинска администрация, включили се в парада на посредствената агресивност  със самочувствието на властимащи. Тези хора, наобиколили новия кмет  се тупаха в гърдите, че са част от новото време и новото управление, белязано от : Безпринципни и немотивирани уволнения и назначения! Подмяна на   уважавани специалисти и професионалисти с хора без нужната квалификация, политически ангажирани, или назначени заради предизборните ангажименти на новия кмет.   

Кърлежи, които смучат общинския бюджет, без реален принос за развитието на Благоевград и общината.   Печално начало на управлението, продължило почти година и запомнено със серия от гафове, за които Struma. com непрекъснато алапмираше. 
Новите управленци, които кметът Томов, нарича " Моя екип "  направиха  промени, които буквално съсипаха администрацията, станала  обект на подигравки, заради сътворени недомислици и грешки.  

Отделът по евроинтеграция, който разработи серия успешни проекти на екипа " Камбитов", благодарение на които в града се наляха около 300 милиона лева, бе закрит, за да изградят най-многолюдния, но ялов пиар отдел, който не произведе нищо по същество месеци наред. Екипът" Томов" бе най-изстрадания екип, събиран някога в администрацията. Месеци наред градоначалникът не успя да го направи. Композира го със зор, а в   него влязоха хора, които не са на мястото си и резултатите от тяхната работа са налице.

На пресконференции Томов непрекъснато твърди : С екипа ми положихме много усилия за развитието и добруването на Благоевград ".   Какво направи екипът Томов?!!  В  първия   месец от управлението пропуснаха направен и готов проект за младежки център за милиони левове. Пропуснаха го поради незнание как да продължат и какво да правят. Благоевград загуби близо 2 млн. лв от проекта.  Във втория месец от управлението си Томов стана клиент на спецпрокуратурата, заради съмнения за опорочени  конкурси. Кандидат за административен секретар, човек с много опит в сферата си, който се яви на конкурса, идвайки от съседна община, го вкара с жалба срещу конкурсите в прокуратурата. Делото върви.  

Малко по-късно стана ясно, че еднолична, незаконна заповед на Румен Томов за депото и отказа да работи със законно избрания от предишния екип оператор, донесе разходи на общината от транспортиране до Костинброд, близо 2 милиона лева. Пари, които ще платят благоевградчани.  И заради това си управленско решение Румен Томов е обект на разследване от прокуратурата, където постъпиха жалби от общински съветници.

В следващите месеци се наслушахме на дълги и безплодни пресконференции, разкриващи бъдещите намерения на управата  , от които май нищо не успяха да свършат. Закриха културни събития, фестивали, отвратиха французите и загубиха Франкофоли, за да направят срещу 70 000 лева джаз фестивал, посетен от задължително строена публика от общинска администрация и неколцина благоевградчани. Не стига това ми и коронавирусът порази част от участниците.   Фестивалът бе пълен провал.  После се хвалеха, че ще направят Милениум, щял да бъде грандиозен фестивал, сега обаче стана ясно, че го отлагат за покрай Коледа.

Нито един европроект не бе спечелен, други  не бяха довършени и от управляващия проектите орган, започнаха да   наказват община Благоевград,   със санкции за милиони левове..  Опитите  от самото начало на управлението "Томов " вината   да се стоварва върху екипа Камбитов натежаха много  и благоевградчани вече не ахкат и не пъшкат, оплювайки предишните,  а напротив задават резонния въпрос :

Вие какво свършихте за почти година управление?!  Оплюването на екипа Камбитов и къртовския труд на хората в администрацията му, с цел отклоняване на вниманието месеци наред, доби  обратен  ефект. Благоевград прогледна. И видя : Управлението на новите е  Управление на инат. Управление, което не произведе нищо добро.  

Доброто, добрите инициативи на предишните бяха опорочени, изхвърлени и омерзени с нелицеприятни коментари. Приемствеността в работата се оказа чужда на Томов и екипа му, които разчитаха, че с популизъм и празнословие, ще успеят да омагьосат  електората, подготвяйки ги за следващите избори. Завчера на поредната протяжна пресконференция, преминала отново под знака на бъдещи събития, Томов заяви, че ще строи черква, ще строи гимназия и детски градини, ще направи това, онова и всички от страни се чудеха и маеха  на неговия оптимизъм и увереност, че " Той си е Кметът "и така ще бъде   .

А всъщност за 10 месеца, не построха  нищо. "Държа на думата си, казва кметът.  

А думите му по време на предизборната кампания бяха : "Няма да уволнявам в администрацията, ако човекът е професионалист, не ме интересува към кои принадлежи". А  всъщност направи точно обратното, уволни  професионалисти във всички отдели, работили в   екипа Камбитов. "Няма да позволя да се застрояват зелените площи"!  

А се готвят да изпълнят отколешната мечта на червени бизнесмени да застроят парковете Ловен дом и Бачиново. Нещо, за което бившият кмет Камбитов предупреди. Оказа се пророк Атанас Камбитов, който заяви : Зад кандидатурата на Томов стои обръч от червени фирми, които искат да строят в Ловния дом и Бачиново, и което строителство аз 8 години спирам. Ще го направят по времето на Румен Томов и затова застават зад гърба му, каза Камбитов в предизборната си кампания.

Той предупреди и за големите санкции, които очакват екипа Томов, ако не работи по проекти И още много каза в кампанията си Томов.    Въздухът обеща да пречисти, и  да спре пушеците на Рубин, защото " кметът има всички лостове да се справи със ситуацията" ,така казваше . И  пътищата обеща да  оправи и улиците да  асфалтира и  още много  обещания. Неспазени!    

Писахме всеки ден за уволнения, назначения, провали, грешки, гафове, Struma. com писа  това  цяла година.

Не познаваме Румен Томов, не ни се е налагало да го търсим или пък да говорим с него, но познаваме голяма част от неговите приближени и съветници, консултанти с атрактивни и цветни прякори,   ,които всъщност  му създаваха не малко проблеми с исканията си и грубото вмешатество в работата на общинска администрация.   

Заблудата, в която го въведоха изигра лоша шега на най-кратко управлявалия кмет в Благоевград.  

 След всичко "свършено до момента" Томов с "гордо вдигната глава" ще се яви отново на избори за кмет на Благоевград,. "ако все пак избори има"... С гордо вдигната глава и както е видно със самочувствието на човек, изпълнил дълга си и предизборните си обещания.. обаче  към близки, познати и червени приятели.

Само той и неговите първи съветници вярват, че все още имат шанс да управляват Благоевград.    

Ние вярваме в българския съд и уважаваме неговите решения. Три пъти, три различни съдилища постановиха:   

Румен Томов е нарушил закона и трябва да напусне кметския пост. Това ще бъде потвърдено след дни, тъй като ВАС вече взе своето решение.. Президентът решава кога да насрочи изборите за кмет на областния център Благоевград.

П. Попов 

58 коментара
24 Септември 2020 18:45 | До струнката
Оценка:
-4
 (
28
 гласа)

Струма. ком вие сте нищожества


24 Септември 2020 18:45 | Niki
Оценка:
-6
 (
30
 гласа)

Нали се сещате че Гроб няма да спечелят, както и камбата няма да се върне. Имайте предвид и фактора партията на Слави, ако се яви кандидат, че ще ги измете всичките! Така че струма, напъните ви са излишни


24 Септември 2020 19:09 | 8888
Оценка:
5
 (
25
 гласа)

Ало, " Камбитов Ком. ", Прекалявате ! Това политическо недоразумение, Камбата е политически труп


24 Септември 2020 19:16 | Бойко
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

От изявлението на другаря Томов разбирам, че той все още се съмнява в провеждането на нови кметски избори и таи надежда, че такива няма да има. Не знам на какво се дължи, но този иначе симпачитен човек изглежда абсолютно неадекватен в амплоато си на кмет. За да не бъда голословен, ще припомня че след като обяви общината във фалит назначи бившият зам. кмет по финансите за шеф на дирекция, а също така назначи една мутреса, която му се подиграваше и иронизираше навсякъде където и падне за човека, който да му лъска имиджа. На това не знам как му казва, инфантилизъм или раздвоение на личноста, но при всички случаи не е нормално поведение.


24 Септември 2020 19:30 | Руен Тонов
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Аз съм си кмет с късмет!


24 Септември 2020 19:31 | Браво
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

До колегата по горе казва се деменция.


24 Септември 2020 19:40 | Паола
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Румка, кво се случи брат?
Страдате ли с леля Пав?
Ясен сипа ли ти днес?
Или заради болката наложихте компрес...
-----
Зная, че били те крайно,
Но не ще те помним ние трайно,
Затова седни си, поплачи си,
Стегни се, пък багажа събери си


24 Септември 2020 19:41 | жалки списвачи
Оценка:
-2
 (
20
 гласа)

Струма, все още ви кървят гъзягите от октомври 2019. Ама как го изгонихме Камбата с камъни и дървета от Благоевград, а


24 Септември 2020 19:42 | жалко
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Истината е че от 25 години, Благоевград не може да случи на кмет и това си е.


24 Септември 2020 19:59 | Макарона
Оценка:
-9
 (
25
 гласа)

Томов отново ще бъде на балотаж и избран за кмет


24 Септември 2020 20:19 | Съни
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

Скрий се вдън земя бе, нищожество. Пълен боклук, тулуп и психично болен, ей това недоразумение ни беше кмет. Ужас. Да си взима всички некадърни и малоумни другари, дето ги на мърда в общината. Лайно до лайно.


24 Септември 2020 20:27 | ???????????
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

"Гордо вдигната глава". Боже. Главата ти е в гъза бе, нещастник.


24 Септември 2020 20:30 | �������
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

АКО СЪДЪ ВЗЕМЕ ДА ХИТРУВА И ИЗМИСЛЯТ НЯКАСВА ВРАТИЧКА. ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ ПОРАДИ НАТИСК ОТ НЯКАКВИ ФАКТОРИ. НО ТОГАВА НИЕ ГРАЖДАНИТЕ СМЕ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА СЕ СЪБЕРЕМ ПРЕД ОБЩИНАТА И ДА МУ ИЗДАДЕМ НАЩА ПРИСЪДА БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ И ЗАМИЯНА.....


24 Септември 2020 20:34 | �������
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

до горния. на пълнотеподкрепиям и не само никакво подчинение на властите от наша страна.... учим се от томчо чунчо.....


24 Септември 2020 21:29 | съдия
Оценка:
-9
 (
21
 гласа)

Спорът не е решен и избори не се виждат. Според КС досегашните решения на съдилищата са неправилни и трябва да се изследват причините, поради които не е заличен като търговец, а не това, че не е заличен. Тъй като в момента пред ВАС има висящо дело в което се обжалва решение на Административен съд -Благоевград, който е потвърдил решение на ОИК за отстраняване на кмета, сега, след това решение на КС, ВАС ще отмени решението на Административен съд -Благоевград и ще върне преписката на ОИК, за да постанови ново решение, като изследва изцяло причините, поради които не е бил заличен като търговец. После това ново решение на ОИК ще подлежи на обжалване пред АДмСъд Благоевград и пред ВАС. Затова избори ще има след три години (когато са редовните


24 Септември 2020 21:29 | съдия
Оценка:
-10
 (
16
 гласа)

А струма за пореден път се доказват като свинска медия


24 Септември 2020 22:25 | До съдия
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Злате, не ти достига въздух, пийни едно розе да отпусна душата, колко и до ти е черна


24 Септември 2020 22:26 | �������
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

САМО ЧЕРВЕНИ СВИРКАДЖИЙ МИСЛЯТ ТАКА ПОНЕЖЕ ИМ СЕ ЩЕ. НО СЙДИЛИЩАТА НЕ СА СЕЛСКИ ПАЗАР. ПРИ ТЯХ ИМА ЗАКОНИ И ТЕ ГО ИЗПЪЛНИЯВАТ .ТОЧКА НЯМА ВРЪЩАНЕ НА ЗАД.


24 Септември 2020 22:31 | До томовистите
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Р Е Ш И
ОТХВЪРЛЯ искането на тричленен състав на Върховния административен съд и искането на 63-ма народни представители от 44-тото Народно събрание за установяване на противоконституционност на чл. 42, ал. 1, т. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (обн., ДВ, бр. 77 от 17. 09. 1991 г., последно изм., бр. 70 от 7. 08. 2020 г.).
Game Over!


24 Септември 2020 22:41 | Иван
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Тъп пияница си ти Томов! От пияница нищо не става! Хората са казали отдавна: Пиян човек, съдран чувал!


24 Септември 2020 22:41 | Иван
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Изберете го пак глупаци!


24 Септември 2020 22:42 | �������
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

ПРЕЗИДЕНТА ДА ОБИЯВИ КОГА Е ПАЗАРА ЗА ЕЛЕКТОРАТ.....


24 Септември 2020 22:49 | Иван
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Съд за Томов и персонална отговорност за всички парични загуби!


25 Септември 2020 00:00 | Чукча читател
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

За да може да има отговорности трябва да се завеждат дела за нанасяне щети на инстититуции и общини и вредителите да заплатят с лични средства. Само когато бъде спечелено такова дело, само тогава ще се смали дерибейството на всякакви видове шефове в администрациите. Законът за личната отговорност и обезщетенията трябва да се промени, защото аргоантността на всички тези идва от спокойствието, че те няма да платят накрая, а ние данъкоплатците!


25 Септември 2020 01:03 | Иванчо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Най адекватен коментар.


25 Септември 2020 01:10 | Коко
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

1. Да пожелаем успех на г-н Румен Томов на бъдещите избори!
2. Да пожелаем с кеф да си пие ракийката като обикновен гражданин на Благоевград, всички тогава ще бъдат много по-щастливи, повярвайте ми, а и г-н Томов ще има какво да разказва на внуците си....
3. Ако има стена със снимките на кметовете в общината, какво щеше да е написано под снимката на кемт Румен Томов? Замисляли ли сте се?
4. Кой ще компенсира загубените пари на Общината по времето на този кмет? Ако някой обикновен гражданин счупи порзорец на общината или нещо подобно, ще го накарат да го плаща (може да е около 100-200лв) обаче ако има изгъзици с пари, кой ще плати за щетите на Благоевград поради тези изгъзици?
5. Хора, като отивате на избори, мислете за уроците дето сте получили от Камбитов и Томов като кметове. Завистта дето ври в душите ви като видите добре представен, ерудиран и умен ръководител, тоест лидер (говоря за Камбитов) не трябва да е водещ елемент когато решавате за кого да гласувате.


25 Септември 2020 01:46 | Сашо Диков
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Коко, предишния кмет беше по голям провал, даже Томов не може да го задмине.


25 Септември 2020 02:10 | Дао Саша Диков
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Да го ду.. Ш
И и ти и жена ти и дъщеря ти


25 Септември 2020 07:10 | Кмета
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

А назначените червени калинки в общината дали вече треперят за местенцата си? Ще се наложи да се върнат по родните си села в петричко и гоцеделчевско.


25 Септември 2020 07:32 | @@@
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Тоя не е добре да си мисли, че е останал човек в Благоевград, който не е разбрал какъв некадърник е.


25 Септември 2020 07:54 | Ева
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

СБОГОМ, гражданино Томов!


25 Септември 2020 07:58 | До струна
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Струна. ком вие сте СПЕРМОГЛИСТИ!!!


25 Септември 2020 09:03 | Любомир Марчев
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Струма, вие сте срам за вида хомо сапиенс.


25 Септември 2020 09:03 | 888
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Някой да ми припомни, кога последно Благоевград е случвал на кадърен кмет?


25 Септември 2020 09:17 | Яна Кошерова
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Пишурките от Струма са долни и неграмотни хора! В тази словоблудница няма статия без граматически грешки и изречения без словоред и смисъл! И винаги им е виновна някаква Сашка! Това си е чиста шизофрения! Но .....в Благоевград не останаха граждани! Какво да очакваме?


25 Септември 2020 09:27 | Аксиома
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Румен Томов свърши достатъчно за да остане в историята на Благоевград и България! Неговата победа стартира началото на края на некадърното управление на ГЕРБ, Патриоти и ДПС! Уважение към този човек! Сега на изборите е необходимо да бъде ударен оглушителен шамар и на уродливата комунистическа шайка и всякакви неокомунистически формации като тази на ЦвЦв.


25 Септември 2020 09:32 | +++
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Тоя Камбитов през живота си грам работа не е свършил..... само се кълчат с тая Шопова и се тупат в гърдите колко са незаменими и красиви ама дали се поглеждат не е ясно. Камбитов със селския тумбак за кючек и уреда в панталоните и оная кичозната и сбръчкана селянка къде са тръгнали не знам..... Добърден..... Здравей..... Довиждане...


25 Септември 2020 09:34 | Гюро Гюров
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Христинче, ТБП!


25 Септември 2020 10:02 | долари и евро
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Абе Камба махни го този уред от панталоните нещо ти става и нарушава мисловния процес ама дали осъзнаваш какъв селяндур си и колко си смешен и неориентиран незнам, но направо много яко тъпееш и с муцката като маймун думаш а не говориш. Ама голям смях с ТОЗИ УРЕД ЗА УДЪЛЖАВАНЕ, тая брачетка ти строителната техничка ли ти го даде нали....


25 Септември 2020 10:16 | СВОЙ
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Жалко Румене, жалко! Такава немарливост е непростима! Няма начин да бъдеш вече избран след това спорно кметуване досега!


25 Септември 2020 10:16 | 333
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ей калинки от струма... Не Томов е спечелил, а Камбитов е загубил.... Два тома писаници за нищо, ясно е че е загубли вашия човек, точка. Приятен обяд...


25 Септември 2020 10:31 | Гергана Панайотова
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Нивото на шайката, която си е внушила че е представителна за Благоевград е чалга, мазни кючеци и евтин силикон! Играйте си кючеците не за сметка на нашия хубав и красив град! ВЪН!


25 Септември 2020 10:34 | дедо Благоев
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Вън комунисти, гербаджии. Цвкаджии и всякакаква паплач от Благоевград!


25 Септември 2020 10:54 | Мама
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ся яз, Мама Кажа на кой ке правя свирки, като нема кмет??
Без да се дупа на кмето, аз нема шо да правим, леле без работа останах.


25 Септември 2020 11:15 | Трима съдии
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Някой трябва да подведе Томов под отговорност за безстопанственост и безотговорно отношение към община Благоевград


25 Септември 2020 11:41 | Делян
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Х.....! Т..... Б..... П.....!
К Т Б П.....!


25 Септември 2020 11:45 | Яна
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А така, кажи и ХТБП и не я обиждай повече! Тя си знае! И К..... в разбира се!


25 Септември 2020 11:45 | До Делян
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Зъкова, шаши, хапчетата, всичко ще ви се върне, нали знаете.


25 Септември 2020 11:47 | Мария данчова
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много ми е гузно, че се обърнах срещу камбитов, който ми намери работа и аз си гледам семейството. Той намери работа и на майка ми, а аз го предадох


25 Септември 2020 13:28 | Градски
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Прочетете внимателно решението на КС. Има две опорни точки в мотивите. Те касаят именно, че предприемане на действия не означава автоматизъм и краен резултат, а воля за заличаване. А Томов го е наоравил. И още нещо - съдебната практика, на която се позовава Албинка няма никакво значение. Всеки акт е индивидуален и трябва сериозна обосновка за решението, каквато ОИК Благоевград няма. Избори след 3 години. Прав е съдията.


25 Септември 2020 14:00 | �� �������
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

И така, отиваме на избори! И заради пословичната Томова небрежност с не изпълняване на законовите изисквания сега ще харчим хиляди левове за нови избори. Бюлетини, застъпници, изборни комисии, охрана на секции, един или два неучебни дни в училищата... Този Томов наистина не осъзнава какво казва с израза "отивам на избори с гордо вдигната глава". Наведи си главата Томов и повече не се показвай!


25 Септември 2020 16:18 | адв. Джумалиев
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ще има много да чакате докато достигнете до избори! Никога не четете това което ви пишат хората с юридическо образование! Емоциите не махат кметове! Това става въз основа на правни норми и закони от съответните по компетенция съдебни състави! А иначе колкото и да плюете господин Томов няма да му помогнете по-бързо да си отиде. Времето на беззаконията в България свърши!


25 Септември 2020 16:39 | Галка общата
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ти ли писа предния коментар, гале? "Достигнат "???
Много си тъпа, освен, че си к.. а и наркоманка, заедно със сина ти


25 Септември 2020 17:02 | Речник на българския език
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

"Достигнете" е производна форма на достигна, сег. вр. 2лице, мн. ч. Какво не е ясно Христинке? Не мислех че си толкова "грамотна".


25 Септември 2020 17:05 | Речник
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Хайде си играйте с крадливия мръльо кючеците вместо да се правите на грамотни!


25 Септември 2020 17:24 | Галенце
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Гале, колко точно дози даваш на сина ти и снаха ти, за да не буйстват? От Дончо ли взимате дозите?


25 Септември 2020 18:55 | Роси
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Отидете до имението в Бояна, за да успокоите страстите и копнежите


27 Септември 2020 13:22 | Сашка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

В Бояна вече пее друга кокошка!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар