Първа копка на кръгови кръстовища и ремонт на улици в Разлог

20 март 2019 09:34   1 коментар   3938 прочита


На кръстовището между ул. "Христо Ботев" и "Александър Стамболийски" в град Разлог вчера се проведе официална церемония „Първа копка“ за стартиране на ремонтни дейности на съществуващи улици и изграждане на две нови кръгови кръстовища. Дейностите ще обхванат рехабилитация на пътна настилка и прилежащи към нея тротоари и отводнителни съоръжения на ул. „Христо Ботев”, ул. „Опълченска”, ул. „Черна Река” и ул. „Стара планина”.

Предвижда се изграждане на кръгови кръстовища в участъците между ул. „Христо Ботев” и ул. „Александър Стамболийски”, както и пред Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Разлог, където се пресичат улиците „Черна река”, „Опълченска” и „Св.Св. Кирил и Методий”.

„Изказвам своята благодарност на екипа от служители на Общинска администрация – Разлог и на всички съдействали за реализацията на този проект. Той е от изключителна важност за подобряване на транспортната инфраструктура в град Разлог. Чрез изграждането на двете кръгови кръстовища ще се регламентира достъпа до долната промишлена зона на града, както и пред МБАЛ – Разлог. По този начин стратегически ще се осигури по-добър достъп на линейките и пожарните коли. Ще се подобри организацията на движението и в по-голяма степен ще се гарантира сигурността на преминаващите пешеходци и транспортни средства. Така ще се повиши стандарта на живот в града, което е основен приоритет в работата ми и в работата на екипа на Общинска администрация – Разлог.“ – каза кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев.

На събитието присъстваха още д-р Емил Тончев - народен представител, д-р Мария Копанарова - председател на ОбС-Разлог, кметове на населени места, общински съветници, представели на Общинска администрация – Разлог, граждани.

П. Попов


Още за: копка   кръстовища   ремонт   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
20 Март 2019 22:21 | ljj
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

и коя фирма ще изпълнява? да предположа ли ? марионетката на депутата Любен Татарски и Герчев - Фарфаров
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар