Провокиран разговор! Временният управител на "ВиК" - Петрич Ивайло Христов за водата в общината, проблемите и предстоящия конкурс за управител на дружеството

24 юли 2017 14:31   12 коментара   12450 прочита


По повод множеството запитвания за режим на водата, проблеми около водоподаването и вълненията около предстоящия конкурс за избор на управител, разговаряме днес с с временно изпълняващия длъжността управител на "ВиК- Петрич Ивайло Христов

Г-н Христов, започваме директно с въпроси, които задават нашите читатели. Има ли в момента населени места в Община Петрич, където няма вода и защо?

- Към момента вода няма в с. Дрангово, където наш екип работи по отстраняване на авария по трасето от Петрич до селото. Много малко е водоподаването към селата от Марикостинския район, където 6 села се захранват с вода от с. Петрово, което е към санданското водно дружество. Ежедневно водя разговори с кметовете на селата, за да знам какво е положението там, но пусканото количество вода за тези 6 села е недостатъчно, за да задоволи нуждите на домакинствата. Опитваме се на места да въведем режим, тъй като пак казвам количеството е твърде малко. Изключително трудно комуникирам с колегите от Санданското водно дружество. Не знам каква е причината, но трудно получавам информация от тях.

За сега нямам информация да има други места без вода.

Днес наши читатели ни информираха, че през почивните дни водата на места в града е била мръсна, да не кажем, че от чешмите им е текла кална вода. Какъв е вашия коментар за това?

- При мен такава информация не е идвала и не знам за такова нещо. Може да е в следствие на аварията, която имахме в петък, за която информирахме обществото.

Има оплаквания от петричани, че водата от чешмите в града много мирише на хлор. Питането на жителите на града е защо никой не информира, че ще бъде предприето хлориране?

- Искам жителите на града да знаят, че препоръката на РЗИ - Благоевград е ежедневно да бъде хлорирана водата. За това ние ежедневно я хлорираме. Тъй като сме в летен сезон и има чревно- вирусни инфекции, ние превантивно предприемаме мерки и сме длъжни да го правим.

Както знаете тази седмица на 27 юли ще се проведе конкурса за управител на "ВиК- Петрич. Вие подадохте ли вашите документи?

- Както ви казах и на предишни наши разговори аз ще бъда сред кандидатите. Все още не съм подал документите, но утре ще го направя.

Имате ли информация, кой са кандидатите и колко са? Защото от Общинска администрация строго се пази в тайна, кои са и колко са?

- Нямам такава информация и аз не знам кой ще са. Предстой да видим кой ще бъде избран за управител. Предполагам, че в петък вече ще бъде ясно кой е той.

Припомняме ви, че на сесията проведена в началото на юли месец бе определен състава на комисията. В петчленния състав на комисията влизат общинските съветници Десислава Точева, Иво Стефанов, Александър Василев, Владо Стефанов и представителя на Общинска администрация главен експерт Анна Кирова.

Председател на комисията бе определен да е външно лице специалист в областта или специалист от Водната асоциация. Днес научихме, че това е ръководителят на техническия отдел при "ВиК" - Благоевград инж. Величка Димкова.

Ани Георгиева

12 коментара
24 Юли 2017 14:59 | манафчо
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

А да попитаме още ..вярно ли е че, след като влезнем в асоциацията водата ще стигне цена от 2, 70лв. а задълженията на ВИК Петрич ше останат за Община Петрич т. е. нас?
Същото стана и с болницата задълженията за нас болницата за село свети врач?
И последен въпрос но, към бръчков: Вярно ли е че, от Септември Петрич остава без родилно отделение и бременни трябва да раждат в палатката в Сандански?


24 Юли 2017 17:57 | ПЕШО
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

МАНАФЧО ЩО ХУБАВО ИМЕ КАК ТИ ПАСВА САМО. ЗАГРИЖИЛ СЕ ЗА РОДИЛКИТЕ.


24 Юли 2017 19:43 | ---
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Шефката на благоевградското ВИК, кога ша я махат? Ного се задържа нещо.


24 Юли 2017 20:44 | манафчо
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Пешке явно и ти си приближен и ближеш на някой от тия къде ги правят тия глупости и те засегнах с тия въпросчета а за това как ми е името недей мисли... а аз съм се загрижил къде ше ражда клетата ти недоклецана женица нали чуждо носи !


24 Юли 2017 22:26 | старогражданин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Помня хвалбата на Бръчков за помпите, сондажите и т. н. от преди по -малко от два месеца. След седмица сме в август. Правете си организация за водни бунтове, барабар с тия села, които се снабдяват от Сандански. Шест нови помпи на склад-май така ще посрещнете следващия месец...


25 Юли 2017 05:20 | старогражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Хотелиерът от с. Дрангово, който подава вода на селото, ще Ви каже, че горното интервю е най-евтин популизъм. При Вас върви. До следващия режим на водата или избори...


25 Юли 2017 07:12 | УВЕКС
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

След като си платите задълженията към санданското водно дружество, комуникацията ще стане перфектна.


25 Юли 2017 10:13 | ПЕШО
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

МАНАФЧО ИМАМ ПРАВНУЦИ А НА МАНАФИТЕ НЕ ИМ ТРЕБВА ДА МИСЛЯТ ЗА РОДИЛКИТЕ. А ТИ СИГУРНО И НЕ ЗНАЕШ КАКВО ОЗНАЧАВА ТАЗИ ДУМА.


25 Юли 2017 11:02 | Деди
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

От манафчо викаш тия въпроси колко ше е водата и къде ще раждат жените не те засягат засегнате името манафчо така деди устройва ли те ? и тва че имаш внуци не значи че не си лизач и тъпак и селяк си ти щом не разбираш какви проблеми се задават пред обществото!


25 Юли 2017 13:53 | Уу
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ей струма. Пак триете коментар. Пишеше че шеф на вик петрич ще бъде веселин бисерински. герб петрич. трябва да следите този коментар.


26 Юли 2017 15:16 | .
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

уточнявам:
неделя-23. 07. 17 г.


26 Юли 2017 18:55 | .
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Защи е изтрит коментара ми, че в с. Ръждак нямаше вода в събота / 22. 07. 17г. от сутринта/ в 9, 45 часа като пристигнах в къщи от чешмата не потече вода до след обяд към 14, 00 часа, и в неделя/23. 07. 17 г. / - от след обяд до към 19-20, 00 часа/. Не беше поради ремонт, наложен от някаква авария, защото водата потичаше чиста, само хлорирана, а не мръсна т. е. кална както се случва при аварии.
На кого правите услуга, кай се страхува от истината та изтривате неудобните коментари?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар