Проведе се заседание на Областна комисия за изработване на областна здравна карта на област Благоевград

01 септември 2023 20:02   1 коментар   4680 прочита


Днес в Конферентната зала на Областна администрация Благоевград се проведе първо заседание на новосформираната комисия, ангажирана с изработването на областна здравна карта на област Благоевград. Председател на комисията е областният управител на област Благоевград – Мария Димова.

Г-жа Димова откри заседанието, на което присъстваха заместник областният управител –Александър Мацурев, Красимира Крумова- гл. експерт в Областна администрация Благоевград, представители на Регионална здравна инспекция, Районна здравноосигурителна каса, Районна колегия на българския лекарски съюз, Районна колегия на българския зъболекарски съюз, Регионална колегия на българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, представителни организации за защита на пациентите и представители на всички общини в област Благоевград.

Министърът на здравеопазването утвърди със своя заповед Методика, въз основа на която да се изработват областните здравни карти. Целта на областната здравна карта е прецизното идентифициране и планиране на потребностите на населението на област Благоевград от достъпна извънболнична и болнична медицинска помощ.

По време на заседанието бяха обсъдени основните стъпки в процеса на подготовката на документите, бяха разпределени отговорностите и определени сроковете за навременното изготвяне на здравната карта на област Благоевград.

Предстои да бъде изготвена необходимата за анализиране информация, както и мотивирани предложения, които да бъдат взети предвид при изработването на Здравната карта на област Благоевград.

Следващото заседание на комисията ще се проведе на 12.09.2023 г. в Конферентната зала на Областна администрация Благоевград. Крайният срок за изготвянето на областната здравна карта и представянето й в Министерство на здравеопазването е 30 септември 2023 г.

1 коментар
02 Септември 2023 17:31 | До Беди и Хунтата
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Якоруда не ви иска Беди Осман и Карафеиз, и ни е срам от вас. Вие се провалихте. Нищо не постигнахте за този град и община. Доста години ви търпяхме, и разбрахме че не ставате за управляващи. Трябват нови хора с чисто минало, честни и образовани, които да се разграничат от това СТАТУКВО, и да ви освободят всички. Тези нови лица са Мехмед Вакльов и екипа който той ще представи. В тях е надеждата Якоруда и селата да започнат да се развиват и печелят проекти, както в Белица. Промяната идва. Подкрепете ги. Оставете страха и заплахите, които ви внушават. Те са минало. Победата е близо. Досега като ви управляваха само якорудчани, какво- НИЩО, ограбиха ви, прогониха ви, заплашваха ви, отмъщават ви, фалираха общината и закопаха града. Мехмед Вакльов е правилният избор.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар