Протестиращите в Пиринско уважиха националния празник, хиляди в Благоевград, Петрич, Сандански, Гоце Делчев излязоха на улицата с развят български флаг в мирно шествие

03 март 2013 12:59   32 коментара   14553 прочита


Хиляди от Пиринско излязоха днес на улиците с развят български флаг, протестът премина мирно без произшествия, протестиращите уважиха светлия за България празник 3 март. Протест и празник се обединиха в едно днес навръх националния празник на площад „Георги Измирлиев” в Благоевград, Близо близо 500 души излязоха с трибагреници и лозунги да почетат загиналите за освобождението на България от турско робство и да изложат за пореден път исканията и несългасието с политическото и икономическо състояние на държавата. В духа на празника премина по – голямата част на поредния митинг, но традиционните водещи на протестите напомниха и основните искания отправени към институциите. Людмила Манова даде да се разбере, че са против сядането на една маса с представители на олигарсите и монополите, какъвто в Огнян Донев, присъствал на кръглата маса в президентството тази седмица, довело до демонстративното напускане на съвета на протестиращите. За пореден път обществото бе призовано да не се отказва от протестите, защото към момента все още няма реални стъпки към промяна на статуквото. Представител на синдиката към МВР изчете и декларация, с която полицаите изразиха подкрепата си към протестиращите, въпреки, че от множеството се чуха гласове против синдикалните лидери и техните организации. Към протеста в Благоевград днес се бе присъединила и не малка група от град Банско, дошли да изразят позицията си в областния център. Представители на сдружение „Единно Банско” изразиха и своята позиция относно изграждането на втори кабинков лифт в града им и се обявиха срещу политиката на общинската администрация. Митингът продължи с кратко шествие по централните улици на града, след което гражданите се разотидоха мирно и тихо. Без произшествия преминаха и празничните протести в другите градове на областта - Петрич, Сандански и Гоце Делчев. В Гоце Делчев днес излизат и на втори протест от 14 часа срещу строежа на джамията. Дупница отложи протестните си дейстивия днес и почете паметта на загиналите за българската свобода.

Димитър Христов

 

32 коментара
03 Март 2013 13:17 | yyu
Оценка:
27
 (
29
 гласа)

Това бившо ченге с бялото сако на трибуната какво прави там, кой го е избрал да е от организаторите на протеста. Този е любовник на тази измамница Христина Ядкова. Тези червени измамници пак искат да яхнат протеста на хората.


03 Март 2013 13:26 | Граждани
Оценка:
17
 (
19
 гласа)

Протестираме срещу монополите, олигархията и откраднатите ни доходи, а не те да стават политици, които да им се продадат.


03 Март 2013 13:27 | за Сандачани !!!!!!
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Санданчани да се вдигнем срещу групировката на екс съдята Илия Янев ! стига сме мълчали и с нашето мълчание прикриваме кражбите ! да поискаме оставките на прокурорите прикрили кражбите ! някакви тъмни субекти на тридесет метра от прокуратурата расфасоват старата община ! кой е разрешил какво ще се прави там ! какво ?


03 Март 2013 13:31 | Граждани
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Прах в очите – Сега ще се опитват а се правят на добри. Преговорите са най – добрия начин да се прекърши социалната енергия. Манова вън от протеста !!


03 Март 2013 13:34 | сила
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Поздравления
Не избирайте тъпите глупаци
Във Вас е силата


03 Март 2013 13:36 | Милев
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

През този мандат цената на тока се качи с 40%, защото Каратиста получава 35 бона заплата !!


03 Март 2013 13:38 | Граждани
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Повечето от публичните лица, а на места и водачите на протести са напазарувани, затова се оглеждайте по техните изявления. Тезата им е за създаването на "обществени съвети" и "кръгли маси", както и на нови партии....


03 Март 2013 14:07 | ДОКТОРА
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

МИСТРИЯ, КАМБИТ, ОКО, КЪДЕ СТЕ, ИЗМИСЛЕНИ ГЕРОИ ???? НАЛИ БЯХТЕ, ГОЛЕМИ ЕРБАПИ !!!!КЪДЕ Е НОВАТА ВИ ПОЛИТИКА ???НАЛИ БЯХТЕ ЗА ПРОЗРАЧНОСТ И БЕЗПОЩАДНОСТ КЪМ КРАДЦИТЕ И МОШЕНИЦИТЕ !!!НАРОДА Е КАЗАЛ "КРАДЕЦ, КРАДЕЦ НЕ ЗАКАЧА, ОСОБЕНО, АКО Е ПО ГОЛЯМ КРАДЕЦ ОТ ПРЕДИШНИТЕ " МИЛИ СЪГРАЖДАНИ, НЕКА КАЖЕМ ИСКРЕНО, ИМАЛО ЛИ Е ПО ГОЛЯМ КРАДЕЦ, МОШЕНИК И НЕОБРАЗОВАН ТИП ОТ МИСТРИЯТА В БЛАГОЕВГРАД???? ИМАЛО ЛИ Е ЧОВЕК ОТ ВЛАСТТА НАВРЕДИЛ НА ХИЛЯДИ СЕМЕЙСТВА НЕ САМО ОТ БЛАГОЕВГРАД, НО И ОТ ОКРЪГА ПОВЕЧЕ ОТ МИСТРИЯТА ???? ИМАЛИ ПО ЗАСЛУЖИЛ ЗА ПРЕЗРЕНИЕ И ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ОТ ТОЗИ УРОД???? НАРОДЕ, ЗАСЛУЖАВА ЛИ ТОЗИ МОШЕНИК ДА ЖИВЕЕ В ИМОТИ ПРИДОБИТИ ОТ ЗАЛЪЦИТЕ НА НАРОДА ??? ДА ПОТЪРСИМ ОТГОВОРНОСТ НА ТОЗИ КРАДЕЦ И ИЗВЕРГ !!!


03 Март 2013 14:26 | 111
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Къде е и измисленат другарка Кифлата, дето може само декларация да пуска /писани от други... имитатори, къде се скрихте...


03 Март 2013 14:37 | за Сандачани !!!!!!
Оценка:
3
 (
3
 гласа)


Санданчани да се вдигнем срещу групировката на екс съдята Илия Янев ! стига сме мълчали и с нашето мълчание прикриваме кражбите ! да поискаме оставките на прокурорите прикрили кражбите ! някакви тъмни субекти на тридесет метра от прокуратурата разфасоват сградата на старата община ! кой е разрешил какво ще се прави там ! какво


03 Март 2013 15:05 | българия
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

http://www.segabg.com/pic/news/03/639143.jpg


03 Март 2013 16:14 | Българин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ами какво искаме като се делим винаги накрая ни цакат политиците, исканията са направвени добре ама това без партии как ше е е това не знам как може иначе е добре да им се земат парите на партиите на всичките


03 Март 2013 18:17 | 1
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Па Единно Банско, тези бояджии чии интереси защитават? Своите както винаги!
Добре, че са столичани, варненци и пловдивчани, иначе сме живи за оплакване с тези предатели и самозванци в нашия край!!!


03 Март 2013 19:27 | Б???
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

А бе, това леке Лалев ли е яхнал протеста .?!?!?!?!? Офффф стига бе ХОРАААА !!!! За този искам една свястна дума да чуя !!! Долен, Мазен, НЕКАДЪРЕН, Балон !!


03 Март 2013 19:34 | Петрич
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

При нас всичко премина мирно и тихо .....и живота си продължи все така както досега .....и така ще бъде до края защото тези които ни управляват така са решили .....и резултата е ЕДИН УМРЯЛ ГРАД


03 Март 2013 20:01 | забивка
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Корпоративна банка/в която стоят парите на българските държавни фирми/ и Благоевград БТ с парите на данъкоплатците създадоха търговска фирма, която чрез кметовете и общинските съветници в цялата страна превзема търговията с тютюневи изделия. В Благоевград, Дупница и Кюстендил са сключени договори да се вземат 20-30 от най-атрактивните търговски места. Този процес протича в цялата страна. Това монопол ли е или не е монопол? Тази офшорна фирма ще оставя ли парите си в България или не? Г-жо Манова, скъпи ръководители на протеста, борбата срещу монополите и промяната трябва да стават с конкретни искания. Монополите в България не включват само ЧЕЗ! ще обягнат ли от вашето внимание действията на кметовете и общинските съветници?


03 Март 2013 20:02 | корнер
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

БСП, Костадинов, къде сте? Нали сте лява партия? Защо не защитавате онеправдания народ? Трябва ли нова лява партия?


03 Март 2013 20:27 | Homo panelis
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Още ли има илюзии кои са лицата, вече яхнали протестите??? След милиционеро-полицейския екип на ББ и ЦвЦв, архонтите и тяхната селекция ли ще ни спасяват???


03 Март 2013 20:50 | 1000
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Обръщам се към организаторите на протестите във исканията да включат искане, с което да се защитят работниците. Като имам предвид работодателя когато закъснее с изплащането на трудовото възнаграждение да му бъде начислявана наказателна лихва в полза на работника, защото той реално работи с парите на работниците през времето на закъснението на заплатите. Мисля, че така е честно, точно както банките начисляват наказателна лихва, когато не си платиш навреме задължението.


04 Март 2013 00:17 | 123
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Докато русата продажна персона е на трибуната аз съм в кафето или на Бачиново! Тая няма място там, защото ми е продала интереса преди да съм и дала пълномощно! Вън Манова, всички протести прецака, махай се!


04 Март 2013 01:16 | 1
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Питам се и недоумявам, в целия пирински край, сред стотиците обикновени граждани, които излязоха на улиците да изразят недоволството си, толкова ли няма по-почтени, по-чисти, по-интелигентни и по-образовани хора от Манова, както и другите лица на снимките? Уж Благоеград има претенции за университетски център, а толкова да си няма кадри? Или отново, съвсем по нашенски всичко се опорачи и някои хора отново искат да извлекат ползи само за себе си!


04 Март 2013 04:41 | 1
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

до 123: Абсолютно правилна позиция! Хората трябва да започнат да правят като Вас, видят ли, че Манова се появява, да изчезват от протеста! Така ще и покажат колко е жалка! Кой наистина ги опълномощи самопровъзгласилите се лидери да ни представляват? Ами, аман от такива представители!


04 Март 2013 10:01 | към Петрич
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Хората от Петрич са мъдри-знаят, че " ЩАБА" няма да позволи да се пръкнат хора, които действително да посъбудят заспалите п.... и. А и " протестиращи под прикритие" дал господ! Да живее АД -кметство Петрич и Общински съвет- най-стабилния монопол


04 Март 2013 10:02 | народ
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

През изминалите седмеци се вижда силно участие на "ИЗМАМНИЦИ" които си мислят че ще се доберат до властта...
ЕТ"Христина Ядкова " измами много хора от пиринския край - изпрати доста хора за зелен хайвер в чужбина ... Христинче твоя бивш полицай няма да може да те закриля вечно, ще ядеш дървото скоро ама много скоро...
А тази манова не я познавам и не мога да коментирам за нея.
Хора когато видите тези измамници, А и начело на протест -направо го подминавайте, съберете се на друг площад..


04 Март 2013 10:18 | петричанка
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Вместо нито една партия да не присъства на тържеството заедно с В. Илиев те всички го подкрепиха! Защото всички работят/крадат/заедно. Някой от "опозицията"да му е искал обяснение за многото нарушения? Е къдесме и ние като общество? РОБИ!!!!!


04 Март 2013 10:22 | Буден и Отчаян
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Пиавиците от ОА-Петрич са най доволни, защото ако го сменят на Азис не могат да си намерят работа никога защото са най големите НЕКАДЪРНИЦИ!!!!!
Тия Петричани който не бяха вчера на протеста ги разделям на две породи Страхливци
Войводи били?


04 Март 2013 10:48 | .
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

1 написа:до 123: Абсолютно правилна позиция! Хората трябва да започнат да правят като Вас, видят ли, че Манова се появява, да изчезват от протеста! Така ще и покажат колко е жалка! Кой наистина ги опълномощи самопровъзгласилите се лидери да ни представляват? Ами, аман от такива представители!


Да изчезват от мястото където се появяват Манова и Ядкова, но да не прекъсват и да не се отказват от протеста, а да се преместят на друго място и да продължат. Така и аз ще се включа.


04 Март 2013 12:20 | протестираштия
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Каде сега са Банско и Разлог Или кметовете се страхуват за меките им кресла О маглиш зашто отново спиш Господин Гер4ев как раздаваше общинските жилиюта и Каде по светъ сее 4ъло и видело на детска плоштадка дасе намира и заведение за Алкохол Та това го има само в Разлог И собствениците са тяои Блиски Хора Зашто и вие не организирахте ста4ки в подкрепа на народа или се страхувате даневи изобли4ат с господин Татарски в злупотреби


04 Март 2013 13:00 | Homo panelis
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

. написа: 1 написа:до 123: Абсолютно правилна позиция! Хората трябва да започнат да правят като Вас, видят ли, че Манова се появява, да изчезват от протеста! Така ще и покажат колко е жалка! Кой наистина ги опълномощи самопровъзгласилите се лидери да ни представляват? Ами, аман от такива представители!



Да изчезват от мястото където се появяват Манова и Ядкова, но да не прекъсват и да не се отказват от протеста, а да се преместят на друго място и да продължат. Така и аз ще се включа.



Пропуснали сте назначения от Чомбе за шеф на ГОРД в Сандански петричанин Вангел Цилев. СА сигурно и много други знайни и незнайни герои на деня.


04 Март 2013 13:09 | 2013
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

САНДАНЧАНИ ВИДЯХТЕ ЛИ КАКВО СТАВА ВЪВ ВАРНА, ОМРАЗНИЯ КИРЧО СИ ОТИВА БАРАБАР С ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ, ЗНАЧИ И ДОНЧО И МРАВКАТА И ТЕРЗИЕВА И ТЕ МОГАТ ДА СИ ХОДЯТ, ВРЕМЕ Е, А НЕ САМО ДА СИ ПИШЕМ ПО ФОРУМИТЕ, ДА ГИ ИЗРИТА МЕ !!


04 Март 2013 16:16 | артист
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

БОЖЕ, БОЖЕ ТОВА ЛИ СА ВОДАЧИТЕ НА ПРОТЕСТА-МАНОВА, СЛИЗАЩА ОНЗИ ДЕН ОТ ПОСЛЕДЕН МОДЕЛ МЕРЦЕДЕС -ЕС КЛАСА/МИЛА КОЛКО ТИ ПЛАТИХА БСП, НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ/, ДРУГАТА ЯДКОВА И ДЕБЕЛАКА БИВШ ПОЛИЦАЙ, КОИТО ПОЛИЦИЯТА ГИ ИЗДИРВА ЗА ДАЛАВЕРИ И КРАЖБИ-КОЛОКО ДЕЛА СЕ ВОДЯТ СРЕЩУ ТЯХ ЗА ИЗМАМИ И ТЕ НЕ ЗНАЯТ!!
АЗ НЕ ЖЕЛАЯ ТАКИВА ЛУМПЕНИ И КРАДЦИ ДА МЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ И ЩЕ ПРОТЕСТИРАМ СРЕЩУ ТЯХ!!!!


04 Март 2013 23:37 | ние
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Ние от Симитлия сме си най ШУКАР имаме си кмет като мет а за заместнико МУ немаме си и дума и ума. Да са ни живи и здрави още нооого год.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар