Протестиращите в Благоевград: Ако правителството не работи за народа, ще има революции

05 ноември 2012 20:47   16 коментара   11064 прочита


Ако правителството не започне да работи за народа, ще има революции. Това бе посланието на днешния протест срещу управлението, монополите и корупцията в България.

В Благоевград инициативата подкрепиха близо 40 души.

„Крайно време е правителството да спре да работи за себе си и да се погрижи за народа”, коментира председателят на ГС „Сила” в Благоевград Людмила Манова. Тя обясни, че причината рехавия протест е страхът у хората. Манова припомни случая, в който протестиращи бяха привиквани на разпити в полицията.

„Хората имат мисленето на рая. Всеки очаква другия да излезе, а той да остане пред диванчетата и да псува, да недоволства, дори и едно „браво” не може да каже, а се подсмихва под мустак”, обясни Ирина Ролева от Движение на българските майки. Тя също е на мнение, че върху хората се упражнява натиск от политически сили или от работодатели. Тя е категорична, че ако има скара и бира, протестът ще бъде много по-многолюден.

 

16 коментара
05 Ноември 2012 22:18 | бойко
Оценка:
-12
 (
18
 гласа)

Догодина можете да излезете от анонимност и пак да ме изберете...


05 Ноември 2012 23:17 | Кака
Оценка:
27
 (
35
 гласа)

Много малко ама все пак е хубаво начало.


06 Ноември 2012 06:26 | гавра !
Оценка:
-7
 (
11
 гласа)

Показаха, ама не съвсем, проекта за река Санданска Бистрица

Дългоочакваната среща на инициативния комитет, обявил се срещу корекцията на река Санданска Бистрица с представители на общинска администрация се състоя днес. Днес бе денят, в който протестиращите граждани трябваше да се докоснат до пазения в дълбока тайна проект за реката. Ама не стана. Или поне, не напълно. Само и единствено Ивалина Иванова имаше честта да остане за кратко с проекта. Останалите бяха помолени да си тръгнат и да подадат заявления от свое име, за са получат правото да разгледат проекта.

Такива били правилата, регламентирани в някой си закон, цитиран чинно - член по член, алинея по алинея. И така, мистерията около една от най-пазените тайни на община Сандански се запази. А гаданията по отношение на самия проект стават все повече. Едно е сигурно - по този начин община Сандански трудно ще излезе от класацията на една от най-непрозрачните общини в България.


06 Ноември 2012 06:42 | за Сандански Бистрица
Оценка:
-7
 (
9
 гласа)

за Сандански Бистрица !!
Поне двадесет метра с височина метър и половина беше направена облицовка на стената на корекцията с обща плащ 300 кв. м. по дебелина двадесет сантиметра прави 60 куб. м. мрамор -боклук -изрески ! доставен ! поставен! поне 5-6 кубика замаска ! труд башка и всичко това се изкърти с къртач и се сложиха гранитни блокчета ! кой ще плаща за тия щуротии-кой ?? трябва да си много ненормален за да приемеш това що става за нормално !! къде е държавата - областния управител, Министри, депутати - явно ОЛАФ трябва да се заеме с случая ! как се отчетоха тези разходи - кой ги плати ! Въпроси на които г-н Кмете трябва да дадеш отговор ! НА ТИЯ И НА ДРУГИ - ЗАЩО ПРЕМЕСТИ КОРЕКЦИЯТА В ЗАПАДНА ПОСОКА ИЗПРАВИ КОРИТОТО НА РЕКАТА УВЕЛИЧИ СКОРОСТТА НА ВОДАТА И ПЪРВИ ДЪЖД И РЕЗУЛТАТА НА ЛИЦЕ - УДЪЛБОЧИ СЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ КОРИТОТО НА РЕКАТА И ТИЯ ИЗМИСЛЕНИ ГАБИОНИ РЕКАТА ГИ ОТВЛЕЧЕ ! СТОТИНА ХИЛЯДИ ЛЕВА ОТИДОХА ПО РЕКАТА ...кмете, за тия щуротии трябва да идете у затвора !!.....06 Ноември 2012 07:24 | anonimen
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

обраха горите заедно с ромите наред с бора си крадат и други дарва
*Кирилизиран коментар.


06 Ноември 2012 07:43 | sk
Оценка:
-11
 (
19
 гласа)

революционерите по принцип под народа имат в предвид себе си. има избори които решават кои управлява и кои не в една демократична държава. мина времето на революциите - комунисти.


06 Ноември 2012 09:58 | 5555
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

БРАВО НА СТУДЕНТИТЕ. НАПЪЛНО ВИ ПОДКРЕПЯМ. БЯХ ИЗВЪН ГРАДА, СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ НЯМАХ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПРИСЪСТВУВАМ.


06 Ноември 2012 10:27 | Фанети Мазакура
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

5555 написа:БРАВО НА СТУДЕНТИТЕ. НАПЪЛНО ВИ ПОДКРЕПЯМ

Какви студенти ти се привиждат, бе льохмане! Не виждаш ли, че там са Мишката и Мишковица и няколко нашишкавели БСП-ари и друга измет?!


06 Ноември 2012 11:35 | Иван
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Само така! Точно тези хора (Мишката и Мишковица) са в правото си да искат правителството най-накрая да почне да си върши работата и да ги вкара където им е мястото.


06 Ноември 2012 11:45 | Светла Димитрова
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

"Какви студенти ти се привиждат, бе льохмане! Не виждаш ли, че там са Мишката и Мишковица и няколко нашишкавели БСП-ари и друга измет?! "

Моли се никога да не познаеш Болката!!!


06 Ноември 2012 12:08 | 10
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Браво на младежите е е .....правете го всеки ден... ден ...ден .....!!!!! До ПОБЕДА за Българския Народ и Родина . Пейте химна на България да припомните на министрите по коя магистрала са тръгнали, забравиха кои са . Успех


06 Ноември 2012 12:33 | Бай Брадър
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Стига бе Г-не т с тоя Ваш проект за Санданска Бистрица, под всяка статия си пишете мнението, измислете друга форма на негодувание, виждате че никой не Ви обръща внимание така. Спрете най-после.


06 Ноември 2012 12:44 | Бай Брадър
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Светле, такива циници като МАЗАКУРА не знаят да се молят, те се страхуват, не смеят да погледнат иконите, а в същото време не вярват и в Господ Бог. Но кой как си постеле, така ще легне.


06 Ноември 2012 12:59 | Мирчо Люнгов
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Недостойни коментари. Мишки, мишковица, пишки, тъпанари... НО НЕАНОНИМНИ И НЕ БЕЗРАЗЛИЧНИ! Утре пак ще си продадете душицата за 20 лв., кебабчета и ракийка!!! Какво от това, че младите бягат и няма какво да работят! 2 Какво от това, че кадруват онези, които ще трябва да ги опандизат!? Какво от това... младите в града са няколко десетки хиляди и знаят, че утре нищо добро не ги чака... но не им пука!?... Време е, ако има все още нормални "ДА ПОЛУДЕЕТЕ"!!!


06 Ноември 2012 13:01 | 1010
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Който не е излязъл на протеста би трябвало да не коментира, защото са страхливи души


06 Ноември 2012 13:26 | Светла Димитрова
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Лично излязохме и застанахме с мъката си, и пак ще го направим. За някои от анонимните коментиращи ще кажа само едно - човек без достойнство, не е човек. За голямо съжаление човеците са изчезващ вид...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар