Протестиращи от ТЕЦ и мини "Бобов дол" блокираха АМ "Струма" край Дупница

29 септември 2023 11:16   3 коментара   5586 прочита


Енергетици и миньори затвориха и автомагистрала "Струма". Протестиращи има на няколко места - в района на Дупница и пътен възел „Бинека“ в посока София, с. Дяково и Бобошево.

На място има и полицейски служители. Протестът е срещу териториалния план за справедлив преход и отпадането на датата 2026 година за затваряне на ТЕЦ "Бобов дол". Според протестиращите това ще остави стотици хора от Бобов дол, Дупница и останалите общини в региона без препитание, предаде NOVA.

Заради блокадите от АПИ информират за обходните маршрути в областите Сливен, Стара Загора и Кюстендил:

В област Сливен:

Обходният маршрут за движещите се по АМ "Тракия" в двете посоки е по II-66 Стара Загора - Нова Загора - Сливен.

В област Стара Загора:

- За пътуващите по АМ "Тракия" е от пътен възел "Нова Загора" по път II-66 Нова Загора - Сливен до пътен възел "Свобода".

- За пътуващите по път I-5 Казанлък - Стара Загора: за гр. Стара Загора - през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе; от Стара Загора в посока Казанлък - по път II-66 Стара Загора - Нова Загора - Сливен, бул. "Калояновско шосе, с. Християново, с. Памукчии или по път II-57 Сърнево - Раднево през гр. Раднево по път III-554 Нова Загора - Раднево.

- За пътуващите по път II-55 през Прохода на Републиката - от Велико Търново по общински път за с. Димовци към гр. Николаево, като се включват при пътния възел при Гурково на път I-6 София - Бургас /Подбалканския път/, от Гурково към Велико Търново по път II-55 към Прохода на Републиката се пренасочват на бензиностанция "Петрол" по път III-5007 с. Конаре, с. Козарево, гр. Твърдица и се включват по път III-662 Твърдица - Елена към гр. Велико Търново.

За пътуващите по път III-554 в района на гр. Гълъбово маршрутите са:

- гр. Гълъбово - гр. Раднево;

- гр. Гълъбово - гр. Симеоновград - с. Главан - с. Полски градец - гр. Раднево

- гр. Гълъбово - с. Обручище;

- гр. Гълъбово - гр. Симеоновград - с. Главан - с. Мъдрец-  с. Обручище;

- с. Обручище - гр. Раднево;

- с. Обручище - с. Мъдрец - с. Полски градец - гр. Раднево.

В област Кюстендил:

За пътуващите по АМ "Струма" от Благоевград към София трафикът се отклонява при пътен възел "Бобошево" по път I-1 Благоевград - София.

За пътуващите по АМ "Струма" от София към Благоевград движението се пренасочва от пътен възел "Дупница - север" по I-1 /E-79/ София - Благоевград.

Движението се регулира от служители на "Пътна полиция". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призоваха от пътната агенция.

Служители в ТЕЦ-овете излязоха на протест. Тази сутрин работещите в няколко въглищни централи в страната обявиха несъгласието си с факта, че за тях правителството не е предвидило средства по така наречения План за справедлив преход, който финансира преминаването на топлоцентралите от въглища към друг вид гориво. Недоволните блокираха АМ "Тракия" край Стара Загора и Подбалканския път. Коланата от коли на магистралата е 12 км. В Русе служителите на „Топлофикация” са решили с личните си автомобили да излязат на обиколка по пътя пред граничния пункт „Дунав мост” в знак на протест.


Още за: ТЕЦ   протест   магистрала   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
29 Септември 2023 12:56 | От левскар
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Бях тръгнал на работа и изпуснах самолета заради тези протестиращи. Трябва да се вземе мерки срещу тези своеволия защото пречат на другите - а търпението на другите се изчерпва - следващия път ще има як бой до посиране.


29 Септември 2023 14:08 | ОТ ЦЕСЕКАР
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

АМИ ЛИЧИ СИ КОЛКО УМСТВЕН БАГАЖ ИМАШ


30 Септември 2023 12:03 | olegg
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Разпродажба!!! Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN. ----- https://mub.me/handy
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар