Протест срещу застрояване край храма на Ванга

31 октомври 2020 13:25   7 коментара   9916 прочита
сн. Бгнес
сн. Бгнес


сн. Бгнес

Десетки граждани, сред които и почиващи с каравани, туристи и чужденци се събраха на протест срещу застрояване край храма на Ванга в местността "Рупите", Петрич. От три дни там копае багер, а протестиращите твърдят, че спряното преди две години строителство на петрички бизнесмен, е започнало пак, предаде Бгнес. Районът е заграден, има табела "Археологическо проучване" и "Влизането забранено".

"Използват ситуацията с коронавируса, премиерът е болен. При археологическо проучване не се копае на толкова дълбоко, топлата вода ще изчезне", каза един от протестиращите Иван Колев.

Според него строителят дължи данъци и настоява да се провери и произходът на парите му. Крадци ограбиха храма на баба Ванга в Рупите "Ако вземат водата, за хората няма да има", категоричен бе Александър Янчев. "Тук не бива да се строи, това е мястото на баба Ванга", казаха чужди туристи.


Още за: протест   Рупите   строеж   Още от: Общество

Принтирай статия
7 коментара
31 Октомври 2020 20:03 | Петричанин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Господин Бръчков, вземете НЕЗАБАВНИ действия за спиране на този строеж. На това свято място не бива да се строи. Бизнесмена да не се казва случайно Валю Парапунов. Ще настроите цялата общественост срещу това действие. А, кой е заплашвал гражданите това е отделен проблем.


01 Ноември 2020 01:44 | Петрич
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Нека копаят Господ ще ги удари и то много както трябва мислят се за велики но всъщност са никои


01 Ноември 2020 06:22 | К
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Хаха


01 Ноември 2020 06:33 | Петричани
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кмете кога ще разкарате тоя боклук Колъо Дюзо от сина зона


01 Ноември 2020 06:44 | Цецо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Колъо Дюзо ще оправи движението срам Кмете . Тоя семейството не можа да си оправи, избегаха жената и децата му. Сега живее сам като куче


01 Ноември 2020 11:38 | цонка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

оставете хората да направят нещо хубаво бунгала или нещо или басейни. ВИЖТЕ ВАНГА КАКЪВ ПАРК НАПРАВИХА а преди какви барикади беха, И ПАРАПУНОВ ЩЕ ПЕСТРОИ НЕЩО УДОБНО ЗА ХОРАТА КЪДЕТО ИДВАТ ДА ИМА КЪДЕ ДА ПРОНУЩУВАТ ЗА ВЕЧЕР ИЛИ ЗА ДВЕ, сега рупите е един пущинак.


01 Ноември 2020 15:44 | бобчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

от протести в България ефект няма, ама като ги избирате ще им сърбате и помията с която ви заливат 30 години, свободата неще екзарх, иска Караджата .....,е за това съсипаха армията, за да грабят държавата като башибозук
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар