Прокуратурата взе на прицел незаконно сметище в Кюстендил

06 юли 2022 07:47   1 коментар   2779 прочита


Прокуратурата е съставила предписание заради нерегламентирано сметище на кмета на Кюстенидил Петър Паунов .За незаконното депо има и издадени няколко наказателни постановления 

Държавното обвинение се самосезира и разпореди проверка по Надзора за законност, във връзка със зачестили сигнали за изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за целта места и с цел предотвратяването на нерегламентираното съхранение на отпадъци и изхвърлянето им на нерегламентирани за това места. Проверката следва да установи какво е актуалното фактическо състояние на незаконните сметища в населените места на територията на Област Кюстендил. „Проверката за останалите населени места все още не е приключила и продължава“, каза Галина Димитрова, пред БТА. От прокуратурата припомниха, че беше възложена комплексна проверка на РИОСВ – София, сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Кюстендил и кметовете на общините. В хода на проверката следва да се установи статута и състоянието на всички сметища на територията на общините Невестино, Трекляно и гр. Кюстендил. 

Проверката, възложена от прокурор от Надзора за законност към ТО Дупница, при Районна прокуратура – Кюстендил ще установи състоянието на сметищата на територията на общините Дупница, Бобов дол, Рила, Сапарева баня, Бобошево и Кочериново. 


От прокуратурата посочиха още, че предприемат активни действия в продължение на няколко години, относно установяване състоянието на сметищата на територията на Област Кюстендил и мерките за обезопасяването им. „Често пъти обаче след направени предписания проблемът се разрешава временно, до следващото новообразувало се сметище“, посочиха от кюстендилската прокуратура. 

 


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
06 Юли 2022 10:17 | Станко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Българина е приел и използва територията си като едно голямо кошче за боклук …. факт
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар