Прокуратурата в Разлог започна проверка на работата на кабинковия лифт и ски съоръженията в Банско

16 март 2020 13:59   2 коментара   8096 прочита


Районна прокуратура – Разлог е разпоредила незабавна проверка на функционирането на кабинковия лифт и ски съоръженията в гр. Банско

Днес, 16.03.2020 г., Районна прокуратура – Разлог е разпоредила извършване на незабавна проверка от Регионална здравна инспекция гр. Благоевград. В хода й трябва да се установи дали функционирането на кабинковия лифт и ски съоръженията в гр. Банско е в съответствие с предприетите от държавата мерки за социална дистанция, с оглед ограничаване на разпространението на COVID-19.

Към момента са потвърдени два случая с положителна проба за корона вирус в гр. Банско – дете на 9 години и мъж на 78 години от Великобритания. След проведено заседание на Общинския кризисен щаб, с участието на кмета на Община Банско Иван Кадев и административния ръководител на Районна прокуратура гр. Разлог - районен прокурор Ружена Кондева, са предприети мерки по изпълнение на взетите решения.

Осъществена e среща с представителя на концесионера, който потвърдил спирането на кабинковия лифт и ски съоръженията по най-бързия с оглед техническите възможности начин. Създадена е организация за подписване на декларации от чужденци, пребиваващи понастоящем на територията на Община Банско, относно запознаване с разпоредените мерки за спазване на санитарно-хигиенните условия.

До 15:30 ч. Районна прокуратура – Разлог следва да бъде уведомена за резултата от проверката с обобщен доклад с направените констатации, в т.ч. нарушенията на съответните актове, предприетите конкретни мерки и действия за отстраняване на закононарушенията и последиците от тях, санкционирането на виновните лица и издадените административни актове.

2 коментара
16 Март 2020 19:37 | Георги
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Като отворят пак на есен, дано да има и втори лифт там, че трябва със сигурност.


17 Март 2020 07:34 | Хаха
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кмета се показа пълен импотент и гъзолизец




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар