Прокуратурата разследва смъртта на мъж при добив на дървесина в района на гр. Якоруда 

09 август 2022 10:19   2 коментара   2916 прочита


Окръжна прокуратура – Благоевград води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 123, ал. 1 от НК – причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност. 

 Към настоящия момент е известно, че около 16 ч. на 04. 08. 2022 г., в местността „Стофричино“ в района на гр. Якоруда, се извършвал добив на дървесина в гора – частна собственост. В процеса на трудовата дейност И. О. (на 32 години) управлявал тежкотоварен автомобил – трактор, м. „ТАФ“, като издърпвал големи трупи. При извършване на пореден курс внезапно тракторът се наклонил и се преобърнал в дере. При инцидента водачът изпаднал от кабината и бил затиснат от предната лява гума на тежкотоварния автомобил. 

 Вследствие на причинени травми пострадалият починал. 

 Действията по досъдебното производство са започнали с оглед на местопроизшествието и разпити на свидетели. Изискана е информация от контролните институции и търговското дружество, извършвало добив на дървесина. Разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград. 

 


Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
09 Август 2022 20:41 | ТОДОР ЖИВКОВ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

сите помаци са айдуци що терал-найдел


10 Август 2022 13:16 | tyo
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Крайно време е горските стопанства да започнат сами да добиват дървата за огрев, не да стават такива инциденти, а горски и фирми за добив да стават милионери.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар