Прожектират в Благоевград безплатно филм за светеца - лекар, който е нямал неуспешна операция

15 септември 2019 10:36   1 коментар   6486 прочита


Филмът "Светителят хирург", който бе един от отличените на конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ на Общинския съвет по наркотичните вещества - Благоевград ще бъде излъчен безплатно за гражданите на 19 септември (четвъртък) от 18.30 часа в Зала Яворов в града.

Инициативата е на Община Благоевград Общинския съвет по наркотичните вещества - Благоевград и неслучайно е планирано да бъде излъчен в града в началото на учебната година, за да бъде гледан и от учениците и техните родители, сподели председателя на комисията д-р Теменужка Любенова.

"Важно е този филм да бъде видян от нашите съграждани - деца, родители, духовници, лекари, за да попием всички ние от житейския опит и професионална ангажираност на този велик лекар и архиерей, който така безкористно се е грижил за своите пациенти, дори се е молел и за тяхното излекуване. Децата трябва да гледат филма "Светителят хирург", който ще е ценен за тях, за да имат още от ранната си възраст един светъл пример", каза доктор Любенова.

Автор на филма "Светителят хирург" е журналистът Ангел Бончев, познат ни като водещ на новините на Тв Европа през последните 15 години. Св. Лука винаги започвал операция с молитва и правел кръстен знак на пациента. Във филма са представени негови близки, роднини, но и пациенти, които е излекувал с медицинските си умения и Божията сила, някои от които е спасил от сигурна смърт.


Още за: филм   конкурс   граждани   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
15 Септември 2019 18:59 | Володя
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Чудесно инициатива, това е един от най - известните и прославен светия и лекар на нашето време. Прекрасен пример за всички нас!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар