Проф. Ангелов обяви какво да правят всички с първа игла на "АстраЗенека"

04 май 2021 11:13   3 коментара   7630 прочита


Аз имам опасения, че от тази ваксина ще остане в страната, обяви здравният министър в оставка

Директорите на РЗИ-та съхраняват ваксините в хладилници и от там ги разпределят. Имаме към 4 500 лични лекари, всеки, ако прави по 10 ваксини, това са 45 000. Това заяви министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов на брифинг на здравните властислед получаването на нови дози ваксини за коронавирус у нас.


"Когато започнахме процеса по ваксинация, ние бяхме сред най-ниските проценти на желаещи за ваксиниране и вижте до къде стигнахме. Това е благодарение и на вас и на нас и на информационната кампания, която проведохме."

"Всички виждате, че се води кампания срещу АстраЗенека. Всички, които са си поставили 1-ва доза от нея и нямат оплаквания - могат да си поставят и втора доза - няма проблем.", казва Ангелов, цитиран от Блиц.

"Аз имам опасения, че от тази ваксина ще остане в страната. Има хора, които все пак искат АстраЗенека. Всеки си мени мнението в зависимост от информацията, която получава.", смята министърът в оставка

Една система, за да функционира най-важни са хората. Нашите медицински лица вече са много уморени - бърнаута е във висока степен." , коментира той.

Ангелов припомни, че България излиза от третата вълна на Covid-19 "Ние дори не усетихме как мина тази вълна - нашите медици се справиха. За да се задържи добрата тенденция обаче трябва да продължи темпът на ваксинирането и спазването на противоепидемичните мерки, включително носенето на маски."


Още за: ангелов   ваксниа   зенека   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
04 Май 2021 11:23 | Иоан
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Сбогом ботокс! След шести си стягай бохчата за панделата. И върни краденото.


05 Май 2021 07:50 | Старата махала
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Отидете на гробищата да видите дали не сме усетили вълната. Стотици нови гробове, няма вече място да погребват хората.
А медиците ни буквално отнесоха с кръв, пот и жертви тежестта ма малоумните ви решения, за да може вие да говорите глупости по телевизията. Не бърнаут - вие ще откажете от професията много хора. Добре, че все още имаме добри лекари.


05 Май 2021 10:58 | До горния дебил
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Отивай към гробищата и не се връщай, трол.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар